ΠΡΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ!


   Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Σήμερα" του Σκάι, με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου, ρωτήθηκε στις 30-4-2020 για την Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό, σε σχέση με το άνοιγμα των Εκκλησιών από 17 Μαΐου και είχε τότε απαντήσει:

 ΚΕΡΑΜΕΩΣ: "Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης. Οι Ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο"!


   Η Υπουργός Παιδείας, δεν είχε τότε βέβαια ξεκαθαρίσει ούτε ποιοι είναι αυτοί οι "Ειδικοί" περί της Θείας Κοινωνίας και εάν ανάμεσά τους είναι τυχόν και ο κ. Τσιόδρας, ούτε εάν η ίδια έχει διαφορετική προσωπική γνώμη με τους "Ειδικούς", κάτι που εάν συνέβαινε λογικά θα το είχε υπογραμμίσει, έστω και τώρα...

  Άμεσα τότε, ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος, γνωστός για την ακεραιότητα και μαχητικότητά του σε θέματα Πίστεως και Πατρίδας, θέλησε πατρικά να νουθετήσει την Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας, στέλνοντάς την επομένη, 1-5-2020, προσωπική επιστολή με την οποία της ζητούσε να ανακαλέσει έως τις 16 Μαΐου τα όσα προσβλητικά για την Θεία Κοινωνία είχε υπαινιχθεί (μετάδοση ιού με σάλιο), προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκασθεί να την Αφορίσει στις 17 Μαΐου, ανήμερα του ανοίγματος των Εκκλησιών, ώστε και να μην σκανδαλίζονται οι πιστοί με την σιωπή της Ιεραρχίας και για να μην εισάγονται αναπάντητα βλάσφημες θεωρίες...

Η 1η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "Ὅθεν, μετά παρρησίας ἀπευθυνόμενος σήμερον πρός Ὑμᾶς, Σᾶς προσκαλῶ καί Σᾶς ἱκετεύω ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΙΝΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, τά βλάσφημα ταῦτα λόγια, ἅτινα ἐξεστομίσατε, ὅτι δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός καί νά ζητήσετε ΔΗΜΟΣΙΩΣ συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα, ὅπερ ἀπετολμήσατε! ........ Ὅθεν κατόπιν ὅσων ἐν τοῖς ἀνωτέρω ἐξετέθησαν Σᾶς παρέχω προθεσμίαν ἕως καί τοῦ Σαββάτου 16ης Μαΐου τρ. ἔτους, προκειμένου νά προβῆτε εἰς τήν αἰτουμένην ΔΗΛΩΣΙΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, Σᾶς προειδοποιῶ δέ, ὅτι, ἐάν μέχρι τῆς ἡμέρας ταύτης δέν διορθώσετε τό συντελεσθέν ἔγκλημα κατά τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν Πίστεως, τήν ἑπομένην ἡμέραν θά ἀναγκασθῶ νά Σᾶς ἀποκηρύξω καί νά Σᾶς ἀφορίσω, ἀπαγγέλλων δημοσίως ἐπ΄ Ἐκκλησίᾳ τόν Μεγάλον Ἀφορισμόν διά τήν σημειωθεῖσαν προδοσίαν τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως καί τήν εἰσαγωγήν δαιμονικών θεωριῶν περί τοῦ Μυστηρίου τῆς Θείας Εὐχαριστίας, δηλ. τῆς Θείας Κοινωνίας" (απόσπασμα από την επιστολή Αμβροσίου προς Κεραμέως, 1-5-2020 μ.Χ.)

2η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
  Επειδή όμως ο καιρός έφτασε, η προθεσμία τελειώνει και η Υπουργός Παιδείας ούτε καν απάντησε, ο Αμβρόσιος έστειλε και την τελευταία πατερική ειδοποίηση, ώστε να δώσει καιρό "μετανοίας" στην κα Κεραμέως, πριν πέσει βαρύς ο "πέλεκυς" του Αφορισμού, ο οποίος και προβλέπεται μέσα στο πνευματικό "οπλοστάσιο" της Εκκλησίας, ώστε και να έρθει σε μετάνοια και πνευματική τακτοποίηση το άτομο, για να μην βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως έξω από την πόρτα του Παραδείσου, αλλά και για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι και να μην μεταδίδονται "λοιμικές" βλασφημίες, αιρέσεις και θεωρίες, που προσβάλουν τον Θεό, την Πίστη μας, αλλά και τους πιστούς μας...

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "...ὁ προαναγγελθείς Ἀφορισμός εἶναι ἁγιογραφικῶς κατοχυρωμένος διά στόματος του Σωτῆρος Χριστοῦ, δυστυχῶς δέ θά συμπεριλάβῃ καί τόν κ. Πρωθυπουργόν καί τόν κ. Ὑπουργόν! Εὔχομαι νά μή συμβῇ τό τοιοῦτον! Σᾶς παρακαλῶ καί Σᾶς ἱκετεύω: Νά μετανοήσετε καί νά διορθώσετε ΑΜΕΣΩΣ τήν ἐκστομηθεῖσαν βλασφημίαν" (απόσπασμα από την 2η επιστολή Αμβροσίου προς Κεραμέως, 14-5-2020)

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΤΕΣ" ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ"
   Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως ο Αμβρόσιος θα το κάνει, αποδεικνύοντας ότι "δεν είναι "κότες" όλοι οι Αρχιερείς"για να σταματήσει το κύμα αθεΐας και βλασφημίας, που έφτασε ως το παράλογο κλείσιμο τον Εκκλησιών και το κυνηγητό Ιερέων και Αρχιερέων, επειδή τόλμησαν (άκουσον άκουσον) να Λειτουργήσουν, να Κοινωνήσουν, να περιφέρουν εικόνες και άγια λείψανα, ακριβώς για να σταματήσει η Επιδημία!

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ
  Ο σεπτός Ιεράρχης, με την παιδική καρδιά, τον νεανικό ενθουσιασμό και την γεροντική πείρα και σοφία, έχει εξοργιστεί όχι μόνο από τους προσβλητικούς ισχυρισμούς της Υπουργού Παιδειας και Θρησκευμάτων (θυμηθείτε παλαιότερη περίπτωση με το Βιβλίο Ιστορίας, δείτε εδώ και εδώ), αλλά και από "κείμενο χάκερς" που δημοσιεύθηκε στο Facebook και παρουσιάζει "διάλογο" κάποιου "Προέδρου" Κυβερνήσεως με "Υπουργό" του, όπου υβρίζονται τα ιερά και τα όσιά μας.

   Ο διάλογος αυτός δεν είναι γνωστό εάν είναι αληθινός ή κατασκευασμένος από τρίτους, αλλά ο Αμβρόσιος, που έχει αναφερθεί σε αυτόν κατά το παρελθόν, τονίζει πώς ακόμη δεν έχει διαψευσθεί από την Κυβέρνηση και γι΄ αυτό τον παραθέτει στην ανοιχτή προς Κεραμέως επιστολή του, είτε προς διάψευση, είτε προς "επιβεβαίωση"(δείτε εδώ).

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
   Απόδειξη δε, ότι οι ασθένειες και οι λοιμοί δεν μεταδίδονται με την Θεία Κοινωνία, με το Σώμα δηλαδή και το Αίμα του Χριστού, που είναι η Ζωή, είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι δεν αρρωσταίνουν κάθε Κυριακή οι Ιερείς μας, οι οποίοι μετά την Θεία Κοινωνία, όπου το άγιο κουταλάκι έχει μπει δεκάδες και εκατοντάδες φορές, καταλύουν, δηλαδή πίνουν όλο το υπόλοιπο της Μετάληψης!

   Αυτοί πρώτα, επί τόσους αιώνες, θα  έπρεπε εβδομαδιαίως να ασθενούν και να πεθαίνουν κατά εκατοντάδες...

ΟΤΑΝ ΚΟΙΝΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΞΙΩΣ
  Όμως, όπως προειδοποιεί ο Απόστολος Παύλος και διευκρινίζει και ο Μόρφου, αν κάποιος πάει να Κοινωνήσει ασυγχώρητος, ανεξομολόγητος, ακάθαρτος πνευματικά, τότε ο Θεός μπορεί να επιτρέψει να αρρωστήσει, όχι από μεταδιδόμενη ασθένεια αφού δεν μεταδίδεται δια της Θείας Μεταλήψεως, αλλά από άλλη, διαφορετική, ως ταπείνωση και μετάνοιά του, διότι δεν μπορεί να κατοικεί ο Θεός σε ακάθαρτο άνθρωπο και εάν ο άνθρωπος εκείνος δώσει τέτοιο δικαίωμα εισόδου στον Θεό, Εκείνος θα το χρησιμοποιήσει για την σωτηρία του, ώστε είτε να ασθενήσει για να μετανοήσει για άλλες πρότερες αμαρτίες, να Εξομολογηθεί και να σωθεί, είτε και να κοιμηθεί, ως την καλύτερη δυνατή για εκείνον στιγμή στη ζωή του, όπου είχε το μεγαλύτερο "ελαφρυντικό" στον "ζυγό" της Κρίσεως... "Ώδε η σοφία εστί"...

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: "...ὥστε ὃς ἂν ἐσθίῃ τὸν ἄρτον τοῦτον ἢ πίνῃ τὸ ποτήριον τοῦ Κυρίου ἀναξίως, ἔνοχος ἔσται τοῦ σώματος καὶ αἵματος τοῦ Κυρίου. δοκιμαζέτω δὲ ἄνθρωπος ἑαυτόν, καὶ οὕτως ἐκ τοῦ ἄρτου ἐσθιέτω καὶ ἐκ τοῦ ποτηρίου πινέτω· ὁ γὰρ ἐσθίων καὶ πίνων ἀναξίως κρῖμα ἑαυτῷ ἐσθίει καὶ πίνει, μὴ διακρίνων τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου. διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄρρωστοι καὶ κοιμῶνται ἱκανοί. εἰ γὰρ ἑαυτοὺς διεκρίνομεν, οὐκ ἂν ἐκρινόμεθα· κρινόμενοι δὲ ὑπὸ τοῦ Κυρίου παιδευόμεθα, ἵνα μὴ σὺν τῷ κόσμῳ κατακριθῶμεν (προς Κοριν΄θιους Α΄, 11, 27 - 32)

  Άρα, καλό είναι για να Κοινωνήσουμε την Ζωή, να έχουμε πρώτα Εξομολογηθεί, να σταματήσουμε τα πρώτερα αμαρτήματά μας και να Κοινωνήσουμε "μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης", μόνον και εφόσον έχουμε την ευχή και άδεια του πνευματικού μας Γέροντα.

ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΕ ΡΩΤΟΥΝ
  Μάλιστα στο Άγιον Όρος, κάποτε σε ρωτούν ξαφνικά όταν μπεις στην γραμμή για το Άγιο Ποτήριο, εάν έχεις άδεια του Πνευματικού σου να Κοινωνήσεις στο Περιβόλι της Παναγιάς.

  Και ενώ εσύ έχεις νηστέψει, έχεις βγάλει Διαμονητήρια και εισιτήρια, ταξίδεψες, κουράστηκες, λαχτάρησες την μεγάλη ώρα και ξέχασες ή και αγνοούσες, έστω και τηλεφωνικά, να λάβεις άδεια από τον Πνευματικό για τον Άγιον Όρος, πηγαίνεις βουρκωμένος στην άκρη, μα καλά διδαγμένος πια, σοφά και βαθιά, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα έρθεις, με άδεια πια του Γέροντά σου, να λάβεις από τον Χριστό και την Παναγία δεκαπλάσια σε χαρά και Χάρη, την διδακτική εκείνη λύπη της τότε αποστέρησης...


  Κανείς δεν κολλά από την Θεία Κοινωνία λοιπόν. Αλλά κολλά από την απιστία και την αθεΐα, από την "λογική", ώστε "ει δυνατόν να πλανηθούν και οι εκλεκτοί"... Αλλά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στέκει άγρυπνα στο κατώφλι, για να τους και για να μας, συνεφέρει, ώστε να μην χαθεί κανείς...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
  
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου