ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ!


 Νέο μέτωπο ανοίγεται στις πλάτες του Ερντογάν, μετά την ξαφνική επίθεση του φιλοτουρκικού ισλαμικού Αζερμπαϊτζάν (Κυριακή 27-9-2020) στον αυτόνομο χριστιανικό Αρμενικό θύλακα-κρατίδιο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο εφορμά ήδη να υπερασπιστεί στρατιωτικά σύσσωμη η Αρμενία!

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ"

 Το Ναγκόρνο (=ορεινό) Καραμπάχ, είναι μια ορεινή αυτόνομη περιοχή, μέσα στο κράτος του Αζερμπαϊτζάν, που ζητά την ένωσή της με την Αρμενία και έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της ήδη από το 1991, εμπλεκόμενη έτσι σε ηρωικό πόλεμο Ελευθερίας με τους Αζέρους.

 Ο αρχικός θύλακας έχει πλέον διευρυνθεί, έχει αποκτήσει κοινά σύνορα με την Αρμενία και αποκαλείται πλέον "Δημοκρατία του Αρτσάχ"!

Η "Δημοκρατία του Αρτσάχ" με πορτοκαλί, όπως αυτοαποκαλείται πλέον η διευρυμένη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ - πηγή χάρτη

  Αυτός είναι ο λόγος που το Αζερμπαϊτζάν άρχισε εν νέου επιθέσεις στο Καραμπάχ, προκειμένου να πάρει ό,τι μπορέσει, πριν επιτευχθεί η ένωση της περιοχής με την Αρμενία, η οποία και κήρυξε αμέσως Στρατιωτικό Νόμο και Γενική Επιστράτευση για να σπεύσει να υπερασπιστεί το Καραμπάχ - Αρτσάχ!

  Μάλιστα, όπως δηλώνεται από αρμενικής πλευράς, εξετάζεται πλέον και η επίσημη αναγνώριση της "Δημοκρατίας του Αρτσάχ" από την Αρμενία!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΖΕΡΩΝ

  Παράλληλα η Τουρκία έσπευσε να διαβεβαιώσει το Αζερμπαϊτζάν πως είναι με το μέρος του και θα το βοηθήσει αποφασιστικά, ανοίγοντας με άλλα λόγια νέο μέτωπο τύπου "Λιβύης", προκειμένου η  νέα "Οθωμανική Αυτοκρατορία" να φτάσει και στην Κασπία!

 Θεωρείται βέβαιο ότι εάν εμπλακεί στρατιωτικά η Τουρκία και κατά την γνωστή πια συνταγή Ερντογάν, τουρκικές δυνάμεις με drones και ενοικιαζόμενοι Τζιχαντιστές μισθοφόροι θα σπεύσουν να ενισχύσουν το Αζερμπαϊτζάν, μπλέκοντας σε νέα δίχτυα την τουρκική αράχνη...

ΝΑΧΙΤΣΕΒΑΝ - ΤΟ "ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ" ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ



 Όμως και η Αρμενία έχει πίσω της την "αχίλλειο πτέρνα" του Αυτόνομου Ναχιτσεβάν, που κατοικείται κυρίως από Αζέρους και υπακούει το Αζερμπαϊτζάν. Είναι το αντίστοιχο "Ναγκόρνο Καραμπάχ" της Αρμενίας. 

 Η ονομασία "Ναχιτσεβάν" μάλιστα έχει να κάνει με την Κιβωτό του Νώε, καθώς στην περιοχή βρίσκεται το όρος Αραράτ όπου προσάραξε μετά τον μεγάλο Κατακλυσμό.

  Εδώ πρέπει να προσεχθούν οι κινήσεις της Τουρκίας. Εάν δηλαδή θα χρησιμοποιήσει την στάση της Αρμενίας για να "αρπάξει" το Ναχιτσεβάν "πακέτο" με το Αζερμπαϊτζάν...

  Και εάν τελικά η επίθεση των Αζέρων στο αρμενικό Καραμπάχ, έγινε σε συνεννόηση με την Τουρκία, με μενού πρώτα το Ναχιτσεβάν...

  Όποιος όμως ανοίγει πολλά μέτωπα, στο τέλος τις τρώει μαζεμένες...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΤΣΑΧ (ΚΑΡΑΜΠΑΧ)


 Σε έκτακτη τηλεοπτική συνέντευξή του ο Αρμένιος Πρόεδρος Αραγίκ Χαρουτγιουνιάν της "Δημοκρατίας του Αρτσάχ" (Καραμπάχ), ανέφερε πως υπάρχουν δεκάδες θύματα από την πλευρά του Καραμπάχ έπειτα από την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν και πως η Τουρκία πολεμά ήδη εναντίον τους!

  Αρμενικές πηγές αναφέρουν τώρα ακριβέστερα 16 νεκρούς και 100 τραυματίες Αρμένιους του Καραμπάχ.

Αρμένιοι τραυματίες του Αρτσάχ - Καραμπάχ μετά τις άνανδρες επιθέσεις των Αζέρων

 Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αραγίκ Χαρουτγιουνιάν, ένας επιχειρηματίας στο επάγγελμα Πρόεδρος, εμφανίστηκε με στρατιωτική στολή, για να τονίσει την σοβαρότητα, αλλά και την αποφασιστικότητα όλων!


 Ο Χαρουτγιουνιάν ανέφερε ακόμη ότι κατά την επίθεση των Αζέρων χάθηκαν θέσεις, οι οποίες στην συνέχεια ανακτήθηκαν.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΧ





  Ήδη, όπως βλέπουμε στα νέα βίντεο και φωτογραφίες δόθηκαν άμεσα οι δυναμικές απαντήσεις των Αρμενίων του Αρτσάχ - Καραμπάχ κατά των Αζέρων, καθώς σύμφωνα με νεότερα στοιχεία έχουν ήδη καταρριφθεί 5 αζέρικα ελικόπτερα και 27 UAV, ενώ καταστράφηκαν 13 αζέρικα άρματα μάχης, ενώ στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για βαρύ τίμημα των Αζέρων και σε επίπεδο στρατιωτών, με 200 θύματα!



   Στα παρακάτω βίντεο βλέπουμε τους πρώτους Αρμένιους που έχουν σπεύσει με ενθουσιασμό να παρουσιαστούν μετά την κήρυξη Γενικής Επιστράτευσης από τον Πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν (Δημοσιογράφος - Εκδότης), που έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Αρμένιους από του βήματος της Βουλής, πως είναι έτοιμος να πεθάνει για την Αρμενία!



ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Νικόλ Πασινιάν: "Είμαι έτοιμος να πεθάνω για την Αρμενία"


   Η Ελλάδα οφείλει να πάρει σαφή θέση υπέρ των Αρμενίων, οι οποίοι, όταν εντός ολίγου αρχίσει ο Πόλεμος (αυτο)διάλυσης της αλαζονικής Τουρκίας, θα χτυπούν τις πλάτες των Τούρκων από ανατολικά, ενώ οι Κούρδοι από νότια, βοηθώντας την ταυτόχρονη προέλαση Ρωσίας και Ελλάδας... 

 Μάλιστα για το Κουρδικό και Αρμενικό, θα παίξει μεγάλο ρόλο το εάν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί στις εκλογές των ΗΠΑ...

  Χαιρετούμε τους αδελφούς Αρμενίους - Καλή δύναμη - Καλή Νίκη

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου