"ΒΟΜΒΑ" ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΧΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤO ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙO - ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!




  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Την ώρα που η Κυβέρνηση "παίζει" με την αγωνία χιλιάδων παιδιών και γονέων, στο "παρά πέντε" της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, προσπαθώντας μάλιστα να αποτρέψει με πρωτοφανή αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά - "χουντικά" μέτρα, ακόμη και τις διαδικτυακές ανησυχίες και διαμαρτυρίες των γονέων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έρχεται και τους στέλνει κυριολεκτικά στα "αποδυτήρια"!

  Όπως αποκαλύπτει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, υπάρχει σχετική δημοσιευμένη επιστημονική σύσταση του Π.Ο.Υ. από τις 21 Αυγούστου 2020 (δείτε εδώ), που επεξεργάστηκε "διεθνή και διεπιστημονική ομάδα", σε συνεργασία και με την UNICEF και η οποία σχετικά με την μάσκα των παιδιών κρίνει ότι απαγορεύεται σε παιδιά Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών (ηλικία 5 και κάτω), δεν συνιστάται σε παιδιά Δημοτικού, παρά μόνο υπό συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον υπάρχει "ευρεία τοπική μετάδοση" (ηλικία από 6 - 11) και συνιστάται ως κατάλληλη μόνο σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου (από 12 ετών και πάνω)!

 Ο Π.Ο.Υ. και η UNICEF προβάλουν ακόμη και ζήτημα ασφάλειας των παιδιών αυτών, ενώ είναι ζήτημα εάν οι αρμόδιοι Υπουργοί και Λοιμωξιολόγοι έχουν ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό για αυτήν την κρίσιμη οδηγία (πάντως όχι τον λαό), καθώς μπορεί να κινδυνεύσουν αμέτρητα μικρά παιδιά, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχοκοινωνικά, σύμφωνα με την σύσταση Π.Ο.Υ.!

Π.Ο.Υ.: ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ;


  "Ο Π.Ο.Υ. συμβουλεύει οι άνθρωποι να λαμβάνουν υπ΄ όψη και να συμμορφώνονται πάντα με τις τοπικές αρχές σχετικά με τις προτεινόμενες πρακτικές στην περιοχή τους. Μια διεθνής και διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκέντρωσε η Π.Ο.Υ., εξέτασε τα στοιχεία σχετικά με τη νόσο και τη μετάδοση του COVID-19 σε παιδιά και τα περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη χρήση μάσκας από παιδιά.

 Με βάση αυτό και άλλους παράγοντες όπως οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών και τα ορόσημα ανάπτυξης, ο Π.Ο.Υ. και η UNICEF συμβουλεύουν τα ακόλουθα:

 Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες. Αυτό βασίζεται στην ασφάλεια και το γενικό συμφέρον του παιδιού και στην ικανότητα χρήσης κατάλληλης μάσκας με ελάχιστη βοήθεια.

Η Π.Ο.Υ. και η UNICEF συμβουλεύουν ότι η απόφαση χρήσης μάσκας για παιδιά ηλικίας 6 - 11 ετών πρέπει να βασίζεται στους ακόλουθους παράγοντες:

Εάν υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή όπου διαμένει το παιδί

Η ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιεί με ασφάλεια και κατάλληλη μάσκα

Πρόσβαση σε μάσκες, καθώς και ξέπλυμα και αντικατάσταση μάσκας σε ορισμένες ρυθμίσεις (όπως σχολεία και υπηρεσίες φύλαξης παιδιών)

Επαρκής επίβλεψη ενηλίκων και οδηγίες στο παιδί για το πώς να φορέσει, να βγάλει και να φορέσει με ασφάλεια μάσκες

Πιθανός αντίκτυπος της χρήσης μάσκας στη μάθηση και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, σε συνεννόηση με καθηγητές, γονείς / φροντιστές ή / και ιατρικούς παρόχους

Ειδικές ρυθμίσεις και αλληλεπιδράσεις που έχει το παιδί με άλλα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με άλλες υποκείμενες καταστάσεις υγείας

Ο Π.Ο.Υ. και η UNICEF συμβουλεύουν ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκα υπό τις ίδιες συνθήκες με τους ενήλικες, ιδίως όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους και υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή"!

Π.Ο.Υ.: ΟΧΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΝΟΗ


  Ο Π.Ο.Υ. ακόμη συνιστά να μην φορούν μάσκες τα παιδιά κάθε ηλικίας, όταν παίζουν ή αθλούνται:

"Τα παιδιά δεν πρέπει να φορούν μάσκα όταν παίζουν σπορ ή κάνουν σωματικές δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, άλματα ή παιχνίδια στην παιδική χαρά, έτσι ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο την αναπνοή τους

 Κατά την οργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων για παιδιά, είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε όλα τα άλλα κρίσιμα μέτρα δημόσιας υγείας: τη διατήρηση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους, τον περιορισμό του αριθμού των παιδιών που παίζουν μαζί, την παροχή πρόσβασης σε εγκαταστάσεις υγιεινής χεριών και την ενθάρρυνση της χρήσης τους"!

  Όμως, όπως ξέρουμε όλοι, τα παιδιά στο διάλειμμα των Σχολείων κάνουν ακριβώς όλα αυτά: τρέχουν, παίζουν, πηδούν και πολλές φορές σπρώχνουν, τραβούν, ακόμη και μαλώνουν, με εμφανέστατο τον κίνδυνο πνιγμού ή ασφυξίας τους, που σημαίνει - βάση της παραπάνω οδηγίας Π.Ο.Υ. - ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να φορούν μάσκες και στο διάλειμμα και στην Γυμναστική, ακόμη και εάν βρίσκονται σε διάλειμμα εντός κλειστού χώρου, π.χ. Γυμναστήριο, διάδρομοι, λόγω π.χ. βροχής...

Π.Ο.Υ.: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ;


 "Σε περιοχές όπου υπάρχει ευρεία μετάδοση, όλοι οι ενήλικες ηλικίας κάτω των 60 ετών και γενικά που έχουν καλή υγεία πρέπει να φορούν μάσκες υφάσματος όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ενήλικες που εργάζονται με παιδιά, που μπορεί να έχουν στενή επαφή με παιδιά και το ένα με το άλλο.

 Οι ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω, ή που έχουν υποκείμενες καταστάσεις υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή καρκίνο του πνεύμονα, θα πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα λόγω του υψηλότερου κινδύνου εμφάνισης σοβαρών ασθενειών από το COVID-19"!

  Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν στην Ελλάδα "υπάρχει ευρεία μετάδοση". Και η απάντηση είναι γνωστή...

ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ

  Τα γνωρίζανε όλα αυτά στην Κυβέρνηση; Τα είπαν οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας στον Πρωθυπουργό ή του τα κρύψανε;

  Καταλαβαίνουν τι ευθύνη βάζουν στο κεφάλι τους για την ασφάλεια των μικρών κυρίως παιδιών στα Σχολεία;

 ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, θα λάβουν επιτέλους τώρα ξεκάθαρη θέση και για τους μικρούς κυρίως μαθητές και για τους Εκπαιδευτικούς, των οποίων το πρόσωπο είναι σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά, όπως και εκείνα των συμμαθητών τους, όταν μάλιστα δεν υπάρχει "ευρεία μετάδοση", όπως π..χ. σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ, χώρες που δεν εφάρμοσαν ποτέ σχεδόν τον γενικευμένο παιδικό Αντιφυματικό Εμβολιασμό BCG (δείτε εδώ)

  Διότι υπάρχει και ζήτημα για τους Εκπαιδευτικούς, που δεν μπορούν να μιλούν, να παραδίδουν, να εξετάζουν, να ελέγχουν πολλές φορές ζωηρά και ατίθασα παιδιά και ταυτόχρονα να αναπνέουν πίσω από την μάσκα "εγκλωβισμού", με τόσο μάλιστα ψυχικό φορτίο, που απαιτεί μεγάλες αναπνοές, πολύ οξυγόνο...

  Η δε Κυβέρνηση ας καταλάβει τέλος ότι με τον φόβο δεν νικά τον "φόβο", αλλά με την αλήθεια, την πίστη και την τόλμη!

 Κάνοντας πρώτα το ολέθριο σφάλμα της αχρείαστης ολικής "Καραντίνας της Οικονομίας" (εξοντωτικό lockdown), φοβάται τώρα - και ορθώς - μήπως υποχρεωθεί να το επαναλάβει. Και "φυσάει και το γιαούρτι"... 

  Από το ένα άκρο, στο άλλο. Από το ένα λάθος στο άλλο. Από τον ένα πανικό, στον άλλο. Από το μη φοράτε μάσκα, στο φορέστε μάσκα... Μια ατέλειωτη "τραμπάλα", με τον κόσμο σε νέα δεινή φτώχεια, με την Ελλάδα σε απόλυτη εγχώρια παραγωγική και διατροφική ανεπάρκεια, με τον Τουρισμό εξόριστο και τα ερευνητικά πλοία των γειτόνων να κόβουν ανενόχλητα και ατιμώρητα "σεισμικές" βόλτες στην πλούσια ενεργειακά Υφαλοκρηπίδα μας, ο χειμώνας που έρχεται μοιάζει βαρύς... Και ίσως ασήκωτος, όταν μάλιστα είναι φανερό, πως η Τουρκία και δυστυχώς και η αιώνια φίλη της Γερμανία, ποντάρουν σε αυτό ακριβώς. Σε έναν κόσμο και μια νεολαία φοβισμένη, στριμωγμένη, απελπισμένη... Σε ένα κράτος που κρύβεται πίσω από την μάσκα του... Που δεν βλέπει ούτε τα καλώδια του Oruc Reis, ούτε τις κρίσιμες συστάσεις του Π.Ο.Υ για τους μικρούς μας φίλους...

 Μεγαλώνοντας όμως παιδιά, μεγαλώνεις έναν λαό. Φτιάχνεις ή καταστρέφεις το μέλλον από τώρα. Σφυρηλατείς ή αδιαφορείς για το σθένος και την ψυχική δύναμη. Εμπνέεις ή εκπνέεις! Ενδιάμεσο δεν υπάρχει... (νέο - στροφή 180 μοιρών σε Κύπρο για τις μάσκες)

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

21 August 2020 | Q&A


WHO advises that people always consult and abide by local authorities on recommended practices in their area. An international and multidisciplinary expert group brought together by WHO reviewed evidence on COVID-19 disease and transmission in children and the limited available evidence on the use of masks by children.

Based on this and other factors such as childrens’ psychosocial needs and developmental milestones, WHO and UNICEF advise the following:

Children aged 5 years and under should not be required to wear masks. This is based on the safety and overall interest of the child and the capacity to appropriately use a mask with minimal assistance.


WHO and UNICEF advise that the decision to use masks for children aged 6-11 should be based on the following factors:

Whether there is widespread transmission in the area where the child resides

The ability of the child to safely and appropriately use a mask

Access to masks, as well as laundering and replacement of masks in certain settings (such as schools and childcare services)

Adequate adult supervision and instructions to the child on how to put on, take off and safely wear masks

Potential impact of wearing a mask on learning and psychosocial development, in consultation with teachers, parents/caregivers and/or medical providers

Specific settings and interactions the child has with other people who are at high risk of developing serious illness, such as the elderly and those with other underlying health conditions

WHO and UNICEF advise that children aged 12 and over should wear a mask under the same conditions as adults, in particular when they cannot guarantee at least a 1-metre distance from others and there is widespread transmission in the area.


More on the types of masks, how to choose them, and how to wear them is available here: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks"
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. https://youtu.be/dV1FhLLF7Jc

    Σας στέλνω ένα βίντεο από την Γερμανία εάν μπορει να μεταφραστεί και να αναμεταδοθει. Θα καταλάβετε πολλά για το τι συμβαίνει στο πλανήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή