ΜΟΡΦΟΥ - ΛΕΜΕΣΟΥ: "ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Αρνούνται να κλείσουν τις Εκκλησίες


  Πόσο ευλογημένη είναι η μαρτυρική Κύπρος μας! Μέσα από τα "φυλακισμένα της μνήματα", μέσα από τα παλικάρια των Κατηχητικών της ΕΟΚΑ, μέσα από τις πύρινες στάχτες της τουρκικής εισβολής,  με ακλόνητη πίστη και ελπίδα στον Θεό και την Θεοτόκο, κατάφερε να αντιστρέψει τα πάντα, να γίνει παράδειγμα κράτους και οικονομίας, παράδειγμα θάρρους και φιλοπατρίας, να στήσει ΑΟΖ και να χτίσει την μεγάλη πνευματική "ΑΟΖ" που θα οδηγήσει σε σίγουρα Ανάσταση και Ελευθερία, χάρη σε δυο ταπεινούς και συνάμα φλογερούς Μητροπολίτες, που με Πρόνοια Θεού ανδρώθηκαν παρά τους πόδας των μεγάλων αγίων Γερόντων του καιρού μας και το Άγιον Όρος, για "να γεμίσουν μπαταρίες" σωστές και ορθόδοξες, ώστε να μπορούν να τροφοδοτήσουν με "φως" και "ενέργεια" όχι πια μονάχα την Κύπρο, μα ολάκερο το Ελληνικό Γένος!

  Κανείς τους δεν ήθελε να γίνει Μητροπολίτης, ούτε καν το φαντάζονταν. Μα ο Θεός είχε τα σχέδια Του, ώστε "το λυχνάρι να τοποθετηθεί πάνω στο μόδι" και να απλωθεί καθάριο, ορθόδοξο φως στις ψυχές και τον νου των ανθρώπων, με Ορθοδοξία και Ορθοπραξία ατόφια και ευλογημένη!

  Δυο σύγχρονοι άγιοι, στο ίδιο ευλογημένο νησί! Για τους οποίους επί χρόνια θα έχουν να συζητούν και να φωτίζονται  οι άνθρωποι από τα απλά, φωτισμένα και δροσερά λόγια τους και τα τίμια έργα τους...

   Και να που τώρα, στον μεγάλο "φόβο", την ώρα που όλοι λυγίζουν ή συμβιβάζονται "για το καλό μας", όπως προσπαθούν να τους πείσουν, αυτοί οι δυο βράχοι, αυτοί οι δύο "κυματοθραύστες", αυτοί οι δύο "κομμάντος" της Ορθοδοξίας, όχι μόνο δεν λυγίζουν, όχι μόνο δεν κάνουν πίσω, αλλά προχωρούν μπροστά και τολμηρά σαν "ειδικές δυνάμεις", αγνοώντας τις "υστερίες" και τις "απαγορεύσεις" και διακηρύσσουν πως θα κρατήσουν όλες τις Εκκλησίες των Μητροπόλεών τους ορθάνοιχτες για τον κόσμο, χωρίς να σταματήσουν Λειτουργίες και Ακολουθίες! Κόντρα σε όλη την "κοσμική" πολεμική και "ψύχωση"! Επειδή γνωρίζουν από βίωμα βαθύτατο και ουράνιο ότι "εις ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ο Θεός ημών"!

  Χάρη στους δύο αυτούς στύλους της Ορθοδοξίας, η Κύπρος διανύει και βιώνει μια ορθόδοξη πνευματική Αναγέννηση και γι΄ αυτό δεν θα γνωρίσει πόλεμο, ούτε άλλο πόνο. Την καρτερούν χαρές και αναστάσεις. Ακόμη και των Κατεχομένων, ως μεγίστη ουράνια επιβράβευση!

  Οι δυο θαρρετοί και πιστοί άχρι θανάτου "κομμάντος" της Ορθοδοξίας λοιπόν, με μηνύματα τους διαβεβαιώνουν ότι θα κρατήσουν ανοικτούς και εν λειτουργία τους Ναούς και τις Κυριακές και στους Χαιρετισμούς και θα εορτάσουν πανηγυρικά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την 25η Μαρτίου, με δοξολογίες στον Θεό και μνημόσυνα στους Ήρωες που μας λευτέρωσαν, την ώρα που η Ελλάδα θα είναι συμβιβασμένη, ντροπιασμένη και αχάριστα βουβή!

   Άξιοι!
  (Στην Ελλάδα αντιδρούν μέχρι τώρα πολλοί Ιερείς και λαϊκοί και δυνατά και επίσημα ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, δείτε εδώ, ενώ τα είχε προαναγγείλει ο Αμβρόσιος, εδώ)

ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ
 "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΡΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ

  Προς τους, Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους, τους ευλαβεστάτους εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και Ιεροψάλτες της Θεοσώστου Μητροπολιτικής περιφερείας Μόρφου 

  Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

  Πατροπαραδότως, σε δύσκολες στιγμές, περιστάσεις και ασθένειες, οι πιστοί της Εκκλησίας καταφεύγουν στις θείες Λειτουργίες, όπου, κατά τον ψαλμωδό, «Σώμα Χριστού μεταλαμβάνουσι, πηγής αθανάτου γεύονται». Άρα δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι, με αφορμή την παρούσα πανδημία του κορωνοϊού, να ενοχοποιήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ως πηγή θανάτου, άπαγε της βλασφημίας!

  Και, περαιτέρω, οι ιεροί χώροι των ναών, παρεκκλησίων και εξωκκλησίων μας, οι ιερές εικόνες, τα άγια λείψανα και ο Τίμιος Σταυρός, που συν Θεώ θα προσκυνήσουμε την επόμενη Κυριακή προς ενίσχυσή μας, είναι πηγές αγιασμού και θείας ενέργειας, που αποδιώκουν κάθε μολυσμό ψυχής και σώματος. Την ερχόμενη Κυριακή, τί Σταυροπροσκύνηση θα τελέσουμε χωρίς προσκύνηση του Σταυρού;

  Σας παρακαλούμε, λοιπόν, πατρικά και με νηφαλιότητα, όπως οι εις τα όρια της Μητροπόλεως Μόρφου ευρισκόμενοι συνεχίσουμε απρόσκοπτα το εκκλησιαστικό πρόγραμμα Ακολουθιών και θείων Λειτουργιών της Μητέρας μας Εκκλησίας, και εμείς οι ταπεινοί και ολίγοι θα βαστάσουμε «το βάρος και τον καύσωνα της ημέρας», και για πιστούς και για ολιγοπίστους. Ο ίδιος ο Κύριός μας, μας το είπε: «Όπου εισί δύο ή τρείς συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών». Όπου Χριστός, εκεί ζωή, καθότι αυτός είναι ο νικητής του θανάτου, της αμαρτίας και του διαβόλου.

  Σας παρακαλώ, να έχετε την ευχήν μου, να εύχεσθε ως εξής: «Χριστέ μου, δος μου την υπομονήν και την πίστιν των αγίων». «Αύτη η πίστις, την οικουμένην εστήριξεν». Και, «όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις».

  Μετά πολλών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης,

   Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
   + Ο ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ"

ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου