"ΞΕΘΑΨΑΝ" ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 2010 ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 -11 ΕΤΩΝ!

 


 (ανανέωση 1) Αυτό είναι το έγγραφο που ισχύει για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμών μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


 Πρόκειται για έγγραφο του 2010 που "ξέθαψε" και υπενθυμίζει ξαφνικά το Υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας ...συνειρμούς, καθώς υπάρχει μεγάλη αντίδραση στην Ελλάδα για τα "κορωνοεμβόλια" και όχι για τους άλλους εμβολιασμούς, σε μια στιγμή μάλιστα που βγαίνουν ήδη κάποιοι δημόσια και ζητούν μαζικό εμβολιασμό όλων των μαθητών, ακόμη και των πολύ μικρών!

 Την ίδια η ώρα η BioNTech ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει αίτηση έγκρισης εμβολίου για παιδιά 5 έως 11 ετών! Για τις ηλικές ακριβώς Νηπιαγωγείου και Δημοτικού... (δείτε και εδώ)

 Ενώ και η Pfizer τρέχει ήδη ανάλογο δοκιμαστικό πρόγραμμα εμβολιασμού 5 - 11 ετών και σκοπεύει ακόμη πιο χαμηλά, σε εμβόλιο για βρέφη 6 μηνών έως παιδιά 2 ετών! (δείτε εδώ)


 Στο έγγραφο αυτό του ΥΠΑΙΘ, το οποίο έχει ημερομηνία 16-9-2010 και συντάχθηκε ...11 χρόνια πριν, αναφέρεται γνωμοδότηση της τότε "Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών" για το πια εμβόλια είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές, προκειμένου να εγγραφούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά:

"...Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε ότι "είναι υποχρεωτικά όλα εκείνα τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και για αυτό δίνονται δωρεάν, στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης, θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους".

 Οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρνέργεεις) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από: α) Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, ή β) Δ/νσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας, ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα, ή δ) Ασφαλιστικούς φορείς, ή ε) ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/28-11-2005 (τ. Α΄ΦΕΚ 287)."



Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ...


 Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι Εγκύκλιοι Λειτουργίας για τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας (ΥΠΑΙΘ, 9-9-2021) υπενθυμίζουν ανάμεσα σε άλλα και τι ισχύει για τους εμβλολιασμούς μαθητών, παραπέμποντας ηλεκτρονικά στο έγγραφο που παρουσιάζουμε:

 "Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των μαθητών/τριών ισχύει η με αρ. πρωτ: Φ.6/451/115136/Γ1/16-09- 2010 Εγκύκλιος του Υ.ΠAI.Θ.".



ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;

 Το περίεργο όμως είναι ότι η εν λόγω Εγκύκλιος δεν αφορά Εγγραφές Μαθητών, οπότε θα είχε μια λογική υπενθύμισης, αλλά έναρξη Λειτουργίας Σχολείων τον Σεπτέμβριο 2021, όταν οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί πια από τον περασμένο Μάιο!

 Οπότε πλέον είναι φυσικό να αναρωτηθεί κανείς "τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι"...



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

 Με απόφαση Κικίλια στις 29-10-2020 αυτά είναι τα μέλη της εν ενεργεία "Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών", που μπορεί να εντάξει ή να απεντάξει κάποιο εμβόλιο από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών:

1. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως Πρόεδρος. 

2. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Οικονομολόγος Υγείας, Συνεργάτης της πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής-Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας. 

3. ΓΚΟΥΡΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑ, Διευθύντρια Διεθνούς Ελέγχου, Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. 

4. ΚΑΡΝΕΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, Γενικός Αρχίατρος, Διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

5. ΛΑΓΙΟΥ ΠΑΓΩΝΑ, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ομότιμος Καθηγητής της πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. 

7. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

8. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

9. ΡΟΗΛΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Καθηγητής Παιδιατρικής -Λοιμωξιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

10. ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, τ. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών. 

11. ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Γενικός Ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-Ιατρικής Εκπαίδευσης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

12. ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

13. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, με βαθμό Διευθυντή, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

14. ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) - Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ». 

15. ΤΣΟΛΙΑ ΜΑΡΙΖΑ, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

16. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ειδικός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος. 

17. ΧΡΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

18. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΑΝΩ, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος MPH, MSC, PHD, Προϊσταμένη του Τμήματος Νοσημάτων που προλαμβάνονται με Εμβολιασμό και Συγγενών Λοιμώξεων, ως εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

19. ΣΓΟΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, PHD Χημικός, Διευθυντής Ερευνών Εργ. Ιατρικής Μικροβιολογίας, Υπεύθυνος Μονάδας Εμβολίων, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. 

20. ΓΚΟΥΡΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑ, Χημικός MSC, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, ως εκπρόσωπος του Eθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). 

21. ΚΑΛΥΒΑ ΦΩΦΩ, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας.



ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟ ή ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΟ


  Η παραπάνω Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών  όμως, παρότι στα "χοντρά" γράμματα συστήνει πια εμβολιασμό μαθητών από 12 έως 17 ετών στις 2-9-2021, παραδέχεται ταυτόχρονα στα "ψιλά" ότι μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες με φλεγμονή σε μυοκάρδιο και περικάρδιο:

"13. Το εμβόλιο mRNA μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά; Πόσο επικίνδυνο είναι; 

 Σε σπάνιες περιπτώσεις (18:1.000.000) το εμβόλιο έχει συσχετιστεί με φλεγμονή του μυοκαρδίου ή του περικαρδίου. Οι εκδηλώσεις αυτές συνήθως αφορούν νέους άρρενες ηλικίας 12 έως 29 ετών και εμφανίζονται λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η νόσος αυτοπεριορίζεται.

 Τα συμπτώματα είναι: πόνος στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και αίσθημα παλμών. Στη σπάνια αυτή περίπτωση, χρειάζεται επικοινωνία με γιατρό και συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας. Υπογραμμίζεται ότι η νόσος Covid προκαλεί τουλάχιστον εξαπλάσιο αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας". (δείτε εδώ)



ΜΙΚΡΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ 12 - 17 ΕΤΩΝ


  Η ίδια όμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφέρει σε προηγούμενη σύστασή της στις 18-8-2021, ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης για παιδιά και νέους είναι μεν υπαρκτός αλλά μικρός (δείτε και εδώ):

"Από τα επιστημονικά δεδομένα που είναι διαθέσιμα ως σήμερα για την ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών ο κίνδυνος για σοβαρή νόσηση από λοίμωξη COVID-19 είναι μικρός αλλά υπαρκτός.

 Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου ασθενών με COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας και ως την 1/7/2021 νοσηλεύτηκαν 230 άτομα ηλικίας 12 ως 17 ετών"...



ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

  Στην αναλυτική σχετική σύσταση (κατεβάστε εδώ), αναφέρονται δεδομένα από τις ΗΠΑ για τις ηλικίες 12 - 17 ετών κατά το πρώτοι τρίμηνο 2021, που δείχνουν ότι νοησηλεύτικαν (χωρίς να σημειωθεί θάνατος) κυρίως παιδιά ή έφηβοι που είχαν και κάτι ακόμη, όπως παχυσαρκία, άσθμα, χρόνια νευρολογικά:

"...Το 70,6% των ατόμων (σ.σ. 12 - 17 ετών) που νοσηλεύτηκαν έπασχε από ένα ή περισσότερα νοσήματα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η παχυσαρκία (35,8%), χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού (30,9%) συμπεριλαμβανομένου του σοβαρού άσθματος και χρόνια νευρολογικά νοσήματα (14,2%)".


ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

 Άρα, αντιστρέφοτνας τα παραπάνω, συμπαιρένουμε ότι η υγειινή διατροφή, η άθληση, το σωστό σωματικό βάρος, ο καθαρός αέρας και άρα όχι ο εγκλεισμός, βοηθούν στο να μην νοσήσει κανείς σοβαρά. Αυτά που πρότεινε τελικά στον κόσμο και εφάρμοσε με επιτυχία και χωρίς λοκντάουν η Σουηδία...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου