"ΤΡΙΖΕΙ ΔΟΝΤΙΑ" ΣE ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ! Βίντεο


  Ο γιος του Ναυάρχου των Ιμίων - 1996 Χρήστου Λυμπέρη, ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, μόλις ανέλαβε Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού, φρόντισε να δείξει τα "δόντια του" στους Τούρκους, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας και μαχητικότητας, μήνυμα "Σαλαμίνας"! (για την Κρίση των Ιμίων δείτε εδώ και εδώ)


ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΙΚΗ


   Μιλώντας για θεωρία Νίκης, τόνισε ότι αυτή δεν εξασφαλίζεται με αριθμούς αλλά "με ιδρώτα και αίμα", σφραγισμένα με την "αξιοπρέπεια του έθνους, το δίκαιο των θέσεων μας και την ηθική μας υπεροχή, την πίστη και την θέλησή μας, την μακρά παράσταση και παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού, την εμπιστοσύνη στην ναυτική μας αντίληψη και ικανότητα"!


ΜΙΛΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 Και για αυτή την Νίκη, που όλοι καρτερούμε από τον καιρό του 1453, του 1974, του 1996 (Ίμια), δίνει μια συνταγή, που περιλαμβάνει και κάτι απρόσμενο και επιτέλους αληθινό και αντρίκιο: 

  "Αναμένω από όλους να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς δισταγμό, αφού η νίκη αποτελεί κότινο της προσπάθειας όλων μας" !


   Αυτό το απρόσμενο και συγκινητικό άνοιγμα μέσα στην στεγνή πειθαρχία και τα "άβατα", ίσως αποδειχθεί απολύτως καθοριστική και πιθανόν να αποτελεί προϊόν σοφίας και οδυνηρής εμπειρίας από την Κρίση των Ιμίων, όταν οι Τούρκοι κατάφεραν να αποβιβάσουν κομμάντος στην ανατολική νησίδα, η οποία ήταν αδικαιολόγητα αφύλακτη, ενώ ακολούθησε η τραγική πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου που απονηώθηκε από την Φρεγάτα "Ναυαρίνο" και πήγε να εξακριβώσει μέσα στη νύχτα και υπό βροχή, εάν όντως είχαν αποβιβαστεί Τούρκοι πάνω στο νησάκι μας... 


ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ


   Κλείνοντας το μήνυμά του ο νέος Αρχηγός Στόλου Παναγιώτης Λυμπέρης, αμόλισε την "τορπίλη" που στοχεύει κατευθείαν την Άγκυρα και γεμίζει ήδη με περηφάνια τα σιδηρά στήθη του Πολεμικού Ναυτικού οριζοντιώς και καθέτως, αποτελώντας "πολλαπλασιαστή δυνάμεως", λέγοντας: 

   "Σας καλώ ...να επιβάλλουμε με την φήμη μας και όποτε χρειαστεί με τα όπλα μας την θέληση του έθνους στις θάλασσες που η ελληνική ψυχή γεννήθηκε και γέννησε"!


ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

   Τέλος ο νέος Αρχηγός Στόλου, ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να είναι προστάτης και οδηγός στις πλώρες του Πολεμικού μας Ναυτικού, για την τιμή και την νίκη:

   "Καλό μας ταξίδι και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη μας"!

   Δείτε το βίντεο:


ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 4/20 
(Συντ. Τίτλος Διαταγή ΑΣ υπ’ αριθμ. 4/20 ) 

ΘΕΜΑ: Παραλαβή Καθηκόντων Αρχηγού Στόλου 

ΣΧΕΤ.: Υπ’ Αριθμ. 1 της 2ης Συνεδρίασης της 19 Ιανουαρίου 2020 Απόφασης ΚΥΣΕΑ 

  1. Παραλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου από τον Αντιναύαρχο Σ. Πετράκη ΠΝ. Κύριε Αρχηγέ, σας ευχόμαστε όλοι δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. 

   2. Ο Στόλος υπάρχει, στελεχώνεται, συντηρείται και εξοπλίζεται, εκπαιδεύεται και επιχειρεί ώστε να προβάλει και επιβάλει την βούληση του έθνους. Με αφετηρία την ικανότητα ανάπτυξης και εφαρμογής αποτελεσματικής ναυτικής ισχύος, παρέχει επιλογές δράσης προς επίτευξη πολιτικών στόχων μέσω της ανατεθείσας αποστολής. Οι όποιες αδυναμίες περιορίζουν το εύρος των επιλογών και αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας. Στην θάλασσα αυτό μεταφράζεται σε ιδρώτα και αίμα. Όμως όλοι - φίλοι και αντίπαλοι - πρέπει να γνωρίζουν ότι για εμάς, η αξιοπρέπεια του έθνους, το δίκαιο των θέσεων μας και η ηθική μας υπεροχή, η πίστη και η θέλησή μας, η μακρά παράσταση και παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού, η εμπιστοσύνη στην ναυτική μας αντίληψη και ικανότητα, αυτές κυρίως προσδιορίζουν το τι μπορούμε να κάνουμε και όχι οι αριθμοί

   3. Οι προσδοκίες που αυτονόητα έχουν οι Έλληνες από τον Στόλο τους, επιβάλλουν στον Αρχηγό την έκφραση αλήθειας προς όλους, την διατύπωση και απαρέγκλιτη εφαρμογή θεωρίας νίκης, την ουσιαστική μέριμνα για τα πληρώματα και την ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου προς εκπλήρωση της αποστολής. 

 4. Αισθάνομαι υπερήφανος που στέκομαι μπροστά σε τέτοια πληρώματα. Έχουμε συμπλεύσει, συνασκηθεί και συνεπιχειρήσει στο Αιγαίο και αλλού. Μαζί λοιπόν, εκμεταλλευόμενοι το ήδη συντελεσμένο έργο, θα εστιάσουμε: α. Στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας αποτελεσματικότητας με τα δεδομένα που σήμερα έχουμε. Σε αυτόν τον στόχο αναγνωρίζω την βούληση των λοιπών Μεγάλων Διοικήσεων του ΠΝ να στηρίξουν το έργο μας και τιμώ τις προσπάθειες τους. β. Στην ενίσχυση του μαχητικού πνεύματος, με οδηγό το σημαίνον, εδραιώνοντας αντίληψη δικαιοσύνης και διασφαλίζοντας προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη για τα πληρώματά μας.   Στην προδιαγραφή και συν-διαμόρφωση ευνοϊκών όρων επιχειρήσεων του αύριο. Ο Στόλος δεν προκύπτει εξ αίφνης. Απαιτείται λοιπόν να έχουμε στραμμένο το βλέμμα στον ορίζοντα. Αναμένω από όλους να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς δισταγμό, αφού η νίκη αποτελεί κότινο της προσπάθειας όλων μας

 5. Κύριοι Διοικητές, Κυβερνήτες και πληρώματα. Όταν δώσαμε τον όρκο μας βαπτιστήκαμε στην αντίληψη προσφοράς στο έθνος. Η πραγματικότητα πολλές φορές μας εκτρέπει από το ιδανικό και μας βαραίνει με αμαρτίες. Σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί, να ενισχύσουμε τις αρετές μας, να υπερβούμε τις αδυναμίες μας για να επιβάλλουμε με την φήμη μας και όποτε χρειαστεί με τα όπλα μας την θέληση του έθνους στις θάλασσες που η ελληνική ψυχή γεννήθηκε και γέννησε

  Καλό μας ταξίδι και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη μας. 

Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ
 Αρχηγός Στόλου

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments: