ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΔΟΥΚΑ ΒΑΤΑΤΖΗ!

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος 5 σελίδων για τον μεγάλο Άγιο Αυτοκράτορα Νικαίας Ιωάννη Δούκα Βατάτζη, που ανέστησε το Βυζάντιο από τις στάχτες όταν οι Φράγκοι είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη!
Ο Αυτοκράτορας αυτός, που δεν πρόλαβε τότε να ολοκληρώσει το σπουδαίο έργο του και να ελευθερώσει την Πόλη, είναι εκείνος που αναμένεται και θα εγερθεί εκ Θεού για τη δόξα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού! Είναι ο αληθής μαρμαρωμένος βασιλιάς που θα πραγματοποιήσει το Ποθούμενο! (δείτε σχετικά άρθρα μας: 1 - 2 - 3)
Δείτε παρακάτω τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού. 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
"Ο Άγιος Αυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης και το Ποθούμενο της Ρωμιοσύνης"

Κανόνες Συμμετοχής στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2015

- Τα έργα, που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει να αναφέρονται στο πρόσωπο, την περίοδο, το έργο και το όραμα του Άγιου Αυτοκράτορος Ιωάννη Βατάτζη, ο οποίος μετά την καταστροφή της άλωσης του 1204 έβαλε τις βάσεις και ενέπνευσε το κατατρεγμένο Γένος για την επιστροφή στην Πόλη των Ονείρων μας, στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη.

- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα ανεξαιρέτως λοιπών στοιχείων.

- Η έκταση των έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2500 λέξεις (περίπου πέντε σελίδες).

- Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα, το οποίο να μην έχει δημοσιευθεί ποτέ σε οποιοδήποτε επίσημο έντυπο (βιβλίο-εφημερίδα-περιοδικό).

- Τα έργα υποβάλλονται σε τρία (3) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας και θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο. Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά τη αξιολόγηση-κρίση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Έργα, στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου, θα αποκλείονται εξ αρχής.

- Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: Φρυγίας 6, Χανιά – Κρήτης, Τ.Κ 73300, υπόψιν κου Νικολακάκη Νεκτάριου και με την ένδειξη: «Για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό».

- Η κρίση των έργων θα γίνει από:

Χριστοδουλάκη Νικόλαο, Θεολόγο – συγγραφέα
Αθανασάκη - Γριβάκη Ευγενία, Φιλόλογο
Χαλιάσου Κωνσταντίνα, Φιλόλογο, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας
Κουλιέρη Ευτυχία, Απόφοιτο τμ. Ιστορίας - Αρχαιολογίας, M. Ed. Ειδικής Εκπαίδευσης
- Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου 2015 έως και την 1η Οκτωβρίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

- Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και μία τιμητική πλακέτα. Στους συμμετέχοντες, που θα καταλάβουν την 2η , 3η , 4η και 5η θέση, θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και θα δωρισθούν βιβλία. Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα λάβουν τιμητικό έπαινο ως επιβράβευση για την συμμετοχή τους.

- Η ανακοίνωση και απονομή των νικητών θα γίνει στο Διδυμότειχο στα Βατάτζεια, στην εορτή του Αγίου Αυτοκράτορος Ιωάννη Βατάτζη, στις αρχές Νοεμβρίου, σε τιμητική εκδήλωση, που θα ανακοινωθεί κατά την λήξη της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

- Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στο email του Συλλόγου: 
sfa.cryptochristian@gmail.com
Δείτε και στο Σύλλογο Φίλων των απανταχού Κρυπτοχριστιανών

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Δείτε σχετικά άρθρα μας: 1 - 2 - 3
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου