"ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ" - Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ BAYRAKTAR! Ο αόρατος λέιζερ καταστροφέας drones που κατασκευάζεται στην Ελλάδα!

Μινώταυρος - ο φονιάς των Bayraktar

Εντυπωσιάζει και συγκινεί η ύπαρξη κάποιων Ελλήνων με μυαλό πολυμήχανου Οδυσσέα και Αρχιμήδη ταυτόχρονα, που σηκώνουν την Ελλάδα πολύ ψηλά, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας με ψυχή και πείσμα τα πιο απίστευτα και πρωτοπόρα συστήματα! (δείτε εδώ και την περίπτωση Hannibals του αείμνηστου Αρτέμη Αννίβα)

Ένας τέτοιος Έλληνας είναι ο Κωνσταντίνος Σούκος, ένας εφευρέτης με ερευνητική έδρα την Λάρισα, ιδιοκτήτης της "Soukos Robots", που ειδικεύεται σε κατασκευές περιβαλλοντικών και αμυντικών συστημάτων, που μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας, μια και όλα είναι επί χρόνια μακριά από τα δελτία ειδήσεων, που θέλουν να πιστέψουμε ότι είμαστε άχρηστοι και μόνον οι ξένοι αξίζουν και μπορούν να μας ...σώσουν.


ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ - Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ BAYRAKTAR

Κωνσταντίνος Σούκος
Κωνσταντίνος Σούκος, ο μεγάλος Έλληνας εφευρέτης

Ο Σούκος έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει τελευταία και μια δυναμική απάντηση στην μεγάλη σύγχρονη απειλή των τουρκικών UAV (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), που ονόμασε χαρακτηριστικά "Μινώταυρο"!

Τα χαρακτηριστικά του "Μινώταυρου" κόβουν πραγματικά την ανάσα: είναι αόρατο (θερμικά και ηλεκτρονικά μη ανιχνεύσιμο), με παθητικό ραντάρ εμβέλειας 26 χιλιομέτρων, θωρακισμένο, 8χ8 παντοδαπού εδάφους, με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα και δυνατότητα διέλευσης υδάτινων κωλυμμάτων (αμφίβιο), τηλεχειριζόμενο ή επανδρωμένο, το οποίο παράγει ακτίνα λέιζερ 30 KW, που μπορεί να εκτυφλώσει προειδοποιητικά ή να κάψει  κυριολεκτικά τον στόχο και τα όπλα που φέρει, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα 26 στόχους! Αντιμετωπίζει το ίδιο καταστροφικά τόσο ενάερια drones, όσο και αποβατικά φουσκωτά, προκαλώντας ανάφλεξή τους (κάψιμο)!


ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Παρόμοια ρομποτικό αντι-drone αμυντικό σύστημα λέιζερ, έχει σχεδιαστεί και για σκάφη επιφανείας, με την ονομασία "Ποσειδώνας"! Και τα δύο είναι 100% "made in Greece" και κοστίζουν 30 εκατομμύρια το καθένα, που σε περίπτωση εξαγωγών θα αποφέρουν σημαντικό πλούτο στην Ελλάδα και τις συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρείες της αμυντικής μας βιομηχανίας. 

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για τα τουρκικά Bayraktar υπάρχει λίστα παραγγελιών με τρία χρόνια αναμονή. Αντιστοίχως, μπορεί να υπάρξει παρόμοιος αριθμός παραγγελιών για την αντιμετώπισή τους με τα ελληνικά "Μινώταυρος", που σε βιομηχανική, μαζική παραγωγή, θα έχουν και πολύ βελτιωμένη τιμή.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου