ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Ντοκουμέντα


  Το "Φανάρι" του Γένους, το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Φάρος της Ρωμιοσύνης, ο προμαχώνας του Ελληνισμού που πριν 100 χρόνια έσωσε την Μακεδονία από τους Κομιτατζήδες, ολισθαίνει σε μέγα ατόπημα, αναγνωρίζοντας το κράτος των πλαστογράφων με την απαράδεκτη ονομασία της άθλιας Συμφωνίας των Πρεσπών, που εμπεριέχει τον ελληνικό και αιματοβαμμένο όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ονομασία που οποία καταδίκασε και συνεχίζει να καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός κόσμος σε κάθε γωνιά και στασίδι της γης!


  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά τις προειδοποιήσεις όλων των Μητροπολιτών της Μακεδονίας (δείτε εδώ), παρά την αγωνιώδη έκκληση του Μακεδονικού Κόμματος που είχε βγάλει μάλιστα και σχετική συγκινητική αφίσα (δείτε εδώ), προχώρησε (13-1-2020) με ανακοίνωσή του σε αναγνώριση της κρατικής ονομασίας "Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ονομάζοντας έτσι γραπτώς την γειτονική χώρα, μετά την υποδοχή του νυν και πρώην Πρωθυπουργού, Σπασόφσκι και Ζάεφ αντίστοιχα,  στο Φανάρι!


   Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος των Σκοπίων μετά την γνωστή  "κομμουνιστική" απόσχισή τους από το Σερβικό Πατριαρχείο και την αυθαίρετη υιοθέτηση της ονομασίας "Εκκλησία της Μακεδονίας"!


  Το Φανάρι αναφέρει πως η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήσεως των Σκοπίων, ενώ στα Σκόπια αναφέρουν πως έγινε μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι το όνομα που θα αναγνωριστούν και σαν Εκκλησία.  Με την ονομασία "Εκκλησία της (Β) "Μακεδονίας"" που θέλουν οι Σκοπιανοί, ή σαν "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας" που επιδιώκει τουλάχιστον για τώρα το Φανάρι; Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συγκληθεί προσεχώς σύσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους και του Σερβικού Πατριαρχείου, προκειμένου να βρεθεί λύση... 


  Προς στιγμήν όμως, πληγώνει βαρύτατα τον Ελληνισμό η αχρείαστη αναγνώριση της κρατικής ονομασίας "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", η οποία γίνεται μετά τις φορτικές πιέσεις της Αθήνας, προκειμένου να "κλείσουν" οριστικά το μέγα εθνικό θέμα, για "να ξεχάσει γρήγορα" ο λαός...

  Οι Ιεράρχες της Κωνσταντινούπολης όπου βασίλευσε ένας Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος, οι Ιεράρχες του Θρόνου όπου κάθισε ένας Φώτιος, είναι αδιανόητο να αναγνωρίζουν τους σφετεριστές και διαστρεβλωτές της Ιστορίας, που έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν εθνικά "Μακεδόνα" ακόμη και τον ίδιο τον Χριστό! Ενώ διώκουν και φυλακίζουν απάνθρωπα επί χρόνια τον κανονικό και φιλέλληνα Επίσκοπο Αχριδών Ιωάννη!


   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που έχει μέσα στα 16 χρόνια δράσης του αποδείξει τον μεγάλο και έμπρακτο σεβασμό του στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, νιώθοντας πως εκφράζει τα αισθήματα του συνόλου του Ορθόδοξου Κλήρου και Λαού μας σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, λαμβάνει το θάρρος να ζητήσει ρητή ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ από το Πατριαρχείο και επαναπροσδιορισμό της ονομασίας του κρατιδίου του Τίτο σαν "νότια Δημοκρατία της τέως Γιουγκουσλαβίας" "ΝΔτΓ" ή "κράτος των Σκοπίων" (ΚτΣ).

   Ο ευφυής Πατριάρχης μας, οφείλει να εννοήσει ότι οι πολιτικοί της αθεΐας και του εθνικού "ξεπουλήματος" στην Ελλάδα, θέλουν να σύρουν στον γκρεμό και το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, για να μειώσουν και να καταρρακώσουν το κύρος και την αγάπη που απολάμβανε μέχρι πρότινος από τον λαό μας, ώστε να περάσουν εύκολα τα δόλια παραπέρα σχέδιά τους κατά της Πίστης και της Πατρίδας. Για να μπορούν να λένε ύστερα δεξιά και αριστερά "να και το Φανάρι συμφώνησε στο όνομα" και να αποποιηθούν έτσι τις τεράστιες εθνικές και συνταγματικές τους ευθύνες!  Αλλά το Φανάρι σε αυτή την παγίδα δεν πρέπει να πέσει ποτέ! Μα ήδη πέφτει...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

"Aνακοινωθέν για την συνάντηση της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας (13.01.2020) 

 Σήμερον, 13ην Ἰανουαρίου 2020, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος, ἐδέχθη, κατόπιν αἰτήσεως αὐτοῦ, τόν Ἐξοχ. κ. Oliver Spasovski, Πρωθυπουργόν τῆς Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας, συνοδευόμενον ὑπό τοῦ προκατόχου αὐτοῦ Ἐξοχ. κ. Zoran Zaev καί τῶν συνεργατῶν αὐτῶν κ. Dane Talevski καί κ. Dejan Sotirovski.

  Σκοπός τῆς ἐπισκέψεως ἦτο ἡ θεώρησις τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ προβλήματος τῆς χώρας αὐτῶν. Κατά τήν συζήτησιν ἐτέθησαν ἐπί τάπητος αἱ προηγηθεῖσαι ἐπί τοῦ θέματος φάσεις, ἐν αἷς καί ἡ βούλησις τῆς ἐπαναφορᾶς τῆς ἐκεῖσε Ἐκκλησίας εἰς τήν κανονικότητα ὑπό τό ὄνομα τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀχριδῶν, κατόπιν καί τῆς ὑποβληθείσης ἐν καιρῷ εἰς τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν ἐκκλήτου προσφυγῆς.

  Πρός τοῦτο ἀπεφασίσθη νά προσκληθοῦν εἰς τήν ἕδραν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἀντιπροσωπεῖαι τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σερβίας καί τῆς ἐν τῇ χώρᾳ αὐτῶν Ἐκκλησίας, πρός διαβούλευσιν καί προσπάθειαν ἐξευρέσεως κοινῶς ἀποδεκτῆς λύσεως.

  Ἡ ἀτμόσφαιρα τῶν συνομιλιῶν ἦτο θερμή καί εἰλικρινής, μετά δέ ταύτας οἱ ὑψηλοί ἐπισκέπται παρεκάθησαν εἰς τήν Πατριαρχικήν τράπεζαν καί ἐν συνεχείᾳ ἀνεχώρησαν ἐπιστρέφοντες εἰς τά ἴδια.
Ὁ κ. Πρωθυπουργός καί οἱ σύν αὐτῷ ἐξέφρασαν τόν σεβασμόν καί τήν ἐμπιστοσύνην των πρός τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν, τῆς ὁποίας ἔλαβον τήν εὐλογίαν πρός ἅπαντα τόν ἐκεῖσε κλῆρον καί λαόν.

  Περί τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην κατά τήν συζήτησιν παρευρέθησαν καί συνέβαλον εἰς αὐτήν οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ἀδριανουπόλεως κ. Ἀμφιλόχιος, οἱ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κ. Ἰωακείμ καί Διάκονος Γρηγόριος, Ἀρχιγραμματεύς καί Ὑπογραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ἀντιστοίχως, ὡς καί ὁ Ἐντιμολ. κ. Κωνσταντῖνος Δεληκωσταντῆς, Ἄρχων Διδάσκαλος τοῦ Γένους καί Διευθυντής τοῦ Α΄Πατριαρχικοῦ Γραφείου. 

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας
τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου"

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. Περιμένατε κάτι διαφορετικό από τον προδότη της Ορθοδόξου Πίστεως; Τόσες συμπροσευχές με αιρετικούς έχει κάνει, έχει καταπατήσει όλους τους Ορθοδόξους Ιερούς Κανόνες, εκεί θα κολλούσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή