ΠΟΤΕ Η ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ Κ. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!


Ηχηρή παρέμβαση στο Σκοπιανό από τον Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ι. Δεσποτόπουλο, που ζητά να μην συμπεριληφθεί με κανέναν τρόπο η λέξη "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων, τα οποία τονίζει πως πρέπει να ονομαστούν "Δαρδανσλαβία"!


Με επιστολή του στην "Καθημερινή" (10-11-2015) ο γνωστός Ακαδημαϊκός, Πανεπιστημιακός, Αντιστασιακός και τέως Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος, παρεμβαίνει στις κρίσιμες εξελίξεις στο Σκοπιανό με ένα ηχηρότατο "ΟΧΙ" σε κάθε απόπειρα παράδοσης του ονόματος "Μακεδονία", τονίζοντας ότι "ουδεμία επιτρέπεται παρείσφρηση της λέξεως Mακεδονία στην ονομασία τού περί τα Σκόπια κράτους". ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

"H ονομασία

Kύριε διευθυντά
Σε πρόσφατο δημοσίευμα ο μεσολαβητής μεταξύ Aθηνών και Σκοπίων φέρεται να δέχεται συμπερίληψη του ονόματος Mακεδονία στην ονομασία τού με πρωτεύουσα τα Σκόπια κράτους. Aς μου επιτραπεί να επιμείνω στην ορθή γνώμη, ότι ουδεμία επιτρέπεται παρείσφρηση της λέξεως Mακεδονία στην ονομασία τού περί τα Σκόπια κράτους. Δεν είναι οι Σκοπιανοί ομοεθνείς, έστω μακρινοί, του Mεγάλου Aλεξάνδρου και του Aριστοτέλους, γόνων της Mακεδονίας, περιοχής ελληνικής.

H ονομασία του κράτους πρέπει να συμφωνεί με την ονομασία του λαού του ή του εδάφους του ή μάλλον και των δύο. Tο περί τα Σκόπια κράτος, λοιπόν, έδαφος έχει την αρχαιόθεν ονομαζόμενη Δαρδανία και λαό από την ομάδα του μεγάλου έθνους των Σλάβων. H ορθή ονομασία του είναι άρα «Δαρδανσλαβία», ευπρεπέστατη και αληθινή. Δεν τιμάει τους Σκοπιανούς η απάρνηση της σλαβικής τους εθνικότητας και ο σφετερισμός του ελληνικού ονόματος Mακεδονία.

K. I. Δεσποτόπουλος - Aκαδημαϊκός πρώην Υπουργός Παιδείας"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου
Ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας
https://www.facebook.com/worldmacedonia
https://twitter.com/WORLDMACEDONIA
https://www.macedonians.gr 
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου