ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ" ΤΩΝ ΗΠΑ, ΧΟΪΤ ΜΠΡΑΪΑΝ ΓΙ!


  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας, μετά από τις κινήσεις-ματ που έκανε σε δύο παράλληλα σκακιέρες, ο αναπληρωτής βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Χόιτ Μπράιαν Γι, εξαφανίζοντας κυριολεκτικά τις μεγάλες πολιτικές κρίσεις σε Σκόπια και Αλβανία, με την Αθήνα ανήμπορη να παρακολουθήσει τους γρήγορους ρυθμούς του νέου "Χόλμπρουκ" των Βαλκανίων και της νέας αμερικανικής πολιτικής Τραμπ, που βιάζεται να "τσιμεντάρει" τα πάντα κάτω από το ρεπουμπλικανικό "σκυρόδεμα" μιας "νέας τάξης"...

     ΣΚΟΠΙΑ: ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
   Ο Αμερικανός Διπλωμάτης - που θήτευσε στο παρελθόν ως Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, πέρασε από Ζάγκρεμπ, Μαυροβούνιο και ΝΑΤΟκαι άρα γνωρίζει καλά την περιοχή και το ειδικό βάρος της έσβησε πρώτα την φωτιά στα Σκόπια, όπου είχαν προηγηθεί τα αιματηρά επεισόδια στη Βουλή (δείτε εδώ), ο εκβιασμός των Αλβανών για κατ΄ ουσίαν αλβανοποίηση του κρατιδίου (δείτε εδώ) και η άρνηση του Προέδρου Ιβάνοφ να δώσει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό Κυβέρνησης στον Σοσιαλιστή Ζόραν Ζάεφ, που όμως είχε αποδεχτεί τον αλβανικό εκβιασμό της "πλατφόρμας των Τιράνων", για να υποστηριχτεί από τους Αλβανούς Βουλευτές των Σκοπίων.

   Ενώ λοιπόν όλα είχαν φτάσει σε απόλυτο αδιέξοδο και το αίμα είχε αρχίσει να ρέει οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα, η άφιξη Χόιτ Μπράιαν Γι άλλαξε τα πάντα, "υποχρέωσε" τον Ιβάνοφ να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δώσει τελικά εντολή στον Ζάεφ, αφού πρώτα εκείνος υποσχέθηκε για τους τύπους να σεβαστεί την κρατική ενότητα και εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων...
Απίστευτο και όμως αληθινό: ο Πρόεδρος Ιβάνοφ δίνει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον Ζάεφ, που φέρει το σημάδι από την αιματηρή επίθεση εναντίον του, μέσα στη Βουλή των Σκοπίων, από ανθρώπους του Γκρούεφσκι
   Είναι άγνωστο το τι έταξε και το τι απείλησε ο νέος "Χόλπρουκ" εντεύθεν και εκείθεν, προκειμένου να πετύχει τέτοια θεαματική αλλαγή και εξέλιξη! Και εδώ βρίσκεται η ελληνική ανησυχία, για το εάν οι υποσχέσεις είχαν μέσα και την άμεση ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπου η Ελλάδα όμως έχει θέσει βέτο...

   Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζόραν Ζάεφ δέχεται την απαράδεκτη για τον Ελληνισμό και το ασυμβίβαστο Μακεδονικό Κόμμα (δείτε εδώ) "Σύνθετη Ονομασία", που εμπεριέχει τον ελληνικό όρο "Μακεδονία" με γεωγραφικό περιτύλιγμα!  Και πως η Αθήνα συμφωνεί δυστυχώς σε κάτι τέτοιο, ερήμην του ελληνικού λαού, της Ιστορίας και της Ομογένειας!

   Αυτός είναι ο κίνδυνος από τις γοργές εξελίξεις στα Σκόπια!

ΑΛΒΑΝΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
  Ο  Χόιτ Μπράιαν Γι, ύστερα από την μεγάλη διπλωματική του επιτυχία στα Σκόπια, έκανε αμέσως την επόμενη κίνηση-ματ στην ίδια την Αλβανία, που μαστίζονταν από μεγάλη πολιτική κρίση η οποία θύμιζε λίγο των καιρό των "πυραμίδων", με την Αντιπολίτευση του Μπάσα να καταγγέλει για συνεργάτη της μαφίας τον Σοσιαλιστή Πρωθυπουργό Ράμα, να κατεβάζει επί μήνες τον κόσμο στις πλατείες, να απέχει από τη Βουλή και να αρνείται να πάρει μέρος στις Εκλογές της 18ης Ιουνίου, θεωρώντας τες καθαρή νοθεία!
Συμφωνία Ράμα - Μπάσα
  Ο "Χόλμπρουκ" Νο 2 όμως έκανε και εδώ το "θαύμα" του, κατορθώνοντας να φέρει σε κοινή συμφωνία τους Ράμα και Μπάσα, για καθαρές Εκλογές στις 25 Ιουνίου (μετάθεση κατά μία εβδομάδα), με προσυμφωνημένη Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, όπου ο Ράμα θα είναι Αντιπρόεδρος πλέον, ενώ έξι βασικά Υπουργεία, όπως Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, θα αναλάβουν άτομα της εμπιστοσύνης του Λουλζίμ Μπάσα, αρχηγού του "Δημοκρατικού Κόμματος".

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
   Για τη Συμφωνία αυτή, δεν πανηγύρισε μόνο ο γνωστός μας Σαλί Μπερίσα, αλλά και η ίδια η Ιταλία, δια του ΥΠΕΞ Αντζελίνο Αλφάνο, διαβλέποντας μια νέα ευκαιρία για ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., καθώς η Ρώμη ποτέ δεν έχει βγάλει από το μυαλό της το παλιό της "προτεκτοράτο", το τεχνητό κρατίδιο της "Αλβανίας" με τους συμπαγείς αυτόχθονες ελληνικούς πληθυσμούς, το οποίο ο Μουσολίνι χρησιμοποίησε κάποτε σαν προγεφύρωμα για την κατάκτηση της Ελλάδας, αλλά συνάντησε Μεταξά, Παπάγο και ελληνική ψυχή υπό την σκέπη της Θεοτόκου!

ΕΚΛΟΓΕΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ" ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
   Την ίδια όμως ώρα - και ενώ ο Τραμπ κάνει δεκτό στο ΝΑΤΟ το γειτονικό Μαυροβούνιο -ετοιμάζονται Εκλογές στις 11 Ιουνίου και στο κατεχόμενο από τους Αλβανούς Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο ), αφού η Κυβέρνηση καταψηφίστηκε πρόσφατα σε πρόταση μομφής, με αφορμή την αντίθεση της αντιπολίτευσης στην προτεινόμενη οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο, αλλά και την συγκρότηση αυξημένης αυτονομίας Κοινότητας των Σερβικών Δήμων στο Βόρειο Κόσοβο.

  Φαβορί δε προβάλει το κόμμα της "Αυτοδιάθεσης", που έχει στο πρόγραμμά του Δημοψήφισμα για Ένωση Κοσόβου με Αλβανία, ενώ δεν αποκλείεται νέος, σκληρός "Πρωθυπουργός" να αναλάβει ο πρώην Αρχηγός του UCK Ραμούς Χαραντινάι, που προωθεί την "Μεγάλη Αλβανία" με κάθε μέσο και τρόπο, απειλεί τη Σερβία με νέο πόλεμο (δείτε εδώ), ενώ καταζητείται από το Βελιγράδι για εγκλήματα πολέμου!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
   Η Ελλάδα έχει μείνει και πάλι πίσω από τις ραγδαίες εξελίξεις και οφείλει όπως έχουμε γράψει πολλές φορές να ενεργοποιήσει άμεσα την "Χριστιανική Συμμαχία των Βαλκανίων" ως γερό αντίδοτο στον επιχειρούμενο Αλβανικο-τουρκικό Νεοθωμανισμό, που επιχειρείται συντονισμένα από Τίρανα και Άγκυρα, με την προώθηση της "Μεγάλης Αλβανίας", την οποία θέλουν και Τούρκοι και Ρεπουμπλικάνοι των ΗΠΑ!

  Έτσι η χώρας μας, πρέπει να εντείνει την συνεργασία με Σερβία και Βουλγαρία, να ανανεώσει έμπρακτα και στοργικά το ενδιαφέρον της για Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και Ελληνισμό των Σκοπίων, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς του κρατιδίου, που κινδυνεύουν από ένα αλβανικό ξέσπασμα και ταυτόχρονα να μην επιτρέψει με κανέναν τρόπο αναγνώριση των Σκοπίων ή ένταξή τους σε Ε.Ε. ή ΝΑΤΟ, για όσο χρησιμοποιούν Ονομασία που να εμπεριέχει τον ελληνικό όρο "Μακεδονία" και τα παράγωγά του σε οποιαδήποτε μορφή, προφορά ή γραφή.

   Ειδικά στο θέμα της Βορείου Ηπείρου, πρέπει να ενωθεί ο διαμοιρασμένος πολιτικά γηγενής Ελληνισμός σε ένα μόνο κόμμα π.χ. ΚΕΑΔ, που θα μπορεί υποστηριζόμενο και ψηφιζόμενο από όλους μαζί, να συγκυβερνά και άρα να θέτει βέτο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, ενώ στο εξωτερικό θα μπορεί να εμφανίζεται δυναμικά ως η συμπαγής πολιτικά και εθνικά έκφραση των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων!

   Αυτή είναι η ευκαιρία που προκύπτει για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, πριν το ξέσπασμα της επερχόμενης καταιγίδας που λέγεται "Μεγάλη Αλβανία" και στοχεύει ως Άρτα και Πρέβεζα...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου