ΡΑΓΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Επιβεβαίωση Μενέντεζ



   Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το "καλημέρα" της ανάληψης Μπάιντεν και Δημοκρατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων! Απόφαση που θα οδηγήσει σε "ηθική", πολιτική και οικονομική συντριβή την Τουρκία!



ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΜΕΝΕΝΤΕΖ


  Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε πριν λίγο ο φιλέλληνας Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, με επίσημη ανακοίνωση του (δείτε κείμενο και βίντεο):

"Νιώθω τιμή και απίστευτη συγκίνηση που μπόρεσα να τιμήσω τη φετινή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, επικροτώντας την αναφερόμενη απόφαση του Προέδρου να τερματίσει έναν αιώνα επίσημης διαγραφής ενός από τα πιο σκοτεινά γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία

 Σήμερα διατηρούμε την πίστη με όλους εκείνους που υπερασπίζονται την αδικία οπουδήποτε και παντού στον κόσμο. Τιμούμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν τη γενοκτονία, θυμόμαστε πώς πέθαναν και χαιρόμαστε που γνωρίζουμε ότι έχουμε αλλάξει τον τρόπο που η ιστορία θα θυμάται τους θανάτους τους. 

 Μετά από τρεις δεκαετίες ηγεσίας αυτού του αγώνα στο Κογκρέσο, είμαι περήφανος ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μπορέσει επιτέλους να το πει χωρίς ευφημισμό: η γενοκτονία είναι γενοκτονία. Απλούστατο.

Καθώς ετοιμάζουμε να παρακολουθήσουμε την 106η επέτειο της συστηματικής προσπάθειας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για την εξάλειψη του Αρμενικού λαού, είμαι βαθιά ευγνώμων και εμπνευσμένος από την επιμονή των Αρμενίων της Αμερικής στην εξασφάλιση της γενοκτονίας των Αρμενίων ως αναγνωρίσιμου γεγονότος της ιστορίας - αποδεκτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο


 Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο Μπάιντεν που αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια την ιστορία και τηρώντας τις εκκλήσεις μας να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα της γενοκτονίας. Κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει απορριφθεί, μειωθεί ή χαρακτηριστεί εσφαλμένα από οποιαδήποτε αμερικανική διοίκηση. 

 Έχοντας επιβεβαιώσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ τα γεγονότα της γενοκτονίας των Αρμενίων, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η αλήθεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι η άγνοια και η άρνηση, διαμορφώνουν την εξωτερική μας πολιτική.

 Συμμετέχω στην αρμενική κοινότητα στο Νιου Τζέρσεϋ, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο για να τιμήσω τα 1,5 εκατομμύρια αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σκοτώθηκαν, υποχρεώθηκαν σε λιμοκτονία και απελάθηκαν βίαια από την πατρίδα τους, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία 106 χρόνια πριν. Μόνο αναγνωρίζοντας και κατανοώντας τις πιο σκοτεινές ώρες της ιστορίας μπορούμε πραγματικά να μάθουμε από αυτές και να τις χρησιμοποιήσουμε για να χτίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον"!


 ΡΑΓΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Αποτύπωση της Συνθήκης των Σεβρών (1920) με την δημιουργία Ποντο-Αρμενικού Κράτους - πηγή

  Η ιστορική απόφαση των Δημοκρατικών των ΗΠΑ φέρνει το πάνω - κάτω για την Τουρκία, που από τα χάδια Τραμπ περνά στον καθρέφτη της Αλήθειας και μπαίνει στο κόσκινο της Διεθνούς Δικαιοσύνης, για να ακολουθήσουν σωρεία πολιτικών, γεωοπολιτικών, νομικών και οικονομικών επιπτώσεων, που θα είναι ασήκωτες για το κράτος των Γενοκτονιών, καθώς έπειτα έχει σειρά η αναγνώριση και της Ελληνικής Γενοκτονίας επίσης 1.500.000 περίπου Ελλήνων, σε Πόντο και υπόλοιπη Μικρασία, αλλά και Θράκη

 Γι' αυτό απαιτείται συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Γενοκτονίας των Ελλήνων, ενοποίηση των επιμέρους Γενοκτονιών μας από την Τουρκική - Οθωμανική Αυτοκρατορία, ιστορική τεκμηρίωση, λόμπινγκ και διεθνή προβολή (δείτε εδώ την τηλεοπτική έκδοση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με όλα τα επεισόδια από το "Κόκκινο Ποτάμι")

Χάρτης της Μεγάλης Αρμενίας

 Βεβαίως τίποτε δεν γίνεται τυχαία και ξεκάρφωτα από την Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ που με αυτή την ιστορική κίνηση, εκτός όλων των άλλων, προσεταιρίζεται αμέσως την Αρμενία, την φέρνει στην ζώνη επιρροής της και την μετατρέπει σε μοχλό πίεσης κατά της Τουρκίας, μαζί με την επερχόμενη δημιουργία του Κουρδικού κράτους, που επίσης θα αναγνωρίσουν οι Δημοκρατικοί, ενώ ο Μπάιντεν σε μια έξοχη κίνηση, ειρήνευσε προς το παρόν την ένταση με την Ρωσία στην Ουκρανία, καταφέρνοντας να μην πέσει στην παγίδα Τουρκίας και Κίνας και πάει για άλλες πολιτείες, ενώ θα πιέσει για πολιτική λύση στο Ουκρανικό υπέρ των Ρωσοφώνων...

 Ο καιρός αλλάζει. Χρειαζόταν μόνο να φύγει ο Τραμπ και είμαστε ευχαριστημένοι που το ζητήσαμε από την Ομογένεια, που το πετύχαμε, που το απολαμβάνουμε...

 ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου