ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ: Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ!


  Την πολύ μεγάλη παρρησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής προς τον Χριστό τόνισε ο γνωστός Γέροντας Εφραίμ, Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέα στις Καρυές του Αγίου Όρους.


   Μιλώντας εν συντομία μετά την Βάπτιση της μικρής Μαγδαληνής στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης (18-4-2017 μ.Χ.), αναφέρθηκε στην κατασυκοφαντημένη μεγάλη Αγία και Ισαπόστολο της Ορθοδοξίας, η οποία - όπως είπε - ήταν φίλη με την Παναγία και βρισκόταν μαζί της κάτω από τον Σταυρό του Χριστού, όπως και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο οποίος και ενταφίασε πολύ αργότερα την Αγία Μαγδαληνή στην Έφεσσο, δίπλα στο Σπήλαιο των Αγίων Επτά Παίδων, τα χώματα του οποίου ευωδιάζουν ως τώρα!

   "Ό,τι ζητήσει η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή ο Χριστός το δίνει" τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ, αυτή η οσιακή και φωτισμένη μορφή από τη Θράκη μας, που διακονεί επί δεκαετίες, από νεαρό παιδί, στο Περιβόλι της Παναγιάς!

   ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΡΙΟΝΤΑΙ
  Ο Γέροντας αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος, τονίζοντας ότι τον προπατορικό ρύπο κανείς δεν μπορεί να τον λύσει, ούτε το πετραχήλι, ούτε η ίδια η Παναγία, παρά μόνον ο Θεός κατά το (Ορθόδοξο) Βάπτισμα!

   Γι' αυτό υπογράμμισε απολύτως κατηγορηματικά, πως πρέπει να Βαπτίζονται οπωσδήποτε πρώτα οι προσερχόμενοι στην Ορθοδοξία και όχι μόνο να χρίονται με το Άγιο Χρίσμα (σ.σ. βλέπε Λατίνοι), διότι αλλιώς δεν λύεται η προπατορική αμαρτία!

 Ο Γέροντας προέτρεψε να διαβάσουμε όλοι κάποια στιγμή ιδιωτικώς τις ευχές και υποσχέσεις του Βαπτίσματος, που δώσαμε προς τον Χριστό μέσω του Αναδόχου (νονός-νονά) κατά την Βάπτισή μας, διότι θα μας ζητηθεί εάν τα εφαρμόσαμε!

   Επίσης τόνισε ότι την σφραγίδα του Χριστού που πήραμε όλοι οι Ορθόδοξοι, πρέπει να την διατηρήσουμε, χωρίς να φοβόμαστε καμμία άλλη...

    ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΥΩΔΙΑΖΕ
  Ο Γέροντας Εφραίμ, μίλησε και για ένα παιδάκι που λίγο καιρό μετά την Βάπτισή του κοιμήθηκε - έτσι θέλησε ο Θεός να το πάρει - και ευωδίαζε το σωματάκι του ολόκληρο, από το Άγιο Χρίσμα! (Δείτε άλλο αφιέρωμά μας στον Γέροντα εδώ)

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου