ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ "ΒΙΚΙΝΓΚΣ" ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


 Διεθνή τηλεοπτική σειρά για τον "Μέγα Αλέξανδρο" ετοιμάζει πυρετωδώς ο δημιουργός των πολύ επιτυχημένων στο εξωτερικό "Βίκινγκς"!

 Ο Μάικλ Χιρστ, δημιουργός των "Camelot", "The Tudors" και "Vikings", γράφει πυρετωδώς το σενάριο για την εταιρεία παραγωγής Srarlings Television, που αποφάσισε να γυρίσει μια τον "Μέγα Αλέξανδρο", με εκτελεστικό παραγωγό τον James Duff, δημιουργό των "The Closer" και "Major Crimes".

 Η παραγωγή θα γίνει σε συνεργασία με την γερμανική ZDF Enterprises, την Propagate του Ben Silverman και τον ελληνικό Ant1, ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα.

 Τα δύο τελευταία σημεία είναι παρήγορα ώστε να μην επαναληφθεί η άθλια και δυσφιμηστική για Αλέξανδρο και Ηφαιστίωνα ταινία του Όλιβερ Στόουν (2004), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ετοιμάζει ο Χιρστ, που εάν ξεναγηθεί εγκαίρως με πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού στην Μακεδονία, την μία και μόνη, στα Μουσεία, τον ήλιο, τους αρχαιολογικούς χώρους και την θάλασσά της, ίσως νιώσει την πραγματική έμπνευση του ανυπέρβλητου Έλληνα Στρατηλάτη και Εκπολιτιστή, που σφυριλάτησε αρχικά και καθοριστικά ο Νηπιαγωγός του ο Λεωνίδας και τελειοποίησε ο Καθηγήτής του ο Αριστοτέλης, ενώ επηρέασε βαθύτατα η στρατιωτική ιδιοφυΐα του πατέρα του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας, ο οποίος επίσης θα έπρεπε να αποκαλείται "Μέγας", όπως και η μητέρα του Ολυμπιάδα, η γοητευτική, μορφωμένη, ηγετική και περήφανη Πριγκίπισσα της Ηπείρου, της οποίας "ένα δάκρυ αρκούσε για να σβήσει χίλιες επιστολές" παραπόνων του άψογου Αντιβασιλέα Αντιπάτρου, που είχε αφήσει ξοπίσω του στην Μακεδονία ο Αλέξανδρος...

 Είναι πάντως πολύ δύσκολο να μεταφέρεις το υψηλό ελληνικό πνεύμα στην μικρή ή μεγάλη οθόνη της Δύσης, σε ένα κοινό που είναι συνηθισμένο κυρίως στον σκοτεινό "μεσαιωνισμό" εποχής και όχι στο φως της φιλοσοφίας, της ηθικής, της γενναιότητας και αρετής των Ελλήνων.

 Η σειρά αυτή πάντως δεν έχει σχέση με εκείνη που ήταν να ετοιμάσει το Netflix με πρωταγωνιστή τον Μπεν Γουίσοου και γυρίσματα στην Όαση Σίουα και το Μαρόκο...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου