ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ! Βίντεο, ντοκουμέντα  
  Είναι να ντρέπεται κανείς με όσα έγιναν ήδη και όσα μαγειρεύονται πλέον στην ΝΑ Υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας, την οποία σάρωναν εντελώς ανενόχλητα οι Τούρκοι επί έναν ολόκληρο μήνα, επιχειρώντας να τουρκοποιήσουν τον πλούσιο σε υδρογονάνθρακες ελληνικό βυθό, αλλά και να κρατήσουν ανοιχτό θαλάσσιο διάδρομο προς Κρήτη, η οποία και αποτελεί τον κύριο στόχο της νέας Ισλαμικής "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" και του "Mavi Vatan" (Γαλάζια Πατρίδα)!


  Με απανωτές παράνομες Navtex, σάρωσαν κομμάτι - κομμάτι την Υφαλοκρηπίδα μας και εμείς περιμέναμε πότε θα τελειώσουν να πάμε για "καφέ" μαζί τους, για "διάλογο", όπως το λένε τώρα, για να συζητήσουμε τα ασυζήτητα και να διαπραγματευτούμε τα αδιαπραγμάτευτα...

ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Τα σχέδια των Τούρκων επί χάρτου - ο Ναυτικός "Αττίλας" σε πλήρη εξέλιξη στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας

  Αντί η Κυβέρνηση να είχε θέσει ως κόκκινη γραμμή την πόντιση καλωδίων, όπως όλες ανεξαιρέτως μέχρι τώρα Ελληνικές Κυβερνήσεις, διοχέτευσε γελοίες και άνανδρες δικαιολογίες, που έκαναν τα παιδιά της Ευελπίδων να "κλάψουν" μέσα τους από ντροπή, για το πού κατάντησε η Ελλάδα του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, της Σαλαμίνας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Μεγάλου Βυζαντίου, του Μεγάλου ΄21, του Μεγάλου 1912-13 και του Μεγάλου ΄40 - ΄41!

  Λέγαν - και το βάζαν και στο στόμα κάποιων "καριεράτων" στρατιωτικών στο Πεντάγωνο - πως τάχα οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να κάνουν έρευνες, ενώ έκαναν! Και πως δήθεν δεν γινόταν να κάναν καταγραφές λόγω του "θορύβου" των πολλών πλοίων που είναι στην περιοχή...

  Όμως η πρόκληση δεν είναι στην καταγραφή, αλλά στην πόντιση! Και αναφέρω πως το 1987 το περίφημο Σισμίκ, δεν είχε την τεχνολογική δυνατότητα να κάνει σεισμικά και ο Ανδρέας Παπανδρέου το ήξερε!

  Και γι΄ αυτό, για να μην γίνει η πόντιση και δημιουργηθεί προηγούμενο και δοθούν λάθος μηνύματα σε Τουρκία και ξένους, κίνησε γη, ουρανό και Στόλο και το απείλησε ξεκάθαρα με βύθιση πριν καν βγει, ώστε να μην βγει, όπως και δεν βγήκε, καθώς μετρήθηκε η "τρέλα", δηλαδή η δημόσια και δεσμευτική, ακλόνητη αποφασιστικότητα του Ανδρέα και του Στρατιωτικού του Επιτελείου με τους Κουρή, Βασιλικόπουλο και Δεμέστιχα, ότι θα "χτυπήσουν"!

  Ναι! Η Ελλάδα θα έμπαινε σε πόλεμο στο 1987, για ένα σκάφος που δεν μπορούσε να κάνει σεισμικές έρευνες, επειδή ακριβώς θα έκανε πως κάνει έρευνες στην ελλαδική μας Υφαλοκρηπίδα! Που έχει ακόμη πάνω της τα απομεινάρια της τουρκικής Ναυαρχίδας που βύθισε ο Κανάρης στη Χίο στις 6-6-1822 και τα σκουριασμένα μπουλόνια από το τουρκικό θωρηκτό "Φετχί Μπουλέντ" που βύθισε ο Βότσης μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  στις 18-11-1912!

  Σε μια Υφαλοκρηπίδα και έναν βυθό που έχει πάνω της τα κουφάρια των περσικών πλοίων του Δαρείου Α΄ που βούλιαξε μονομιάς ο Θεός της Ελλάδας στην μύτη του Αγίου Όρους, όπως και τα κουφάρια Στόλου του Ξέρξη και τα άρμπουρα κάποιων περήφανων ελληνικών τριήρεων, για να σκορπούν αιώνια δάφνες στις ελληνικές θάλασσες!

Η ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

  Η πρόκληση αρχίζει από την απόπειρα! Και η τωρινή ανύπαρκτη έμπρακτη αντιμετώπιση, μου θυμίζει τα λόγια που μου είχε πει σε κάποια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη το 1995, την πρώτη που έγινε ως τότε στην ελληνική τηλεόραση για την τραγωδία της Κύπρου, στέλεχος του Αρχηγείου Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα το 1974, όταν δύο υπερσύγχρονα τότε υποβρύχια μας  - που ήταν ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία, φορτωμένα με 14 τορπίλες το καθένα - έπιασαν στα υδρόφωνά τους τον τουρκικό αποβατικό στόλο του "Αττίλα" να πηγαίνει για την εισβολή! Και η Χούντα τους είπε από Αθήνα ότι ήταν "τουρκική άσκηση" και τα διέταξε να γυρίσουν πίσω! Ενώ ήταν Εισβολή! Και θα μπορούσαν να είχαν βυθίσει με τις τορπίλες τους δυο φορές τον Τουρκικό Στόλο!

 Έτσι και τώρα! Τα απλωμένα τουρκικά καλώδια 'ηταν "Τουρισμός"! "Σκι θαλάσσης"! "Παραγάδια"! Και η κατάντια δεν έχει όρια...

"ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑ"  Και κάποιος πρέπει επιτέλους να μιλήσει! Για λογαριασμό όλων! Όλων εκείνων που από ντροπή ή νοτισμένη ματιά ή βαρύ κόμπο στον λαιμό σωπαίνουν για όσα τραγικά έγιναν! Για όλους εκείνους που θέλουν να φωνάξουν "Φέρτε τον Γράψα"!

 Τον τέως Α/ΓΕΕΘΑ που έκλεινε τα αυτιά του στις πολιτικές "οδηγίες" και έπιασε μόνος του και θωράκισε τις ελληνικές ξεχασμένες Βραχονησίδες ως την Ρω, κάνοντας το ΥΠΕΞ να τιναχτεί επάνω, γιατί "δεν ενημερώθηκε", ενώ οι Τούρκοι ωρύονταν και παραπονιόταν διαρκώς για τον Γράψα στους Αμερικάνους, για να πιεστεί η Ελληνική Κυβέρνηση και να τον διώξει, όπως τον έδιωξε, αλλά είμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε την μεγάλη παλικαριά του, σε αντίθεση με την σημερινή εκκωφαντική "σιωπή", στις τεράστιες προκλήσεις και έμπρακτες αμφισβητήσεις του Oruc Reis!

2008 - Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ "ΟΣΤΕΡΒΟΛΝΤ"

  Ο γενναίος λοιπόν Δημήτρης Γράψας, πρωταγωνίστησε τότε σε μια παρόμοια Κρίση, όταν, τον Νοέμβριο του 2008, οι Τούρκοι έστειλαν για λογαριασμό τους το μισθωμένο Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος "Malene Ostervold" στην ίδια περιοχή της Υφαλοκρηπίδας μας, κάτω από την Μεγίστη, συνοδευόμενο μάλιστα από τουρκική φρεγάτα.

  Τότε  ο Στρατηγός ως Α/ΓΕΕΘΑ δεν αστειεύτηκε καθόλου και δεν θέλησε να μάθει καν αν έκανε έρευνες ή δεν μπορούσε από τις "προπέλες" των άλλων... Έπιασε τον Ασύρματο, διέταξε μια Κανονιοφόρο να τραβήξει κατά πάνω του και το απείλησε με άμεση βύθιση, κάνοντας τον Καπετάνιο, κίτρινο από τον φόβο του, να τα μαζέψει και να φύγει άρον άρον!

  Και από τότε η Τουρκία πήρε το μάθημα, ότι με ξένα σκάφη δεν γίνεται δουλειά και μέσα σε 12 χρόνια από τότε, κατάφερε να αποκτήσει 5 πλέον δικά της, δυο σεισμικών ερευνών και τρία γεωτρύπανα, που δεν βρίσκουν σήμερα μπροστά τους έναν Γράψα, να γράψει Ιστορία!

WIKILEAKS ΓΙΑ "ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ" ΓΡΑΨΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Υπάρχει μάλιστα στα Wilileaks "αλιευμένο" ντοκουμέντο συνομιλίας του τότε Τούρκου Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χαϊντάρ Μπερκ (Haydar Berk), που παραπονιέται σε Αμερικανό Επιτετραμμένο στην Άγκυρα για τον Γράψα, επειδή λέει τόλμησε να στείλει στα 50 μέτρα από το Malene Ostervold  την Κανονιοφόρο "Πολεμιστής" και να απειλήσει ωμά και κοφτά με βύθιση το ερευνητικό πλοίο!  Και ιδού το εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα (ημερομηνία 18-11-2008) για τον γενναίο Α/ΓΕΕΘΑ, το οποίο στέλνει ο Ντάγκλας Σίλλιμαν (Douglas Silliman) Αναπληρωτής Πρέσβης ΗΠΑ στην Άγκυρα και αναφέρει τι είπε στους Αμερικάνους ο πανικόβλητος Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών Τουρκίας Χαϊντάρ Μπερκ (Haydar Berk):

1. (περίληψη) ..."Στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπερκ ισχυρίστηκε ότι ένα ελληνικό ναυτικό πλοίο πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων από το νορβηγικό πλοίο και απείλησε να το βυθίσει"...

  Και παρακάτω πιο αναλυτικά: 

5. "Το ...περιστατικό ξεκίνησε περίπου στις 18.00 στις 14 Νοεμβρίου, όταν ο Έλληνας Επιτετραμμένος ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε ένα νορβηγικό πλοίο, το M/V Maelen Ostervold, που ναυλώθηκε από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου TPAO, να διεξαγάγει γεωφυσική ερευνητική εργασία σε ύδατα που διεκδικούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία

 Ο Μπερκ είπε ότι κάλεσε τον Έλληνα Επιτετραμμένο στις 15 Νοεμβρίου, και τον ενημέρωσε ότι η Τουρκική Κυβέρνηση δεν αναγνώριζε τον ελληνικό ισχυρισμό (προφανώς βασίζεται σε υφαλοκρηπίδα που απλώνεται από το μικρό ελληνικό νησί Meis [σ.σ. Μεγίστη] ακριβώς έξω από την Τουρκία). 

6.  Αργότερα στις 15 Νοεμβρίου, ένα ελληνικό ναυτικό πλοίο, T-61 Polimetis (σ.σ. ορθό είναι P-61 "Πολεμιστής"), πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων από το νορβηγικό πλοίο και, σύμφωνα με τον Μπερκ, απείλησε να το βυθίσει

 Το πλοίο έστειλε μια αναφορά και το τουρκικό ναυτικό απέστειλε μια τουρκική φρεγάτα, την Getis, για την προστασία του μη στρατιωτικού πλοίου. 

 Ο Μπερκ δήλωσε ότι η ελληνική παρενόχληση του νορβηγικού πλοίου ξεκίνησε σε σημείο 35 μίλια νότια του Κας στην τουρκική ακτή και συνεχίστηκε σε σημείο 95 μίλια νότια, παρά την παρουσία της τουρκικής φρεγάτας

7. Ο Μπερκ δήλωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τον έλεγχο του περιστατικού για να αποφύγει την κλιμάκωση και πραγματοποίησε «εκατοντάδες» τηλεφωνικές κλήσεις στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το Τουρκικό Ναυτικό, την Ελληνική Πρεσβεία και την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα

 Το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την τουρκική φρεγάτα να αποσυρθεί από το νορβηγικό πλοίο για να αποφύγει την αντιπαράθεση. Το έκανε, σε 3,5 ναυτικά μίλια, αλλά ανέφερε ότι το ελληνικό πλοίο πλησίασε ξανά

  Ο Μπερκ ζήτησε από τον Έλληνα Επιτετραμμένο την 15η Νοεμβρίου να καλέσει το ελληνικό πλοίο πίσω και του είπε ότι τα διπλωματικά κανάλια ήταν ανοιχτά για την επίλυση της διαφοράς. 

  Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ. Ντόρα), κάλεσε τον Τούρκο Επιτετραμμένο στην Αθήνα στις 16 Νοεμβρίου και του είπε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση "δεν ήθελε προβλήματα" με την Τουρκία, αλλά ο Μπερκ είπε ότι παρά την εν λόγω διαβεβαίωση, το ελληνικό πολεμικό πλοίο συνέχισε να παρενοχλεί το νορβηγικό πλοίο μέχρι τα μεσάνυχτα στις 16 Νοεμβρίου

8.  Ο Επιτετραμμένος προέτρεψε την Τουρκική Κυβέρνηση να επιδείξει μεγάλη αυτοσυγκράτηση και προσοχή στην αντίδραση σε αυτά τα είδη θαλάσσιων περιστατικών, και να αποφεύγει τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιθετικές.

  Ο Μπερκ δήλωσε ότι η έμφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης στην Διπλωματία ήταν εμφανής στις 15-16 Νοεμβρίου, όταν το Υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τον έλεγχο του περιστατικού και διέταξε το τουρκικό (σ.σ. πολεμικό) σκάφος να αποσυρθεί, παρά τη συνεχιζόμενη παρενόχληση του πολιτικού πλοίου, από το ελληνικό πολεμικό πλοίο

9. Ο Μπερκ δήλωσε ότι η Τουρκική Κυβέρνηση εξεπλάγη με την ελληνική δράση, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν διαφορές στο Αιγαίο, αλλά αυτή ήταν η πρώτη αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο..."!


Ο "ΛΕΩΝ" ΓΡΑΨΑΣ


 Από το αμερικανικό εμπιστευτικό έγγραφο διαφαίνεται καθαρά πόσο στιβαρός και ανυποχώρητος ήταν ο ρόλος του Γράψα, που δεν απομάκρυνε τον "Πολεμιστή" ακόμη και όταν οι Τούρκοι αποτράβηξαν το δικό τους πολεμικό πλοίο, αλλά και ότι δεν πειθόταν από τα τουρκικά παιχνίδια, ούτε πιεζόταν από το "έξω φρενών" ελληνικό ΥΠΕΞ της Ντόρας Μπακογιάννη!

 Δεν εγκατέλειψε έτσι ούτε στιγμή το "σκληρό μαρκάρισμα" στους Τούρκους, μέχρι να γίνουν "καπνός" και εκείνοι και το ερευνητικό τους πλοίο, οριστικά, κάνοντας την Τουρκική Κυβέρνηση να μείνει έκπληκτη για την πρωτοφανή εκείνη στάση του "λέοντος" Γράψα, καθώς δεν είχαν συνηθίσει έτσι...

 Από τότε κάποιοι από έξω και από μέσα, άρχισαν να ζητούν την "κεφαλή του επί πίνακι", πείθοντας στο τέλος και τον ΥΕΘΑ Μεϊμαράκη, ώστε να αποστρατεύσουν εντελώς ξαφνικά και άδικα τον γενναίο Γράψα, στις 6-8-2009, μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν! Και αυτό δεν ήταν "αποστρατεία", αλλά "παράσημο" στα μάτια του ελληνικού λαού! Όσο και αν προσπάθησαν τότε να το "μπαλώσουν" μέσω της ΝΕΤ...


  Παράλληλα, από το παραπάνω αμερικανικό έγγραφο, φαίνεται και πόσο θρασύδειλοι είναι οι Τούρκοι, πόσο τρέμουν την ελληνική πυγμή, καταφεύγοντας στα "φουστάνια" των ΗΠΑ ή της Μέρκελ, όταν βρεθεί "Γράψας" να τους ζορίσει! Ακόμη και εάν είναι ένας, αλλά "λέων"!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  Γι'  αυτό το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ πρότεινε τον Στρατηγό Δημήτρη Γράψα για Πρόεδρο Δημοκρατίας (εδώ) και την πρότασή του υιοθέτησε πρόσφατα και το Μακεδονικό Κόμμα (εδώ), ώστε να υπάρχει Αρχηγός στο τιμόνι του Έθνους, που τον λογαριάζουν οι απέναντι και τον σέβεται ολόκληρος ο Ελληνισμός! Για να είναι η Ελλάδα σε σίγουρα χέρια!

 Και ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι άξιοι Ανώτατοι Αξιωματικοί όλων των κλάδων, που δεν καταλαβαίνουν από "σάλτσες" και καλοπιάσματα και ξέρουν πως εάν ο εχθρός διαβεί την γραμμή, τον στέλνουν πίσω μόνο οριζοντίως και ποτέ καθέτως...

  Είναι Αξιωματικοί που Νοιάζονται και το έχουν αποδείξει και η θέση τους είναι πλέον εδώ. Στην μεγάλη εθνική Ανάταση!


ΟΧΙ  Γιατί όλοι μαζί οφείλουμε να φωνάξουμε δυνατά πια πως δεν θα ανεχθούμε άλλη ταπείνωση της Ελλάδας!

  Πώς δεν αποδεχόμαστε ούτε "Συμφωνία Πρεσπών", ούτε "Συμφωνία Καστελλορίζου", ούτε "Συμφωνία Κύπρου"...

  Διότι αποτελεί ζωτική εθνική ανάγκη η διατήρηση συνορεύουσας ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου, η οποία και πρέπει να υπογραφεί αμέσως, με μέση γραμμή και πλήρη επήρεια νησιών, όπως ακριβώς προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας και τα Δίκαια των Ελλήνων! (δείτε και εδώ)

  Διότι αν αφήσουμε την Τουρκία να ξαναγίνει "Αυτοκρατορία" (και αυτό γίνεται κυρίως με το Ναυτικό), τότε πρέπει να ετοιμαστούμε και εμείς για "Τουρκοκρατία"! Και κάτι τέτοιο θα είναι "Θάνατος"! Γι΄ αυτό προτιμότερη, τιμιότερη, ηρωικότερη είναι η "Ελευθερία" με κάθε κόστος!

  "Ελευθερία ή Θάνατος". Τώρα επιλέγουμε το αύριο.

   Γιατί το ξέρουμε: "οι Τούρκοι θα ξανάρθουν και θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια (=έξι μίλια χωρικών υδάτων κατά την ερμηνεία του Αγίου Παϊσίου)...

   Και μετά η ανείπωτη Δόξα της Ελλάδας, του Τιμίου Σταυρού και της Ορθοδοξίας...

   "Φέρτε τον Γράψα"!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου