ΚΑΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΡΑΓΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ!



   Τις ώρες της μεγαλύτερης απειλής που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός από το 1940 και το 1974, μέσα σε ένα παράλληλο γενικό κλίμα εσωτερικής υπονόμευσης της Ορθοδοξίας, της Ιστορίας, της Παιδείας, της Εθνικής μας Ψυχής και Άμυνας, της ίδιας της εθνικής μας υπόστασης, ένα πολύ άσχημο νέο έρχεται σαν σειρήνα συναγερμού να μας ταρακουνήσει!

  Η ιστορική εικόνα της Παναγίας, που είχε σχιστεί την ημέρα του ύπουλου Τορπιλισμού της
Έλλης από τους Ιταλούς, στις 15 Αυγούστου 1940, δεν υπάρχει πια! Έγινε παρανάλωμα του πυρός! Κάηκε, μαζί με το Παρεκκλήσι της (το παλαιό καθολικό γλύτωσε), αφήνοντας μια πολύ πικρή γεύση στις ψυχές των Ελλήνων, για όσα πρόκειται να συμβούν...

  Η εικόνα αυτή, ευρισκόμενη κοντά στη Ναύπακτο, ράγισε και σχίστηκε στην μέση του προσώπου της Παναγιάς, από τοπικό σεισμό που έγινε ακριβώς την στιγμή που τορπιλιζόταν η Έλλη, ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τήνο! Πριν 80 χρόνια!

  Ο πόνος της Θεοτόκου, της Υπέρμαχου Στρατηγού μας, για την επίθεση εναντίον της και εναντίον των παιδιών της, των ευσεβών τότε Ελλήνων, αποτυπώθηκε με συγκλονιστικό τρόπο στην μορφή της, σχίζοντας το πρόσωπό της!

  Πρόκειται για την περίφημη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας, που όταν κατά την Κατοχή οι ηττημένοι από τον Στρατό μας Ιταλοί σήκωσαν κεφάλι και έστειλαν στρατιωτικό απόσπασμα από την Ναύπακτο να συλήσει το Μοναστήρι και να ληστέψει τα αφιερώματα από την Εικόνα της Παναγιάς, η μορφή της ζωντάνεψε και τους μίλησε θυμωμένη:

  "Μην απλώσετε τα ακάθαρτα χέρια σας επάνω στην ιερή εικόνα μου. Ό,τι μου χάρισε η ευσέβεια και η αγαθή καρδιά των Χριστιανών μου ανήκουν. Γυρίστε στους στρατώνες σας, γιατί έρχεται η οργή του Υιού μου"! 

 Και οι "Μακαρονάδες" έφυγαν τότε πανικόβλητοι και κατατρομαγμένοι! Η Μάνα της Ελλάδας, τους σταμάτησε για άλλη μια φορά! Και η οργή του Υιού Της ήλθε! Όχι μόνο η Ιταλία, αλλά και η Γερμανία έχασαν τον Πόλεμο! Και μάλιστα ο τεράστιος και σύγχρονος Ιταλικός Στόλος παραδόθηκε στο θρυλικότερο πλοίο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το "Βασίλισσα Όλγα"! Με την γαλανόλευκη σημαία του Σταυρού, να ταπεινώνει τους αλαζόνες...

   Τώρα όμως ποιος θα μαλώσει τους κατακτητές; Ποιος θα τους σταματήσει; Που είναι πια μέσα στην χώρα και κάθε τόσο την διοικούν και την χαντακώνουν, πασχίζοντας πως θα ξεριζώσουν από την καρδιά των Ελλήνων την Παναγιά, που είναι μαζί με τον Τίμιο Σταυρό, τα δύο μεγάλα σημεία της Ορθοδοξίας και της Αλήθειας!

   Τι να προμηνύει άραγε αυτή η μεγάλη καταστροφή ή ίσως η αυτοθυσία;

ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


   Πριν προλάβουν δυσάρεστες σκέψεις και απελπισία να καταλάβει νου και καρδιά, η Παναγία έστειλε κιόλας την απάντησή της. Η Πρόνοια του Θεού έλαμψε για μια ακόμη φορά και έδρασε ταχύτατα!

   Γιατί μερίμνησε την ώρα της πυρκαγιάς, 14 Ιουνίου 2020 μ.Χ., να βρίσκεται εκεί κοντά ο φωτισμένος και πολύ γνωστός Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα από το Άγιον Όρος (δείτε εδώ), πνευματικό παιδί του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνα (δείτε εδώ) και να έχει σε πνευματικό του τέκνο στην Αθήνα, ονόματι Δημήτριο, θησαυρισμένο ένα ακριβές αντίγραφο της Παναγίας Βαρνάκοβας!

   Μόλις πληροφορήθηκε λοιπόν στις 5.00 το πρωί της επομένης την καταστροφική πυρκαγιά, πήρε το αντίγραφο και έσπευσε να το δωρήσει στο Μοναστήρι, ώστε να μην μείνει απαρηγόρητη η αδελφότητα και οι πιστοί! 

  Ήταν ολοκάθαρη μέριμνα της Παναγίας, την οποία υπεραγαπά ο Γέροντας και μάλιστα έχει ιδρύσει εδώ και χρόνια και τον Σύλλογο "Παναγιόφιλοι", εξαιτίας αυτής της αγάπης. Μην ξεχνούμε πως πιο μπροστά ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, με την Παναγία την Γλυκοφιλούσα.

   Στο παρακάτω βίντεο ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρει πώς έφτασε έτσι αμεσότατα το αντίγραφο της Εικόνας, ενώ χαρακτηρίζει "αγιασμένη μορφή την Γερόντισσα Θεοδοσία", την Ηγουμένη (ο Γέροντας δεν μιλάει τυχαία ποτέ), αλλά αναφέρει και την χαρά του για την συνάντηση με τον Πνευματικό της Μονής Βαρνάκοβας, τον π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο

  Και η Γερόντισσα, παρά την καταστροφή, ακούγεται να δίνει θάρρος σε όλους  λέγοντας "να κοιτάς μέσα σου και ψηλά και προχώρα", "η Παναγιά να είναι στην καρδιά μας, μάνα μας" και  πως "ό,τι δεν είναι ευάρεστο στον Θεό δεν το κάνω".



ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

  Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, η Ηγουμένη Γερόντισσα Θεοδοσία, είπε πως είχε Πνευματικό της τον πολύ γνωστό π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο (+30 Ιουνίου 1964 μ.Χ.) και τότε ο Γέροντας Εφραίμ την διαβεβαίωσε πως σύντομα έρχεται η Αγιοκατάταξή του!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΔΑΥΙΔ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ


   Το ιστορικό Μοναστήρι της Βαρνάκοβας, που πήρε την ονομασία του από την εικόνα της Παναγιάς που ήρθε ή αγιογραφήθηκε στην Βάρνα της Ανατολικής Ρωμυλίας (σημερινή Βουλγαρία), ιδρύθηκε στα 1.077 μ.Χ. από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη (+8 Μαΐου), ενώ το καθολικό (κυρίως Ναός) από τους Αυτοκράτορες Κομνηνούς.

   Η αυτοκρατορική Μονή, το 5ο αρχαιότερο Μοναστήρι της Ελλάδας,  αγκαλιάστηκε από τους Δεσπότες της Ηπείρου, δύο εκ των οποίων τάφηκαν εδώ.

  Περί το 1520 μ.Χ. Ηγούμενος της Μονής αναλαμβάνει ο μεγάλος Όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία, ενώ κατά την περίοδο της Επανάστασης θα είναι καταφύγιο παλικαριών και οπλαρχηγών. Μάλιστα ο μοναχός της Παρθένιος Ζωγράφος θα μείνει στην ιστορία σαν ο "Παπαφλέσσας της Δωρίδας" για τους αγώνες του κατά των Τούρκων.

   Στις 26 Μαΐου 1826, και ενώ το Μοναστήρι είναι γεμάτο γυναικόπαιδα, στενά πολιορκημένοι από 4.000 άντρες του Κιουταχή, αποφασίζεται ηρωική Έξοδος, που με θαύμα της Παναγιάς πετυχαίνει απόλυτα. Οι εξαγριωμένοι Τούρκοι όμως, βρίσκοντας έρημη τότε την Ιερά Μονή, την ανατινάζουν!

   Πέντε μόλις χρόνια μετά, ο ευσεβής Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, με προσωπικά του χρήματα αναλαμβάνει την αναστύλωση της Μονής και την ξαναχτίζει, γινόμενος έτσι νέος, δεύτερος κτήτοράς της!

  Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2017


 Το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017, πριν τρία μόλις χρόνια, ξεσπά δυστυχώς η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο), που καταστρέφει πολλά κτήρια του Μοναστηριού, εκτός του Καθολικού και του νέου Ιερού Ναού, μαζί με το αρχείο τής Μονής και πολλά ιστορικά κειμήλια. 

  Η εικόνα της Παναγίας σώθηκε τότε θαυμαστά, βγαίνοντας μόνη της από την θέση όπου ήταν βιδωμένη και πέφτοντας στην αγκαλιά της Ηγουμένης!

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2020



 Δυστυχώς, στις μέρες μας και πάλι Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, κατά τις 9.30 το βράδυ, νέα καταστροφική πυρκαγιά σαρώνει ολοσχερώς τον νέο Ιερό Ναό, μαζί με την ιστορική πια εικόνα της Παναγίας, καθώς και πλήθος κειμηλίων...

  Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά του 2017 έγινε έναν χρόνο πριν την ετοιμασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά του 2020, δύο σχεδόν μήνες μετά το τραγικό Πάσχα του κλεισίματος των Ναών και της απαγόρευσης της Θείας Κοινωνίας...


   Η Παναγιά που ράγισε το 1940, κάηκε το 2020... Δυο μεγάλες θυσίες μιας Μάνας, που κάνει τα πάντα για να μας αφυπνίσει, να μας δείξει τον δρόμο, να μας παρακινήσει σε επιστροφή και μετάνοια, ατομική και εθνική, παραμονές των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που ήδη τόσοι άρχισαν να λοιδορούν και να υπονομεύουν, με τελικό σκοπό να βγάλουν την Παναγιά από την Επανάσταση, να εξορίσουν την Εκκλησία από την Ιστορία και την Λευτεριά του Γένους!

   Οι στάχτες είναι άγιες πια εκεί... Γιατί είναι η θυσία μιας Μάνας, που πρώτα ραγίζει και μετά αφήνεται στην φωτιά, για να τραβήξει το κακό πάνω της, να σώσει τα παιδιά της!

  "Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά" ακολουθήστε τον δρόμο του ΄21. Τον δρόμο του ΄40. Τον δρόμο της Πίστης και της Πατρίδας! Αυτόν που δοξάζει παγκόσμια την Ελλάδα, προς Δόξα Θεού! Προς τιμή της Θεοτόκου! Ακολουθήστε τον! Η Μάνα μας το θέλει! Αφημένη στις φλόγες, καρτερά να δει αν τρέξουμε ξανά σιμά της. Και τότε θα ζήσουμε το νέο μεγάλο θάμα, που θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία...

    ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου