ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ "ΚΕΝΤΡΟ ΓΛΩΣΣΑΣ" ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ! ΤΙ ΖΗΤΑ ΕΥΘΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - Βίντεο

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για το "Κέντρο Γλώσσας" στην Φλώρινα
 

Την ώρα που όλοι σχεδόν σωπαίνουν (με εξαίρεση το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού και κάποιους ακόμη - δείτε εδώ), η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κατακεραυνώνει εν ψυχρώ το αποκαλούμενο "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα" (δείτε ποιοι κρύβονται βαθιά από πίσω), το οποίο και αναγνώρισε το Ειρηνοδικείο Φλώρινας, κάνοντας τον κόσμο "να βγει από τα ρούχα του"!


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΜΣ

Η ΕΜΣ σε μαχητικό και πάλι Ψήφισμά της αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με οργή πληροφορήθηκε την ίδρυση του αποκαλούμενου ως «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας που επιχειρείται συστηματικά από τα Σκόπια.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με μια σειρά από ψηφίσματά της, επιστημονικές ημερίδες και ενημερωτική έκδοση στην ελληνική και αγγλική το 2019 είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αιχμή την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραμένει σταθερή στην αταλάντευτη γραμμή της στο εθνικό ζήτημα, ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία:

1. Να μην επιτρέψει την ίδρυση και τη λειτουργία Οργανώσεων και Σωματείων που καπηλεύονται την ελληνικότητα της μακεδονικής γλώσσας και

2. Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσσαλονίκη, 1η Δεκεμβρίου 2022"

Δείτε το βίντεο:


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου