ΕΛΛΑΔΑ x 4: ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! Βίντεο



   Σε συγκρότηση Κοινής Δύναμης Κρούσης Ανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος, μέσα από την πρόσφατη κοινή Αεροναυτική τους Άσκηση "ΕΥΝΟΜΙΑ" (Eunomia), αλλάζοντας πλέον όλα τα δεδομένα, που γυρίζουν "μπούμερανγκ" για την Τουρκία και τις επιδιώξεις της, αλλά και για τα σχέδια της φιλοτουρκικής πάντα Γερμανίας και κάποιων "υπηκόων" χωρών του Βορρά!

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ



   Η Στρατιωτική αυτή κοινή Αεροναυτική Συνεργασία, οδηγεί σε νέα δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά ο Μεσογειακός Νότος ξεφεύγει και από την Γερμανική επιτήρηση και από την Αμερικανική και αποφασίζει από κοινού να υπερασπιστεί το μέλλον του, χωρίς να περιμένει από κανέναν άλλο, με μεγαλύτερη απειλή την Ισλαμική επεκτατική Τουρκία και την παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που τόσο εξόφθαλμα επιχειρεί ακόμη και ως την Λιβύη και τα ύφαλα άρα Γαλλίας και Ιταλίας.

  Η Ισπανία επίσης πρέπει να προσέλθει μαζί με την Πορτογαλία και την Μάλτα, καθώς έχουν βιώσει την Οθωμανική λαίλαπα, όπως περιγράφεται μέσα από τις δραστηριότητες ενός μόνο Τούρκου Ναυάρχου, του Κεμάλ Ρέις (εδώ), δείχνοντας  τον εφιάλτη που μπορεί να ακολουθήσει για την Ευρώπη και κυρίως τον Νότο, εάν αφεθεί να απλωθεί το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ: η πρόταση του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ που ζωντανεύει


  Η ενθουσιώδη υποδοχή αυτής της Στρατιωτικής - Αμυντικής Συνεργασίας, για την οποία οφείλουμε αυτή την φορά να συγχαρούμε την Κυβέρνηση (τα σύκα "σύκα" και η σκάφη "σκάφη"), στηρίζεται στην πρόταση που είχε διατυπώσει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το 2011, μέσα στην Κρίση των Μνημονίων και του πλήγματος του Νότου, περί δημιουργίας "Μεσογειακής Ένωσης", με κοινό μάλιστα νόμισμα, διάφορο του σκληρού ευρώ, που θα ονομαζόταν "Μεσόγειον"! (δείτε εδώ)

  Μάλιστα στο άρθρο 9 της πρότασης γράφαμε: 

 "9. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ με ισχυρό πολεμικό στόλο, χερσαίες και σύγχρονες αεροπορικές δυνάμεις, ικανές να παρεμβαίνουν αν χρειαστεί από κοινού, για να εξασφαλιστεί και σε τρίτους λαούς το στοιχειώδες δικαίωμα της Δημοκρατίας και Ελευθερίας και να πολεμηθεί αποφασιστικά το εμπόριο ναρκωτικών και το σύγχρονο δουλεμπόριο, αλλά και να διαφυλαχθεί η ειρήνη και η ασφάλεια όλων των χωρών-μελών της Μεσογειακής Ένωσης!

  Τότε βέβαια δεν ήταν γνωστά τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα Φυσικού Αερίου Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, που προσδίδουν νέα διάσταση και τεράστιες προοπτικές στην πρόταση, πάνω στην οποία δουλεύει μυστικά η Γαλλία, με άλλη αφετηρία, αλλά το ίδιο τέρμα...

  Τώρα πλέον, γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτο, ότι η Γερμανία "συνεταιρίζεται" με την Τουρκία, για να μπορέσει να αποτρέψει τα σχέδια του Νότου, που είναι όμως προ όφελος ολόκληρης της Ευρώπης.

  Και αυτό σημαίνει ότι η Μεσογειακή Ευρώπη πρέπει να επιταχύνει...

Η ΠΙΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ


"Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή επιχειρησιακή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD).

  Πρώτη δραστηριότητα της εν λόγω Πρωτοβουλίας με την ονομασία EUNOMIA, που σηματοδοτεί και την έναρξή της, ήταν η συγκέντρωση εναέριων και ναυτικών μέσων αλλά και προσωπικού από τις τέσσερις χώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου από την Τετάρτη 26 έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και η εξάσκησή τους σε ποικιλία επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν Επιχειρήσεις Επιφανείας, Αεροπορικές Επιχειρήσεις και Ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης.

Από τη χώρα μας συμμετείχε η Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ με το οργανικό της Ελικόπτερο, Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, 2 Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 BLK 52+ Advanced (τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» στην Πάφο), 6 Α/Φ F-16 BLK 52+ (τα οποία μετέβησαν αυθημερόν στην περιοχή της δραστηριότητας και με την λήξη της επέστρεψαν στη βάση τους), 1 Α/Φ ΑΣΕΠΕ και 1 Μεταγωγικό Α/Φ C-130, το οποίο μετέφερε προσωπικό και υλικά για την υποστήριξη των Μαχητικών Α/Φ.

Την τελευταία ημέρα, την δραστηριότητα παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων Χωρών της QUAD, μεταξύ των οποίων και Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Η QUAD καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων Χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και την προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στη περιοχή, ενώ συνεισφέρει και στη διαφύλαξη της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο"...

  Και ο νοών νοείτω...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου