ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ CAROYSEL DU LOUVRE!


  Μετά την πρόσφατη προκλητική εμφάνιση των Σκοπίων στην Έκθεση για τον Αρχαιολογικό Τουρισμό στην αρχαία ελληνική Ποσειδωνία της Μεγάλης Ελλάδας (σημερινό Πέστουμ Κ. Ιταλίας 27-30/10/2016), οι πλαστογράφοι παρουσιάστηκαν σαν "Μακεδονία" και στην διεθνή Έκθεση Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Παρίσι (3-6/11-2016), χρησιμοποιώντας κλεψίτυπα, ανήθικα και παράνομα το ελληνικό όνομα, προκειμένου να διαστρεβλώσουν και να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια, αλλά και να παρουσιάσουν σαν δικά τους αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία και έργα του Ελληνισμού!

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
   Πιο συγκεκριμένα στο περίφημο εμπορικό κέντρο Carrousel du Louvre, οι Σκοπιανοί παρουσιάστηκαν σαν "Μακεδόνες" στο γαλλικό κοινό και τους 340 συμμετέχοντες εκθέτες από διάφορες χώρες, δείχνοντας σαν δικά τους μνημεία όπως η Αρχαία Ηράκλεια Λυγκηστίδος κοντά στο Μοναστήρι, η οποία χτίστηκε από τον Φίλιππο Β΄ το 358 π.Χ., οι Στόβοι που κατακτήθηκαν από τον Φίλιππο Ε΄το  217 π.Χ. και αποτέλεσαν βυζαντινό πολιτισμικό κέντρο με παλάτι του Θεοδοσίου και ελληνικά ονόματα χαραγμένα στις θέσεις επισήμων του Θεάτρου ή τα Βυζαντινά Μοναστήρια και Ναοί της Αχρίδας ή του Πρίλαπου (Περλεπέ), με τις ελληνογράμματες ακόμη συγκινητικές εικόνες!


  Προπαγανδίζοντας με αφίσες, βιβλία και κάθε είδους υλικό (βλ. φωτο) φαρδιά πλατιά το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" σαν εθνική τους ονομασία, χώρα και ταυτότητα, οι Σκοπιανοί κατάφεραν να περάσουν σε αρκετούς το πλαστό μήνυμά τους, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα δεν παρουσιάζει αντίστοιχη διεθνή προβολή της μίας και αληθινής Μακεδονίας, ούτε καν της διάσημής μας πλέον Αμφίπολης, την οποία με δόλιους και ευτελείς χειρισμούς προσπάθησε η Συγκυβέρνηση να βγάλει "ρωμαϊκή" και να την εξουδετερώσει έτσι με κάθε τρόπο...

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
   Όμως πρόκληση υπάρχει και από την πλευρά των Γάλλων ιθυνόντων της Έκθεσης, που έκαναν αποδεκτά τα Σκόπια με την ονομασία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", όπως φαίνεται από τον επίσημο κατάλογο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ! 

   ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...
   Με τους χειρισμούς Σαμαρά στην Αμφίπολη, είναι αλήθεια πως παρουσιάστηκε μια τεράστια και μοναδική διεθνή ευκαιρία να αναστρέψουμε την κατάσταση και τις εντυπώσεις, καθώς η Μακεδονία ξανάγινε στα μάτια των ξένων ... αποκλειστικά ελληνική, τόσο ώστε να αναγκαστεί ολόκληρο National Geographic να ομολογήσει και να διατυμπανίσει την ελληνικότητα αυτής και του Μ. Αλεξάνδρου!

   Η νυν Συγκυβέρνηση όμως, αφού ενταφίασε κυριολεκτικά το εθνικό κεφάλαιο που λέγεται "Αμφιπολη", δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντά και να μπλοκάρει τις προκλήσεις, κάτι το οποίο συνιστά πλέον φανερή υπονόμευση της ίδιας της Ελλάδας, που δεν μπορεί να αφήνονται να αρπάζουν τη Μακεδονία και τους ιστορικούς θησαυρούς και μορφές της οι πρώτοι τυχόντες Αρχαιοκάπηλοι των Βαλκανίων...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου