ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 1,3 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ! Τρίζει το Βερολίνο

1, 3 τρισ. ευρώ πολεμικές επανορθώσεις απαιτεί η Πολωνία από την Γερμανία



Χαμός κυριολεκτικά στην Ευρώπη, από την επιθετική πια απαίτηση της Πολωνίας για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από την Γερμανία ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ, για την οποία και προσφεύγει πια στον ίδιο τον ΟΗΕ, κάνοντας το Βερολίνο να τρίζει συθέμελαΚαθώς η Βαρσοβία εκμεταλλεύεται τώρα άριστα την συγκυρία της Ρωσικής Εισβολής και της τρομακτικής καταστροφής της Ουκρανίας, που βλέπει, νιώθει και συνειδητοποιεί όλη πλέον η σύγχρονη διεθνής κοινότητα, αποκτώντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια πλέον εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!


ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ο ίδιος ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Αρκάντιους Μουλάρτσεκ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, με συνέντευξή του στο δημόσιο πολωνικό ραδιόφωνο (3-1-2023), ανέφερε ότι η Πολωνία απευθύνει πρόταση προς τον ΟΗΕ, ζητώντας να παρέμβει στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων!

Στόχος του αιτήματος, ανέφερε, είναι να συνειδητοποιήσει η διεθνής κοινότητα και οι σημαντικότεροι διεθνείς οργανισμοί ότι υπάρχει πρόβλημα ακαταλόγιστων εγκλημάτων πολέμου!

Τόνισε μάλιστα ότι η Πολωνία έχει στείλει περισσότερες από 50 σχετικές επιστολές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο ΝΑΤΟ για να γίνει γνωστό αυτό το θέμα! Να διεθνοποιηθεί το ζήτημα των Επανορθώσεων και να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες ότι αυτό το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί!

Πρόσθεσε δε ότι η πολωνική κυβέρνηση προσέγγισε επίσης την UNESCO σχετικά με πολιτιστικά έργα που λεηλατήθηκαν από την Πολωνία κατά τη διάρκεια του πολέμου!

«Ζητάμε παρέμβαση σε αυτό το θέμα, για να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα για συνομιλίες με τη Γερμανία, η οποία δεν θέλει να διεξαγάγει αυτόν τον διάλογο», υπογράμμισε ο Μουλάρτσεκ.

Θυμίζουμε πως την 1η Σεπτεμβρίου 2022, η Πολωνία παρουσίασε μια κοινοβουλευτική έκθεση για τις απώλειες που υπέστη  ως αποτέλεσμα της γερμανικής επιθετικότητας και κατοχής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που δείχνει ότι το συνολικό ποσό των απωλειών ανερχόταν σε περισσότερα από 6.220.609.000 PLN ή 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ! 


Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ

Σφαγή του Διστόμου, 10-6-1944

Η Πολωνία ανοίγει λοιπόν τον δρόμο, που θα έπρεπε εμείς να είχαμε ανοίξει διάπλατα εδώ και χρόνια, λόγω της Γερμανικής Εισβολής και Κατοχής στην Ελλάδα, που αποτέλεσε αληνινή Γενοκτονία και ολική καταστροφή για την χώρα μας, χωρίς η Γερμανία να καταβάλει ποτέ το σύνολο των οφειλόμενων Αποζημιώσεων στο κράτος, Επανορθώσεων στους Έλληνες, Κατοχικού Δανείου στην Τράπεζα της Ελλάδος και όλων των οφειλόμενων τόκων, μαζί με την επιστροφή ή αποζημίωση των πολιτιστικών θησαυρών και ττην αποζημίωση των καταναγκαστικών έργων (εργασία) που επέβαλε τότε στους Έλληνες...

Όλα αυτά υπολογίζονται σήμερα από 500 δισ. έως 1 τρισεκατομμύριο ευρώ! Και οφείλουμε, να τα απαιτήσουμε, όπως ακριβώς οι Γερμανοί απαιτούσαν από εμάς τις δόσεις των Μνημονίων και τα "προαπαιτούμενα" της σύγχρονης, δεύτερης Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, μαζί με το ΔΝΤ...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

2 comments:

  1. H ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ .
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό... Σύντομα θα έχουμε περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή