ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΜΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΚΥΡΙΛΛΟ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! Ποιος το πρότεινε - Βίντεο


Μετά την πρόταση για συνάντηση ειρήνης των Πούτιν και Ζελένσκι στον Άγιον Όρος, στο πιο ιδανικό και γαλήνιο περιβάλλον του κόσμου, που πρότεινε το Μακεδονικό Κόμμα (δείτε εδώ) και ενώ ο πόλεμος δυστυχώς συνεχίζεται ανάμεσα σε δύο ορθόδοξες χώρες και δύο αδελφούς λαούς, παρεμβαίνει τώρα ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός διανοητής Μιχάλης Χαραλαμπίδης, προτείνοντας Αναστάσιμη Λειτουργία Ειρήνης στην Αγια - Σοφία του Κιέβου, με ταυτόχρονη παρουσία και αδελφική συλλειτουργία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου, του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου και όλων των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να βιώσουν Ουκρανοί και Ρώσοι ένα Πάσχα ειρήνης και να ανοίξει μία νέα σελίδα σχέσεων αγάπης και κατανόησης στην Ανατολική Ευρώπη, την οποία κάποιοι θέλουν να είναι εμπόλεμη και διαιρεμένη, για να προωθούν τα συμφέροντά τους...



ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ - ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: Ανάσταση του 2022 είναι αυτή στον Ναό της του Θεού Σοφίας του Κιέβου. Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή των άλλων Ορθοδόξων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών. Θα πρέπει να υπάρξει εκεχειρία και πρόσκληση προς τον Πατριάρχη Μόσχας. Θα πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή Ενότητας και Ειρήνης του Ορθόδοξου Κόσμου. Πολύ θα ήθελα να είμαι στην Αγία Σοφία του Κιέβου"!

 Και πραγματικά πρόκειται για μια πολύ μεγάλη στιγμή και ευκαιρία της Ορθοδοξίας να λάμψει παγκόσμια, ξεπερνώντας εμπόδια και μικροδιαφωνίες, γιατί αλλοίμονο όταν ο κόσμος είναι στα χέρια των πολιτικών, των ΜΜΕ, των στρατιωτικών και των τεχνοκρατών και όχι στα χέρια του Θεού, που είπε "μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται"! Τόσο σπουδαίο και τόσο μεγάλο και άξιο είναι το διακόνημα της ειρήνευσης στα μάτια του Χριστού!

Και τι καλύτερο λοιπόν να επιχειρηθεί ένα τέτοιο μοναδικό συλλείτουργο από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ανήμερα της Ανάστασης, μαζί με όλους τους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας και φυσικά τον αδελφό Πατριάρχη Ρωσίας, στέλνοντας ένα συγκλονιστικό και μοναδικό μήνυμα ειρήνης στην οικουμένη και κυρίως στους ηγέτες των λαών, που παίρνουν συχνά τραγικές και αδέξοδος αποφάσεις.

 Η πρόταση του μεγάλου και τόσο αδικημένου Μιχάλη Χαραλαμπίδη, του μόνου πολιτικού άνδρα που θαύμαζε και πίστευε ο Στέλιος Καζαντζίδης, είναι πραγματικά υπέροχη και αν πραγματοποιηθεί θα επιφέρει άμεσα ειρήνη, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι! Γιατί όπως διαβεβαίωσε ο Χριστός τους Αποστόλους "ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἐὰν δύο ὑμῶν συμφωνήσωσιν ἐπὶ τῆς γῆς περὶ παντὸς πράγματος οὗ ἐὰν αἰτήσωνται, γενήσεται αὐτοῖς παρὰ τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς"!

Το Φανάρι πρέπει να βάλει μπρος την μεγάλη αυτή ιδέα και να απευθύνει άμεσα δημόσιο αδελφικό κάλεσμα, για κοινή Ανάσταση στο Κίεβο, γράφοντας Ιστορία!

Δείτε το βίντεο:


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments: