ΜΟΡΦΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ! Βίντεο


 
Το εγκώμιο του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά (+3-1-2022 μ.Χ.) έπλεξε δημόσια στην Κύπρο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος.


ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


 Ο Μακαριστός, γεννημένος το 1945 στην Σκουτεσιάδα Αγρινίου, είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος και τον είχε χειροτονήσει Αρχιερέα στις 8 - 10 - 2005 στην Αθήνα! (βίντεο από την ενθρόνισή του)


ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ


 Ο μακαριστός ήταν πολύ κοντά και στον Άγιο Παΐσιο, τον οποίο είχε φιλοξενήσει μάλιστα όταν είχε κατέβει για να προσκυνήσει τον Άγιο Βλάσιο τον εκ Σκλαβαίνων (Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας +19-12-1006 μ.Χ.), ενώ είχε σχέσεις με τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Ιάκωβο και τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη!


Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

 Μάλιστα ο Άγιος Πορφύριος του είχε προφητέψει ότι θα γίνει Δεσπότης, ενώ ακόμη ήταν νέος και δεν είχε καν σκεφθεί τότε την Ιερωσύνη! Η προφητεία πραγματοποιήθηκε 20 χρόνια μετά!
  

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 Θυμίζουμε ότι ο μακαριστός Ιεράρχης του ηρωικού Μεσολογγίου, στάθηκε αλύγιστος ως το τέλος, σαν αληθινός Μεσολογγίτης, αρνούμενος να κάνει το περίφημο mRNA εμβόλιο, για να μην αφήσει ούτε χαραμάδα ανοιχτή στα πνευματικά και ορθόδοξα τείχη της βιοτής του, προτιμώντας αντί να "σώσει" την επίγεια ζωή, να κερδίσει και μάλιστα στεφανωμένος, την ουράνια και αιώνια!

 Ο ασυμβίβαστος Ιεράρχης στάθηκε όρθιος στις ντάπιες και τα έβαλε με πολλούς και ιδίως με τα αντιχριστιανικά μέτρα που έφτασαν στο σημείο να κλείσουν τις Εκκλησίες το Πάσχα του 2020, κάτι που ώθησε την ΔΙΣ να τον εγκαλέσει μαζί με τον Κυθήρων Σεραφείμ (δείτε εδώ) και να τους παραπέμψει σε Εκκλησιαστικούς Ανακριτές για "καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής aρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας"...

 O μακαριστός Κοσμάς όμως έβαζε πάνω από τα μέτρα των Κυβερνήσεων, τα μέτρα του Ευαγγελίου! Την Πίστη! Την Εμπιστοσύνη στον Θεό, που είτε εδώ, είτε πολύ περισσότερο εκεί πάνω, ανταμοίβει τα παλικάρια Του με ουράνια τιμή και δόξα!

 Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας, σαν άλλος Άγιος Κοσμάς Αιτωλός, κήρυττε και έπραττε όσα δίδασκε, αρνούμενος να δεχθει άλλα από εκείνα που μας παρέδωσαν οι πατέρες. Όπως δεν τα δεχόταν και ο Καντιώτης, ο μόνος στον κόσμο που προείπε για τον ερχομό της φοβερής επιδημίας εξ΄ ανατολών με το περίεργο όνομα (δείτε ηχητικό ντοκουμέντο εδώ).

 Ο Μακαριστός Κοσμάς αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο, ασθένησε από κορωνοϊό, δεν θέλησε να νοσηλευθεί,. νοσηλεύθηκε, διασωληνώθηκε, άντεξε, αποσωληνώθηκε και κατέληξε από πολύ σοβαρό εγκεφαλικό, παλεύοντας σχεδόν έναν μήνα μαρτυτικά μέσα στο Νοσοκομείο...

 "Το κορόιδο" ίσως είπαν κάποιοι από εκείνους που τα "ξέρουν όλα" και φημίζονται για την ασέβειά τους, η οποία οφείλεται όμως σε άγνοια. Μα αυτά τα "κορόιδα" αγιάζουν, υποφέροντας μαρτυρικά ασθένειες, όπως οι μάρτυρες τα βασανιστήρια των Ρωμαίων...

  "Την πάτησε" ίσως να σκέφτηκαν άλλοι, θεωρώντας "εξυπνότερο" τον εαυτό τους που εμβολιάστηκε, αλλά η ζυγαριά του Θεού, έχει άλλα ζύγια και άλλα αντίβαρα, άλλα μέτρα και σταθμά...

  Και είναι πραγματικά συγκλονιστικό, ότι εν έτει 2021 - 2022 μ.Χ., μέσα σε αυτό τον υλισμό, την σαπίλα, την απιστία και τον κηρυγμένο πλέον αντιχριστιανισμό, αλλά και ανθελληνισμό, υπάρχουν όχι απλά Ιερείς, αλλά ολόκληροι Μητροπολίτες αψηλοί σαν κυπαρίσσια, γίγαντες της Πίστης και του Γένους, που στέκονται αγέρωχοι στις τσεκουριές των πολεμίων!

  Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, υπενθυμίζουμε πως και με το 5 μπαίνεις στον Παράδεισο και με το 10 μπαίνεις στον Παράδεισο. Άλλη ανταμοιβή έχει όμως ο "αριστούχος", άλλη ο "λίαν καλώς" και άλλη ο λαμβάνων την βάση... Ο εκλιπών λοιπόν ήθελε να λάβει το "άριστα" και φαίνεται πως το πέτυχε και με την διακονία του και την πτωχεία του και με την φιλοπολυτεκνεία του και με την ταπείνωση και με το ασυμβίβαστο μαρτύριό του. Την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίτη!

  

ΜΟΡΦΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

  Τέτοιος "άριστος" μαθητής και τέτοιο κυπαρίσσι και ο Μόρφου, Κυπραίικο μάλιστα, μίλησε με αγάπη και θαυμασμό για τον Μακαριστό ανεμβολίαστο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνίας Κοσμά, κάνοντάς του Τσισάγιο και δηλώνοντας δημόσια και με τόλμη πως είναι Άγιος και Ομολογήτης και πως σύντομα θα το καταλάβουν αυτό όλοι!

 "Ενώ έχουν πένθος, σύντομα θα αντιληφθούν και αυτοί ότι ο Επίσκοπός τους ήταν Άγιος! Ο Μακαριστός Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς!

  ...Ήτανε πάρα πολύ ταπεινός και ευγενής άνθρωπος και Ομολογητής ταυτόχρονα. Δεν έκανε εκπτώσεις εις την Πίστην, ούτε  συμβιβασμούς, με τον Οικουμενισμό, με τον Πάπα, με όλα αυτά. Ποτέ του.

  Και δεν εμβολιάστηκε. Αρρώστησε και αυτός με κορωνοϊό, έδωσε μια μεγάλη μάχη, εκράτησε τα πιστεύω του ως το τέλος και τα ιατρικά και τα ιατρικά και τα πνευματικά. Όλα είναι πνευματικά"!


"ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ"

  Πράγματι, στις 4 - 1 - 2022, κατά την εξόδιο Ακολουθία του εκλιπόντος Ιεράρχη, ο ίδιος ο λαός του Μεσολογγίου, φώναζε από τα βάθη της ψυχής του, όχι πια "Άξιος" όπως φώναξε κατά την ενθρόνισή του, αλλά "Άγιος, Άγιος, Άγιος", επιβεβαιώνοντας άμεσα τον Μόρφου!

  Την ευχή του να έχουμε. Γιατί αξιώθηκε να πράξει αυτά που εζήτησε κατά την ενρθρόνισή του, ευχόμενος:

  "Ποτέ να μην προδώσω ούτε την Ορθοδοξία, ούτε την Πατρίδα την γλυκυτάτη"!

    ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου