ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Βίντεο


  Δηλώσεις μιας μεγάλης Στρατηγικής Ελληνο-Γαλλικής Συμμαχίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην Ασφάλεια - Άμυνα, είναι αυτές που έκανε σήμερα από το Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος εγκάρδια τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον μάλιστα "Κυριάκο" (29-1-2020)!


  Ο Μακρόν καταδίκασε ρητά τη Συμφωνία Λιβύης - Τουρκίας, δήλωσε πως στηρίζει  Ελλάδα και Κύπρο και εξήγγειλε "Στρατηγική Εταιρική Σχέση" Γαλλίας  - Ελλάδας σε Ασφάλεια - Άμυνα που θα περιλαμβάνει "βιομηχανική συνεργασία και κοινές επιχειρήσεις στη θάλασσα και στην ξηρά", ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα βοηθήσει ενεργά και στην αντιμετώπιση της Λαθρομετανάστευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την στιγμή που κορυφαία γαλλικά πλοία (αεροπλανοφόρο και ελικοπτεροφόρο) βρίκονται ήδη στην χώρα μας, εκπέμποντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Αισθητή η διαφορά υποδοχής από εκείνη του Τραμπ στην Ουάσινγκτον...

   Τέλος, ο Μακρόν διαβεβαίωσε πως θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα, όπου θα στείλει νωρίτερα τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας, προκειμένου να καθορισθούν πλήρως τα βήματα της "Στρατηγικής Σχέσης" έως τον Ιούνιο του 2020!


 ΜΑΚΡΟΝ: "Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα, την Κύπρο, σε σχέση με το σεβασμό των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων στη θάλασσα, καταδικάζοντας με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας τις προκλήσεις της Τουρκίας ως προς τούτο. Τούτου λεχθέντως, επαναλάβαμε την ανησυχία μας και συζητήσαμε την Συμφωνία που πρόσφατα συνομολογήθηκε μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και φυσικά την καταδικάσαμε με σαφή τρόπο

  Επίσης εκφράσαμε την δική μας ανησυχία σε σχέση με τις ενέργειες της Τουρκίας, η οποία ρητώς, μέσω των δεσμεύσεων του Προέδρου Ερντογάν, παραβιάζει τα όσα διημείφθησαν στο Συνέδριο του Βερολίνου.

  Τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες ημέρες να το ξαναπώ, βλέπουμε ότι υπάρχουν τουρκικά πλοία (σ.σ. αποβίβασαν στρατό και τεθωρακισμένα στη Λιβύη) και την εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία. Μιλούμε για μία παραβίαση των όσων ομολογήθηκαν στο Βερολίνο. Εδόθηκε κάποιος λόγος ο οποίος  δεν τηρήθηκε. Είναι ένα πλήγμα προς την επικυριαρχία της Λιβύης και επίσης μια κατάφωρη παραβίαση όσων λέχθηκαν στο Βερολίνο...

  ... Μιλάμε για βιομηχανική συνεργασία και για κοινές επιχειρήσεις στη θάλασσα και στην ξηρά. Θα θέλαμε να δούμε και άλλες όμορες χώρες να εμπλέκονται

  ... Στο εγγύς μέλλον θα επισκεφτώ την Ελλάδα γιατί υπάρχει ένα ιστορικό ραντεβού και πάντα η Γαλλία ήταν κοντά σας. Οι δύο χώρες μας πάντα ήταν καίριες στην ιστορία γι’αυτό είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο".


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου