ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ - ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! Ποιους κάλεσε, πότε και γιατί στο Κίεβο - Βίντεο


 Συγκλονιστική Ορθοδοξία! Συγκλονιστική φροντίδα και μέριμνα της Παναγίας για να σώσει όσους μπορεί περισσότερους! Για να καθυστερήσει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Για να δώσει καιρό μετανοίας σε ανθρώπους και λαούς, να μη ζήσουν τον πυρηνικό εφιάλτη και τις συνέπειές του!

  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την θαυμαστή σειρά τους.
  

 "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ" ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου, ως γνωστόν είχε συνδεθεί με όλους τους Αγίους του καιρού μας. Και είχε για εξομολόγο του τον μακαριστό πατήρ Ευμένιο Σαριδάκη, έναν μεγάλο κρυφό Άγιο που είχε περάσει και το μαρτύριο της λέπρας, έφτασε σε μεγάλα πνευματικά μέτρα, όπως και οι άλλοι σύγχρονοι Γέροντες και αγιοκατατάχθηκε επίσημα στις 14-4-2022, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ως "Όσιος Ευμένιος ο νέος" (δείτε εδώ). 

 Ο Μόρφου λοιπόν ανέφερε κάποτε και σε ανύποπτο χρόνο, ένα περιστατικό πολύ θαυμαστό, όπως καταγράφεται και στο βιβλίο "Πατήρ Ευμένιος - ο ποιμήν ο καλός και θαυματουργός", Σίμωνος μοναχού, εκδόσεις Επτάλοφος, όταν ο πατήρ Ευμένιος, μια μέρα εκεί στο κελί του, τους είχε πει:

 "Μια φορά, εκεί στην Ευρώπη, προς τα μέρη της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα, πολύ βαριά, σύννεφα μαύρα, πολύ πολύ βαριά η ατμόσφαιρα. Αυτό κράτησε κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά ξεκαθάρισε ωραία, ωραία, ο ουρανός και έφυγε όλη αυτή η βαριά ατμόσφαιρα, η μαυρίλα, η καταχνιά και τα σύννεφα"!

 Μερικά χρόνια αργότερα, συνέβη να ταξιδεύσουν μαζί ο Μόρφου, ως Διάκος, με τον πατήρ Ευμένιο (+23-5-1999 μ.Χ.) στην Ρωσία, ενώ ακόμα υπήρχε αθεΐα και κομμουνισμός και μόλις είχε αρχίσει να αχνοφέγγει η πολυπόθητη πτώση του αντιχριστιανικού καθεστώτος.

 Επισκέφθηκαν τότε την Μόσχα, την Πετρούπολη και το Κίεβο της Ουκρανίας. Αλλά σαν έφτασε στο Κίεβο το αεροπλάνο, ξαφνικά ο πατήρ Ευμένιος γυρνάει και λέει στον Μόρφου πως είχε ξαναπάει εκεί και θυμιζοντάς του την προηγούμενη διήγηση για τα "μαύρα σύννεφα" στην Ουκρανία, του εξήγησε τότε ότι αφορούσαν απειλή επικείμενου Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν έτοιμος να ξεσπάσει, αλλά η Παναγία επιστράτευσε τους 4 μεγάλους σύγχρονους Αγίους μας και τους πήγε εκεί στην Ουκρανία, για να κάνουν προσευχή να αποφευχθεί ο Γ΄ Παγκόσμιος! 

 Και είπε τότε ο π. Ευμένιος στον Μόρφου, εκεί πλέον στο Κίεβο:

"Ήμαστε όλοι στο μέτωπο, ο πατήρ Πορφύριος, ο πατήρ Ιάκωβος, ο πατήρ Παΐσιος, όλοι οι καλόγεροι πήγαμε στο μέτωπο. Κι εγώ έκλαια, έκλαια. Με είδε ο πατήρ Πορφύριος και μου είπε: 

 "Μην κλαίς έτσι, πάτερ Ευμένιε, δεν θα γίνει τίποτε. Η Παναγία μας δεν θα επιτρέψει να γίνει ένα τόσο μεγάλο κακό, θα κάμει έλεος"!

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

  Οι  Άγιοι Γέροντες Πορφύριος και Ιάκωβος κοιμήθηκαν το 1991 και άρα πριν το 1991, όταν ήταν ακόμη εν ζωή, επιστρατεύτηκαν από την Παναγία. Την ίδια εκείνη χρονιά (1991) η Ουκρανία κήρυξε Ανεξαρτησία και διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση.

  Ο Μόρφου γνωρίζει του Αγίους Γέροντες και τον π. Ευμένιο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ  χαλάρωση του κομμουνισμού άρχισε από το 1985 με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (Περεστρόικα) και ολοκληρώθηκε με τον Γιέλτσιν που ανέλαβε το 1991, ενώ ο π. Ευμένιος κοιμήθηκε το 1999. Άρα κάπου ανάμεσα στο 1985 - 1995 πρέπει να τοποθετήσουμε το ταξίδι των Μόρφου και π. Ευμενίου σε Ουκρανία και Ρωσία.

 Το πιο δύσκολο όμως και το πιο συναρπαστικό συνάμα, είναι να εντοπίσουμε την ιστορική εκείνη στιγμή που υπήρξε κίνδυνος Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα στην Ουκρανία, τα "μαύρα σύννεφα" του Πολέμου, που τελικά, με την μεσολάβηση της Θεοτόκου και τις προσευχές των μεγαλυτέρων εν ζωή τότε Αγίων επί γης, αποφεύχθηκε.



ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ 1962


 Ψάχνοντας, μια μόνο τέτοια στιγμή βρίσκουμε. Την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν σε δύο περιπτώσεις αποφεύχθηκε κυριολεκτικά από θαύμα Πυρηνικός Πόλεμος, ιδίως όταν το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο B-59, καταδιώχθηκε με βόμβες βυθού από αμερικανικό στόλο στα ανοιχτά της Κούβας

 Τότε, το υποβρύχιο αναγκάστηκε να κατέβει σε πολύ μεγάλο βάθος, χάνοντας κάθε επικοινωνία με την Μόσχα και τον Χρουστσόφ, πού ήδη σε συνεννόηση με τον Κέννεντυ οδηγούνταν σε εκτόνωση και λύση.

Αυτό όμως δεν μπορούσαν να το ξέρουν οι Ρώσοι στα έγκατα του Ωκεανού, που βαλλόταν με "δοκιμαστικές βόμβες βυθού" και έτσι, οι δύο εκ των τριών υπευθύνων του πληρώματος αποφάσισαν υπό πανικό την εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου κατά του αμερικανικού στόλου

Μόνον ο ένας διαφώνησε και με το κύρος και τον ηρωισμό που είχε επιδείξει πιο μπροστά στην τραγική περιπέτεια του υποβρυχίου Κ-19, κατάφερε να σταματήσει την πυρηνική καταστροφή του κόσμου! Ονομαζόταν Βασίλι Αλεξάντροβιτς Αρχίποφ. Και το ημερολόγιο έδειχνε 27 Οκτωβρίου 1962...

Καθώς ξημέρωνε η επόμενη ημέρα στην Άπω Ρωσική Ανατολή, 28 Οκτωβρίου 1962, αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος U-2 εισήλθε στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή Τσουκότκα (αντίκρυ στην Αλάσκα) και μάλιστα σε άκρως απαγορευμένη ζώνη όπου υπήρχαν σοβιετικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι που στόχευαν τις κοντινές από εκεί ΗΠΑ!

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ρωσικά Μίνγκ σηκώθηκαν για να το καταρρίψουν, αλλά εν τω μεταξύ έσπευσαν αμερικανικά F-105 φορτωμένα με πυραύλους πυρηνικής γόμωσης, για να υπερασπιστούν το U-2! Η Ρωσία "έβλεπε" ξαφνικά μπροστά της "πυρηνική επίθεση από αέρος", της οποίας προηγήθηκε αναγνωριστική πτήση προς τον στόχο! Και από θαύμα κυριολεκτικά δεν "πάτησε πρώτη" το κουμπί για να προλάβει τις ΗΠΑ, οδηγώντας σε αναίτιο πυρηνικό ολοκαύτωμα ολόκληρο τον πλανήτη!

Να ήταν λοιπόν άραγε εκείνη η Κρίση των Πυραύλων της Κούβας, ο λόγος "επιστράτευσης" της Παναγίας; Αλλά τι ειδικό νόημα να είχε τότε η προσευχή στην Ουκρανία, όταν ο κίνδυνος ανάφλεξης ήταν στα βάθη του Ατλαντικού κοντά στην Κούβα ή στα αριστερά της Αλάσκα;



ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2022

 Αξίζει εδώ να προσέξουμε δύο σημαντικές λεπτομέρειες των όσων είπε ο π. Ευμένιος στον Μόρφου. Η πρώτη είναι ότι μίλησε για "μέτωπο"! Και "μέτωπο" σημαίνει "γραμμή αντιπαράθεσης". Πολεμικές επιχειρήσεις σε εξέλιξη. Σημαίνει πόλεμο! Εκεί που γίνονται πολεμικές συγκρούσεις! Και τέτοιες πολεμικές συγκρούσεις, ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, δεν είχαμε στο παρελθόν, παρά αυτές που βλέπουμε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ μπαίνουν δεν μπαίνουν στον "χορό", την στιγμή που η Ρωσία έχει θέσει σε ετοιμότητα ολόκληρο το πυρηνικό της οπλοστάσιο και αρκεί μια "στραβή" για να καεί το σύμπαν!

 Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι τα "δάκρυα". Οι Άγιοι που επιστρατεύτηκαν έκλαιγαν, γιατί; Γιατί ίσως έβλεπαν πόλεμο και καταστροφή ή τις συνέπειές του! Και τέτοια κατάσταση είχαμε στον Πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας (24 Μαρτίου έως 10 Ιουνίου 1999) και στον Πόλεμο πια της Ουκρανίας (24 Φερβουαρίου 2022 κ.ε.). Αλλά προσέξτε. Οι Άγιοι επιστρατεύτηκαν στην Ουκρανία...

 Ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο, είναι η πληροφορία που παλαιότερα έχει δώσει ο Μόρφου για "επιστράτευση" σε προσευχή ευσεβών κατοίκων της Κύπρου από την Παναγία, δέκα χρόνια μάλιστα πριν την Τουρκική Εισβολή στο νησί το 1974, ώστε να έρθει το κακό μικρότερο...

  Άρα η "επιστράτευση" λαϊκών, κληρικών, μοναχών, είναι θα λέγαμε μια "μέθοδος - ασπίδα" της Παναγίας, για να προλαμβάνονται δια των δεήσεων δικαίων, όπως οι Άγιοι, σοβαρές καταστροφές και καταστάσεις!

 Επομένως, πιθανά και μόνο εάν αποκλείσουμε την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962, η "επιστράτευση" των Αγίων Πορφυρίου, Παΐσίου, Ιακώβου Τσαλίκη και Ευμενίου Σαριδάκη, από την Υπέρμαχο Στρατηγό, ίσως έγινε για να αποσοβηθεί ο τεράστιος κίνδυνος του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου που παίζεται αυτή την στιγμή στην Ουκρανία!

  Εάν μάλιστα δούμε σύντομα, αυτά τα πραγματικά "μαύρα σύννεφα" να φεύγουν και να έρχεται "λιακάδα", ειρήνη και επανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων, να έρχεται ξανά ζωή και δημιουργία, τότε θα είμαστε σίγουροι πως εκείνη η θαυμαστή "επιστράτευση" της Θεομήτορος, αφορούσε την Ουκρανία του 2022 και είχε γίνει τουλάχιστον 35 χρόνια πριν τα τραγικά γεγονότα των ημερών μας!

 Θαυμαστός ο Θεός, με τις προκαταβολικές "επιστρατεύσεις" της Παναγίας Μητρός αυτού!



ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

  Όμως δυστυχώς "ο Πόλεμος θα γίνει", είχε βεβαιώσει κάποτε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, όπως προσθέτει στην διήγησή του και ο Μόρφου. Ένας καταστροφικός Γ΄ Παγκόσμιος Πυρηνικός Πόλεμος, που ποφεύχθηκε θαυμαστά τότε, το 1962 και ίσως αποφευχθεί και τώρα το 2022, αλλά θα πρόκειται για αναβολή, ώστε να δοθεί χρόνος μετανοίας. Πρόκειται για έλεος του Θεού, χάριν της Παναγίας και των Αγίων, που Τον παρακαλούν και για "παράταση" αλλά και για "ματαίωση"! Και για το έλεος του Θεού τίποτα δεν είναι αδύνατον... Αρκεί να δει μετάνοια και επιστροφή. Και τότε η γη γίνεται "Παράδεισος" ξανά. Κι ας πασχίζει ο εχθρός του ανθρώπου να την κάνει "Κόλαση" κάθε στιγμή και ώρα, για να αγανακτήσουμε, να απιστήσουμε, να αλληλοεξοντωθούμε, να χαθούμε...
  
 Αλλά η Παναγία δεν αφήνει και δεν μας αφήνει... Για την δόξα του Υιού της και Θεού μας! Αμήν!

  Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου