ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Δείτε το βίντεο



  Με μια ιστορική του φράση στον Μητροπολίτη Μόρφου, ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος τα είπε όλα!

 Στους Φραγκεμένους καιρούς μας, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε., δεν χορτάσαμε "χαστούκια"! Πότε το κλείσιμο "ναυαρχίδων" της Ελληνικής Οικονομίας, πότε η μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου, πότε η μεγάλη ληστεία των Μνημονίων, πότε οι ολέθριες υποχωρήσεις στα Εθνικά Θέματα (Σκοπιανό), πότε ο πόλεμος κατά της Πίστης μας (διαγραφή Χ.Ο., διαγραφή Θρησκευτικών, νόθευση Παιδείας και Ιστορίας, κλείσιμο Εκκλησιών), πότε η αλλοίωση της Γλώσσα, της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής, οι στρατιές ανέργων, οι χιλιάδες κλειστές ελληνικές βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επικίνδυνη Αμυντική μας υστέρηση, η Δημογραφική μας εξαφάνιση, τα προβλήματα υγείας από την ξενική διατροφή, ζωή και συνήθειες, δεν μας έβαλαν μυαλό... 

  Και έρχεται ο Άγιος Παΐσιος, πριν συμβούν όλα αυτά, από την δεκαετία του 1980, να τα πει στον Μητροπολίτη Μόρφου, τότε νεαρό Όμηρο, συνοψίζοντάς τα σε μια φράση: 

  "Μωρέ, η Ελλάδα έχει αξία όταν είναι Ελλάδα! Όταν είναι Ελληνική"! (από την συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου στην ποιοτική εκπομπή "24 ώρες" του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου στον Alpha Κύπρου, 6-6-2020)


"Η Ελλάδα έχει αξία όταν είναι Ελλάδα"! Θα την ξανακάνουμε λοιπόν Ελλάδα;

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου