Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ! Βίντεο και φωτογραφίες


  Μέσα σε ένα κατανυκτικό και δροσερό περιβάλλον, κάτω από τα άστρα και την σκέπη του ουρανού, μπροστά στο "μαρμαρωμένο" και αμίλητο εδώ και χρόνια Παλατάκι στην Αρετσού Θεσσαλονίκης, τελέστηκε μια μοναδική, συγκινητική και αναζωογονητική Αγρυπνία (23-7-2020 μ.Χ.) για την Αγια-Σοφιά και το Γένος!


  Ο κόσμος άρχισε να κατακλύζει την υπέροχη αυτή γωνιά της Συμβασιλεύουσας από τις 8.30 το βράδυ, ανάβοντας με τάξη στην είσοδο του Παλατιού το κεράκι του και προχωρούσε στον κήπο και τον αύλειο χώρο, πλάι στην θάλασσα, που έφερνε το αλμυρόγλυκο άρωμά της να το αναμίξει με το θυμίαμα και το πεύκο. 



 Η Αγρυπνία τελέστηκε δίπλα ακριβώς στον μικρό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που περιμένει καρτερικά "νέον Κωνσταντίνο", όπως είχε πει πρόσφατα και ο Μόρφου και είχε δει ο Άγιος Πορφύριος, για να οδηγήσει τον Ελληνισμό στην Πόλη και όλους τους εν πλάνη ευρισκομένους λαούς στην Ορθοδοξία! (δείτε εδώ)



  Μπροστά την εικόνα της Παναγίας της Ηλιόκαλης από την Ανατολική Θράκη (φυλάσσεται στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης) εκατοντάδες Έλληνες ώστε να φυλάξει την πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες, από Βόρειο Ήπειρο έως Μεγίστη, Κύπρο, Ίμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη, αλλά και τον Στρατό μας, όπως προσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, από "τους υιούς της Άγαρ"!


  Η θαυμάσια πρωτοβουλία ανήκε στον δραστήριο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, που μαθήτευσε στον μακαριστό άγιο Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη και ο οποίος κήρυξε Ιερά Περίοδο Προσευχής ενός μηνός, από 24 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου (εννιάμερα Παναγιάς), ώστε σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως να τελούνται κάθε απόγευμα η Παράκληση στην Παναγία, από τώρα συνεχώς μετά τον Εσπερινό, ενώ ζήτησε να κάνουμε όλοι αλάδωτη (χωρίς λάδι) την νηστεία της Παρασκευής και της Τετάρτης, διαβεβαιώνοντας πως "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι"!


 Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή που στο "μαρμαρωμένο" Παλατάκι, στο αγνωνάρι εκεί του Θερμαϊκού, στην Συμβασιλεύουσα για την Βασιλεύουσα, αντήχησε το Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια", που το έψαλλε με δέος μέσα από την ψυχή του όρθιος όλος μαζί ο κόσμος και κάποτε θα ξαναντηχήσει έτσι και στην "μαρμαρωμένη" και σκλαβωμένη μας Αγια-Σοφιά! Δείτε το βίντεο
   

ΤΑ ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ

 Ο θαρραλέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, στο τέλος της υπέροχης Αγρυπνίας για την Αγια-Σοφιά και το Γένος, έστειλε το δικό του - και ταυτόχρονα όλων των Ελλήνων - μήνυμα στην Τουρκία και τον Ερντογάν, τραγουδώντας το ξεχασμένο από πολλούς τραγούδι για τα Ευζωνάκια της Αγια-Σοφιάς και τον κλεισμένο στο Άγιο Βήμα παπά του περιμένει για να τα Κοινωνήσει! Ένα τραγούδι που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, τότε που ακόμη υπήρχε Παιδεία, σεβασμός, τιμή...  Δείτε το βίντεο και τραγουδήστε μαζί του


Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια βλέπω τα Ευζωνάκια (2) 
Τα Ευζωνάκια τα καημένα στους πολέμους μαυρισμένα 
κλέφτικο χορό χορεύουν και τ' αντίπερα αγναντεύουν. 

Κι αγναντεύοντας την Πόλη τραγουδούν και λένε: (2) 
Τούτοι είν' οι χρυσοί της θόλοι, αχ κατακαημένη Πόλη 
να η μεγάλη Εκκλησιά μας, πάλι θα γενεί δικιά μας. 

Στην κυρά τη Δέσποινά μας πες να μη λυπάται 
στις εικόνες να μη κλαίνε, τα Ευζωνάκια μας το λένε.(2) 

Κι ο παπάς που 'ναι κλεισμένος μέσα στ' Άγιο Βήμα (2) 
Τα Ευζωνάκια δε θ' αργήσει, να 'βγει να τα κοινωνήσει 
και σε λίγο βγαίνουν τ' Άγια μέσα σε μυρτιές και βάγια.(2)

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ 
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου