ΠΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΑΛΒΑΝΙΑ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΡΑΜΑ!


  Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα με γραπτή δήλωσή του (Σάββατο 8-6-2019) ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την ακύρωση των προγραμματισμένων Δημοτικών Εκλογών της 30ης Ιουνίου 2019, ομολογώντας ότι αυτές δεν θα ήταν "πραγματικές, δημοκρατικές, αντιπροσωπευτικές και καθολικές", αλλά "μονοκομματικές", υπονοώντας όργιο νοθείας! 

 Στις πολύ κρίσιμες και για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα εκλογές αυτές μάλιστα, το ανθελληνικό καθεστώς Ράμα είχε απαγορεύσει την κάθοδο του Υποψήφιου Έλληνα Δημάρχου Χειμάρρας Διονύση Φρέντη Μπελέρη (δείτε εδώ), που τώρα ξαναμπαίνει στον αγώνα και μάλιστα πιο δυνατά από ποτέ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΑΜΑ

  Στην αιφνιδιαστική κίνηση του Προέδρου Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, απάντησε με κείμένο του στο facebook, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 9-6-2019, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά:

    "Οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου! Καληνύχτα"

ΕΜΦΥΛΙΟΣ Ή ΠΤΩΣΗ ΡΑΜΑ;
   Η απάντηση Ράμα σημαίνει μετωπική σύγκρουση με τον Ιλίρ Μέτα και την Αντιπολίτευση του Λουλζίμ Μπάσα (Δημοκρατικό Κόμμα Μπερίσα), με κίνδυνο γενικευμένου Εμφυλίου, αν δεν παραιτηθεί άμεσα ο Ράμα, σε μια χώρα μάλιστα όπου τα Καλάσνικοφ είναι περισσότερα από τα παιδιά!

   Θυμίζουμε πως όλο το τελευταίο διάστημα, η Αντιπολίτευση προχωρά σε μεγάλες, μαζικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ζητούν την παραίτηση Ράμα, ο οποίος προωθεί σταθερά και επίμονα την ντε φάκτο Ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, πράγμα που θα απέκλειε κάθε ευρωπαϊκή προοπτική των Αλβανών, αλλά και κάθε ελπίδα οικονομικής τους ανάπτυξης...

ΔΥΝΑΜΗ "ΑΕΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
   Οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και να επηρεάσουν άμεσα την ασφάλεια της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, προς την οποία πολύ εύκολα μπορεί να στραφεί η "φωτιά". Γι΄ αυτό πρέπει να είναι πάντα εξασκημένη και έτοιμη Ελληνική Στρατιωτική Δύναμη, που να μπορεί με ελικόπτερα, πλοία και άλλα μέσα, σαν "Αετός" σωτηρίας, να προστατέψει αποτελεσματικά όλους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
"1. Με βαθειά ανησυχία για την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα σαν αποτέλεσμα της μη ανταπόκρισης από καμία από τις δύο πλευρές. 

2. Λαμβάνοντας υπ'όψη την αναγκαιότητα της άμεσης εκτόνωσης και τον κίνδυνο της απρόβλεπτης κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη χώρα.

3. Αναλαμβάνοντας την υψηλή συνταγματική και θεσμική ευθύνη και πεπεισμένος πως η προάσπιση των συνταγματικών αρχών είναι πιο σημαντική από κάθε εκ του νόμου προθεσμία, ως άρχων του Κράτους και εμμένοντας στο όρκο για να υπηρετώ με κάθε τρόπο της τήρηση της σταθερότητας , της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας.

4. Με πλήρη επίγνωση πως οι υφιστάμενες συνθήκες δεν δύνανται να διασφαλίσουν την διενέργεια πραγματικών εκλογών, δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών και καθολικών. Οι ελεύθερες, έντιμες και καθολικές εκλογές αποτελούν βασικό κριτήριο της "Κοπεγχάγης" και στις υφιστάμενες συνθήκες, εξ αιτίας της έλλειψης υπευθυνότητας των δύο μερών, οδηγούμαστε σε μονοκομματικές εκλογές. Κατ' αυτόν τον τρόπο δυναμιτίζεται κάθε δυνατότητα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζημιώνεται η εικόνα μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και επαπειλείται η αρχηγία του ΟΑΣΕ για το 2020.

5. Καλώντας όλους τους υπεύθυνους παράγοντες, ντόπιους και διεθνείς να ενώσουν τις εποικοδομητικές συμβολές τους για την επανέναρξη επειγόντως του αναντικατάστατου πολιτικού διαλόγου και για την εξεύρεση μιας σύντομης λύσης που θα εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας. 

 Έχω αποφασίσει να ακυρώσω το Διάταγμα υπ'αριθμ. 10928 της 05.11.2018 για την διενέργεια εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκησης στις 30.6.2019.

Στην πρώτη ανακοίνωση την Δευτέρα 10 Ιουνίου η Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει δημόσια όλα τα επιχειρήματα της συνταγματικότητας, του Νόμου και της λογικής, που οδήγησαν στην λήψη αυτής της απόφασης. 

Παράλληλα εφιστά τη προσοχή όλων των μελών να αποφύγουν κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Πρώτα η Αλβανία
Η Αλβανία όπως όλη η Ευρώπη"

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου