Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ 200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ - Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - Βίντεο


   Ο Γάλλος εφευρέτης Φράνκι Ζαπάτα έγινε ο νέος σύγχρονος "Δαίδαλος", καταφέρνοντας να πετάξει με ατομική συσκευή "Flyboard" και να περάσει μάλιστα τη Μάγχη!


   Ο "Ιπτάμενος άνθρωπος" το πρωί της Κυριακής 4 Αυγούστου 2019 απογειώθηκε από τα παράλια της Γαλλίας και μετά από 22 λεπτά και 36 χιλιόμετρα στον αέρα, προσγειώθηκε συγκινημένος στην Αγγλία, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 170 έως 202 χιλιομέτρων την ώρα!


  Ενδιάμεσα πραγματοποίησε και έναν επιτυχημένο ενδιάμεσο ανεφοδιασμό, σε βάρκα - εξέδρα, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει στην πρώτη προσπάθειά του στις 25 Ιουλίου.


   Το "Zapata flyboard", που προς το παρόν όχι μόνο πετάει, αλλά και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καυσίμου σαν αεροπλάνο, θα ήταν ιδανική συσκευή για τα νησιά μας, για "ιπτάμενους γιατρούς", διασώστες, αλλά και "ιπτάμενη άμυνα" νήσων και βραχονησίδων!


   Θυμίζουμε ότι πριν 3.000 περίπου χρόνια, ανάλογες εφευρέσεις είχαν γίνει στην Ελλάδα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Δαίδαλο και τον Ίκαρο, τους πρώτους φτερωτούς ανθρώπους, αλλά και στον περίφημο Τάλω, τον ιπτάμενο άνθρωπο - μηχανή, που έκανε καθημερινά τρεις φορές τον γύρο της τεράστια Κρήτης, που σημαίνει πως πετούσε με 200 - 250 χιλιόμετρα την ώρα!

  Είχε κατασκευαστεί όλος από χαλκό, είτε από τον μεγάλο κρητικό σιδηρουργό και εφευρέτη αυτοκινούμενων μηχανών Ήφαιστο (που θεοποιήθηκε), είτε από τον ίδιο τον εφευρέτη Δαίδαλο! Ο γιγάντιος Τάλως είχε όλη κι όλη μια "φλέβα" που ξεκινούσε από τον αυχένα του και κατέληγε στον αστράγαλο, όπου στεγανοποιούνταν από ένα χάλκινο "καρφί"!

 Αποστολή του ήταν όχι μόνον την εφαρμογή των Νόμων του Μίνωα, τους οποίους μετέφερε σε χάλκινες πλάκες, αλλά και την προστασία του νησιού από εισβολείς, στους οποίους εκσφενδόνιζε βράχους με τα χέρια του αν ήταν πλοία! Αν όμως είχαν αποβιβαστεί, τότε έβγαζε πύρινη ανάσα από το στόμα του ή πυράκτωνε το χάλκινο σώμα του αγκάλιαζοντας και καίγοντάς τους ! Εξουδετερώθηκε όμως κατά την αποβίβαση των Αργοναυτών (μια γενιά πριν τον Τρωικό Πόλεμο), καθώς έφυγε το καρφί (βίδα) από την φτέρνα του και χύθηκε το υγρό με το οποίο κινούνταν (καύσιμο, υδράργυρος, υδραυλικό υγρό;)...


  Ο Ζαπάτα εφεύρε την συσκευή τζετ πριν τρία χρόνια και έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξή της στις 14 Ιουλίου ενθουσιάζοντας τον κόσμο!


  Ο "Ιπτάμενος στρατιώτης", όπως επίσης λέγεται, τώρα ζητά να του δοθεί άδεια για να επιχειρήσει να πετάξει και "ιπτάμενο αυτοκίνητο"!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου