ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ Β΄ ΚΥΜΑ - ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ! Δείτε το βίντεο


   Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. κ. Νεόφυτος, αναφέρει σε ομιλία του στην Κύπρο, τι θα συμβεί μετά το Β΄ κύμα της πανδημίας, για να μας προσγειώσει και να μας ωθήσει σε μετάνοια, Εξομολόγηση και επιστροφή, πριν την απότομη "στροφή" που θα πάρει ο κόσμος, καθώς ο κορωνοϊός, είναι μόνο μία από τις δοκιμασίες...

  "Μετά τον δεύτερον κορωνοϊό και τον σεισμό τον μεγάλο και την πείνα που έρχεται, να δούμε την "μαγκιά" του καθενός", λέει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Μητροπολίτης και μας ταρακουνά από τον "ύπνο" του υλισμού και τον εφησυχασμό της "τεχνολογίας", ενώ η αντίστροφη μέτρηση τρέχει!

  Και ενώ μπαίνουμε στο "κόκκινο", κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν τον "μάγκα", να υβρίζουν, να εμπαίζουν, να εκμεταλλεύονται, να αρπάζουν, να διαστρέφονται, να μην βοηθούν τον συνάνθρωπο, να μην μετανοούν, να θέλουν να κλείσουν πάλι τα επίγεια κάστρα του Χριστού, τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια μας, που δεν κάνουν τίποτε άλλο από τον να Τον παρακαλούν για το Έλεός Του και την προστασία και σωτήρια του σύμπαντος κόσμου, όλης της ανθρωπότητας και τους γένους ημών, σε Ελλάδα, Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο, Πόλη και Ομογένεια.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ

  Ο Μητροπολίτης του ακριτικού Ελληνισμού, σπεύδει αμέσως να απαντήσει και στο αυτονόητο ερώτημα πολλών "γιατί θα τα επιτρέψει όλα αυτά ο Θεός" και ο Μόρφου δίνει την απάντηση, μέσα από ένα οικογενειακό του δράμα, που σημάδεψε για χρόνια και τον ίδιο, όταν μετά την Τουρκική Εισβολή, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ο μεγάλος αδελφός του Πέτρος.

  Ο νεαρός τότε Νεόφυτος (Όμηρος ήταν το βαπτιστικό του), πληγώθηκε πολύ, γιατί αγαπούσε τον αδελφό του και τον καμάρωνε, ενώ πιο μπροστά είχε χάσει και τον πατέρα του και έτσι βασανιζόταν με ένα μεγάλο, τεράστιο "γιατί"! "Γιατί Θεέ μου να επιτρέψεις να σκοτωθεί ο Πέτρος; Γιατί δεν τον φύλαξες; Γιατί; Γιατί;"

  Η απάντηση ήρθε πολλά χρόνια αργότερα, όταν σαν Φοιτητής επισκέφθηκε το Μοναστήρι της Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Εύβοια, όπου Ηγούμενος ήταν τότε ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ο "με συγχωρείτε", ο οποίος και του αποκάλυψε με την Χάρη του Θεού τον λόγο που ο Χριστός επέτρεψε να σκοτωθεί ο Πέτρος! Τι του είπε; Το διηγείται ο ίδιος στο βίντεο, για να καταλάβουμε πως ο Θεός έχει Σχέδιο για όλους και για τον καθένα, ώστε να σωθεί η ψυχή μας!

  Αυτός είναι ο λόγος που θα επιτρέψει ο Παντοδύναμος τα δεινά, όχι για τιμωρία, αλλά για ευεργεσία, καθώς θα συνέλθουν πολλοί, κυρίως νέοι, θα σταματήσουν μεγάλες αμαρτίες, θα μετανοήσουν, θα εξομολογηθούν, θα βρουν πνευματικό Γέροντα και θα αλλάξουν δρόμο, γλυτώνοντας τον αιώνιο γκρεμό!

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

  Αυτός είναι και ο παιδαγωγικός λόγος που ο Θεός δίνει τις Προφητείες (αυτό που έρχεται) για να μας βάλει σε μετάνοια και προσεχή, ώστε είτε τα δεινά να έρθουν ελαφρότερα και μικρότερα, είτε να μην έρθουν καθόλου, εάν υπάρξει, όπως στην Νινευή, γενική μετάνοια και αλλαγή! (δείτε οπωσδήποτε εδώ την πρόσφατη εμφάνιση του Αγίου Παϊσίου)

  Πανδημία, μεγάλος Σεισμός, Πείνα και έχουμε και τους Τούρκους έτοιμους... Ασπίδα για όλα αυτά, έως και ματαίωση κάποιων, το πρώτο μεγάλο βήμα του καθενός μας. Να σταματήσουμε την συγκεκριμένη αμαρτία μας από σήμερα, από τώρα! Και ύστερα ακόμη μία και άλλη και μετά ο δρόμος της χαράς, της ανάλαφρης ψυχής και τους αισθήματος του παιδιού που ξαναβρίσκει τον καλό και παντοδύναμο Πατέρα Του. Το μεγάλο αντάμωμα!

 Και στο βάθος και η επίγεια ανταμοιβή της επιστροφής του Ελληνισμού στην Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία! Η Κωνσταντινούπολη! Η Μικρασία! Η Αυτοκρατορία του Φωτός, του Σταυρού και του Δικέφαλου Αετού!

  Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα (ολόκληρη το βίντεο του R.O. είναι εδώ και όπως πάντα εδώ)


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments: