ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΨΥΧΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ! Όσο τον πειράζεις τόσο αγριεύει! Τι πρότεινε να κάνουν οι ασθενείς


 Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Γεώργιος Αλευράς του Ιερού Κελίου Αγίας Τριάδας Προβάτας Αγίου Όρους, μιλώντας στην Romfea, αναφέρει τι έλεγε ο πνευματικός του πατέρας Άγιος Πορφύριος για τον καρκίνο, τονίζοντας ότι όλες οι αρρώσιες προέρχονται από την αμαρτία (δείτε και εδώ).

ΨΥΧΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 "...Για τον καρκίνο έλεγε (σ.σ. ο Άγιος Πορφύριος) ότι ο καρκίνος είναι ψυχική αρρώστια και δεν θεραπεύεται με φάρμακα και επεμβάσεις.

Πολλές φορές, σε αυτούς που καταφεύγαν με εμπιστοσύνη στον Άγιο και είχαν Πίστη και δεν ήταν φοβισμένοι από την αρρώστια, τους προέτρεπε να μην τον πειράζουν τον καρκίνο. Γιατί τον καρκίνο, όσο τον πειράζεις, τόσο αγριεύει"!

  Κάποια άλλη φορά πάλι, ο π. Γεώργιος διευκρίνιζε σχετικά:

 "Το φάρμακο του καρκίνου είναι ο θάνατος του εγώ. Ο καρκίνος έλεγε ο γέροντας Πορφύριος είναι ψυχική αρρώστια και προκαλείται από τον φόβο, το άγχος, το στρες, την αμαρτία. Όποιος αγαπήσει τον Χριστό ήδη από αυτή την ζωή είναι αθάνατος με τον Χριστό. «Συν Χριστώ πανταχού φόβου ουδαμού» έλεγε πάντα ο γέρων Πορφύριος" (δείτε εδώ).

  Με την ευκαιρία σημειώνουμε τι έλεγε ο Άγιος Πορφύριος και σε μια Πανεπιστημιακή γιατρό για τον καρκίνο:

 "Έχω κάνει κι εγώ έρευνα για τον καρκίνο και έχω βρει αρκετά στοιχεία. Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε βασανισμένους από διάφορα γεγονότα, σε καταπιεσμένους

 Όταν πάθεις κάτι και σου πουν ότι είναι καρκίνος, πρέπει να δοθείς πολύ στην αγάπη του Θεού. Να ηρεμήσεις, να ησυχάσεις, ν' αγαπήσεις τον κόσμο, να τ' αγαπήσεις όλα. Να είσαι όλο αγάπη και δοξολογία στο Θεό και να αγιάσει η ψυχή σου. Κι όταν αγιάσει η ψυχή σου, όταν προσκολληθείς στο Θεό και γίνει ηρεμία, το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό και όλα τα συστήματα του οργανισμού θα ηρεμήσουν, και τότε ο καρκίνος, αν δεν θεραπευθεί, τουλάχιστον θα μείνει εκεί πού βρίσκεται" (δείτε εδώ)

  Μάλιστα ο Θεός είχε δείξει το φάρμακο του καρκίνου στον Άγιο Πορφύριο με την προϋπόθεση βέβαια να μην το φανερώσει, γιατί χάρη στην φοβερή αυτή αρρώστια γεμίζει ο Παράδεισος, δηλαδή έρχεται σε μετάνοια και ταπείνωση ο άνθρωπος και έτσι μέσα από την δοκιμασία του κερδίζει την αιωνιότητα:

 "Το φάρμακο με το οποίο καταπολεμείται ο καρκίνος είναι πολύ εύκολο και οι γιατροί το “συναναστρέφονται” καθημερινά και το έχουν μπροστά στα μάτια τους, όπως - με την Χάρη του Θεού - κι εγώ το γνωρίζω.

 Ο Θεός όμως δεν τους το αποκαλύπτει, γιατί τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας αυτής της ασθένειας έχει γεμίσει ο Παράδεισος"! (δείτε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 "Αιτία του κορωνοϊού είναι η αμαρτία"... 

 ..."Δεν θα δοθεί λύση με τους Λοιμωξιολόγους. Θα δοθεί λύση με τον Θεό. Εάν δεν καταφύγουμε όλοι οι άνθρωποι, ταπεινά, στην Παντοδυναμία του Θεού, δεν υπάρχει σωτηρία και μέλλον", τονίζει παρακάτω ο π. Γεώργιος και συμπληρώνει:

ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

 "Δεν παραγκωνίζει κανείς την επιστήμη. Η επιστήμη και τα φάρμακα, μας λέει η Γραφή, δοθήκαν από τον Θεό. Αλλά η επιστήμη και τα φάρμακα είναι ένα υποκατάστατο για τον πεπτωκότα άνθρωπο, γιατί όλοι δυστυχώς δεν μπορούν να καταφύγουν στην Παντοδυναμία του Θεού. Αυτοί που είχαν την πίστη στον Θεό, δεν είχαν ποτέ την ανάγκη κανενός"...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου