ΜΟΡΦΟΥ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ! Βίντεο

 

  "Φίλο του Χριστού και της Θεοτόκου" αποκάλεσε η ίδια η Παναγία τον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη Ευβοίας, τον "με συγχωρείτε", για την υπερβολική του άσκηση και ταπείνωση, ζητώντας από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ που την συνόδευαν, να του θεραπεύσουν τα καταστραμμένα από φλεβίτιδα πόδια, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί!

  Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό θαύμα εμφάνισης και θεραπείας, το οποίο διηγείται το πνευματικό παιδί του Αγίου Ιακώβου, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αναδεικνύοντας το πνευματικό μέγεθος του ταπεινού Γέροντα της Ι. Μονής του Οσίου Δαυίδ, που εορτάζει στις 22 Νοεμβρίου (+1991 μ.Χ.).


ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

  Ο ακριτικός Μητροπολίτης υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως τα αίτια των κακών που μας βρήκαν και εκείνων των μεγαλύτερων που έρχονται, είναι κυρίως οι εκτρώσεις, τα σαρκικά παρά φύση αμαρτήματα εντός ή εκτός γάμου!

  Όμως παλαιότερα, τονίζει, σε καιρούς επιδημιών, σεισμών, πολέμων και δοκιμασιών, όχι μόνο δεν έκλειναν τις Εκκλησίες, αλλά και τις κρατούσαν ανοιχτές και τις νύχτες, ώστε να ψέλνονται συνεχώς παρακλήσεις και ψαλτήρι και να γίνονται πολλές Θείες Λειτουργίες, για να κάνει το έλεός του ο Θεός, μαζί με λιτανείες λειψάνων και εικόνων, ώστε να αγιαστεί ο αέρας! Αφού ακόμη και αυτόν έχουμε μολύνει με τις αμαρτίες μας...

  Δείτε παρακάτω τα σχετικά αποσπάσματα, ενώ ολόκληρο το βίντεο της σχετικής ομιλίας βρίσκεται εδώ.


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου