ALS 90 - Η ΝΕΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ! Βίντεο

Als 90 - Η τρομερή Ελληνική Κορβέτα
 


Τις τελευταίες ημέρες έχει ανάψει η συζήτηση για πρόθεση της Ελλάδας να πάρει "κοψοχρονιάς" μεταχειρισμένα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Ο λόγος για τις πλέον αποτυχημένες Κορβέτες LCS Freedom, που κυριολεκτικά αγανάκτησαν το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό από τις αμέτρητες ατέλειες και τις συνεχείς βλάβες, που γι΄ αυτό ακριβώς τις παροπλίζει κακήν κακώς και πρόωρα, αν και  οι περισσότερες δεν έχουν ούτε μια δεκαετία ζωής!

Η άλλη πάλι "προσφορά" αφορά τα υπέργηρα Καταδρομικά Ticonderoga (Ταϊκοντερόγκα), με σχεδόν 30 - 40 χρόνια ζωής, τα οποία έχουν τεράστιο κόστος συντήρησης, είναι ζήτημα εάν μπορούν να μπουν στα λιμάνια μας με μήκος 173 μέτρων, όταν οι νέες Φ/Γ Belharra έχουν μήκος 122 μ., ενώ απαιτούν και πλήρωμα 330 ατόμων, όσο απαιτούν 3 Φ/Γ Belharra μαζί, με πλήρωμα 110 ατόμων η καθεμία!

Αντιθέτως, πολύ καλύτερες αυτών είναι οι Ολλανδικές, οι Γαλλικές και οι  Ιταλικές  Κορβέτες, που φορούν και αυτόνομες ηλεκτρικές μηχανές, ώστε να είναι "αόρατες" από υποβρύχια

Άρα οι Αμερικανικές "πατάτες" βγαίνουν εκτός πάσης σοβαρής συζήτησης, ακόμη και εάν μας τις δίναν "δωρεάν", αφού, συν τοις άλλοις, απαιτούν και τεράστιο κονδύλι αναβάθμισης... Που μαζί με την αγορά και τον εσκυγχρονισμό, μπορεί τελικά να μας κοστίσουν όσο ένα καινούριο αξιόμαχο πλοίο! Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για πεταμένα λεφτά...


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΑΤΗΤΑ


Την ίδια ώρα και όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων και Αμνημόνων, σε ώρες κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού και των Νησιών μας, η Τουρκία μεθοδικά, οργανωμέα, ενωτικά, ναυπηγεί τις δικές της πολεμικές μονάδες κάθε είδους, ως και μίνι αεροπλανοφόρο, χτίζοντας και τεχνογνωσία και αυτοπεποίθηση, από έναν λαό που δεν φημιζόταν ποτέ για τις ναυτικές του ικανότητες, όπως και οι Ρώσοι, στους οποίους έφταξε για πρώτη φορά Πολεμικό Στόλο ο Έλληνας Ιωάννης Θεοδοσίου Μπότσης (Ιβάν Φεντοσέγεβιτς Μπότσης)...ΑΡΤΕΜΗΣ ΑΝΝΙΒΑΣ - Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ HANNIBALS

Αρτέμης Αννίβας - Hanibbal
Το Ν με την βοήθεια της τεχνονολίας κατάφερε να ανακτήσει το νεανικό πρόσωπο του Αρτέμη Αννίβα, φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα Ναυπηγό


Στην Ελλάδα τόσες δεκαετίες είχαμε βέβαια έναν μεγάλο Έλληνα Ναυπηγό, εφευρέτη της καλύτερης γάστρας στον κόσμο, τον Αρτέμη Αννίβα, αλλά δεν τον αξιοποιήσαμε, ούτε καν όταν επέδειξε εντυπωσιακά σχέδια πολεμικών επιδρομέων "Hannibal" στο ΠΝ... (δείτε το πλήρες αφιέρωμα του Ν εδώ)

Τελικά έφυγε πικραμμένος τον Σεπτέμβριο του 2021, στα 87 του χρόνια, χωρίς ποτέ η επίσημη πολιτεία ή τα ...Πανεπιστήμια να ενδιαφερθούν για τα επιτεύγματα και την θαυμαστό ταλέντο του... Φυσικά εάν ήταν σε κάποια άλλη χώρα, θα έκαναν "ουρές" οι προσφορές έξω από την πόρτα του...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ - ALS NSD

Als Γιάννης Τζαγκαράκης
Γιάννης Τζαγκαράκης, Als NSD -  Naval Ship Designs


Ένας άλλος τολμηρός Έλληνας της Ναυπηγικής, είναι ο Γιάννης Τζαγκαράκης, πρώην Διευθυντής Μελετών, Έρευνας και Ανάπτυξης των Ναυπηγίων Σκαραμαγκά, που ξεκίνησε στα θρυλικά ελληνικά ναυπηγεία από 15 χρονών παιδί, περνώντας από όλα τα στάδια ναυπήγησης ενός πλοίου, από τη βίδα και την συγκόλληση των λαμαρίνων, ως την κορυφή!

Με μια πελώρια πείρα 42 ετών, στα ελληνικά σκαριά, εμπορικά και πολεμικά, συνεργάστηκε με μια ελληνική ομάδα σχεδιαστών, ναυπηγών μηχανικών, έμπειρων τ. Αξιωματικών του ΠΝ, ειδικών και επιστημόνων, δημιουργώντας την "Als NSD - Naval Ship Designs", που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 11 χρόνια στον σχεδιασμό και τη μηχανική πολεμικών πλοίων για το Ελληνικό Ναυτικό ή την Ελληνική Ακτοφυλακή!

Τα μέλη της Als NSD - Naval Ship Designs έχουν συμμετάσχει στη μελέτη, μηχανική ή κατασκευή σχεδόν όλων των πλοίων που έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα και παραδοθεί στο Ελληνικό Ναυτικό ή στην Ελληνική Ακτοφυλακή, ενδεικτικά όπως Fast Patrol Boats, Diesel και HFO Μεταφορείς, Σκάφη Γρήγορης Επίθεσης Πυραύλων, Σκάφη Περιπολίας Ανοικτής Θαλάσσης, Πυροβολικά Σκάφη, Φρεγάτες, Εκσυγχρονισμός Φρεγατών, Υποβρύχια, Βιοτεχνία Πυραύλων Γρήγορης Επίθεσης και άλλα!

Εκτός από πολεμικά πλοία, τα μέλη της Als NSD έχουν επίσης συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό, μηχανική ή κατασκευή ποικίλων εμπορικών πλοίων, όπως κρουαζιερόπλοια, ψυγεία, δεκάδες πλοία ξηρού και υγρού φορτίου!

Η σειρά πολεμικών σκαφών της ελληνικής ALS NSD

Σήμερα η Als NSD έχει έτοιμα σχέδια για όλη την σειρά πλοίων που χρειάζεται ή θα χρειαστεί το Ελληνικό ΠΝ, ακριβώς προσαρμοσμένα στις ελληνικές απαιτήσεις και το θαλάσσιο και νησιωτικό περιβάλλον δράσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου!


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Κ/Φ "ΚΑΣΟΣ" ΚΑΙ "ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

Κ/Φ ΚΑΣΟΣ (πρώην Πυρπολητής) ελληνικής σχεδίασης και κατασκευσής (1992)
Κ/Φ ΚΑΣΟΣ (πρώην Πυρπολητής), ελληνικής σχεδίασης και κατασκευσής (1992)

Και βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ναυπηγηθούν ελληνικής σχεδίασης και κατασκευσής ελληνικά πλοία, αφού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατασκευάστηκαν εξ αρχής η Κανονιοφόρος "Κάσος" (πρώην Πυπρολητής) το 1992 και η Κανονιοφόρος "Πολεμιστής" το 1993!

Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευσής (1993)
Κ/Φ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευσής (1993)

Και τα ελληνικά αυτά πλοία είναι ακόμη σε υπηρεσία δίνοντας καθημερινά το παρόν στις θάλασσές μας. Μάλιστα στελέχη της Als NSD, υπήρξαν τότε παρόντες στην κατασκευή των ελληνικών πολεμικών πλοίων!

Αν έγινε τότε, γιατί δεν μπορεί να γίνει και τώρα;


ALS 90 - Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ

Als 90 Multi-Purpose Corvett
Als 90 Multi-Purpose Corvett - Η τρομερή ελληνική κορβέτα

Η Als 90 , είναι λοιπόν σήμερα η καθαρά ελληνική πρόταση για απόκτηση σύγχρονων κορβετών από το Ελληνικό Π.Ν.!

Η Als 90 Multi-Purpose Corvette, είναι η Ελληνική Κορβέτα Πολλαπλών Ρόλων και Αποστολών, με σχεδίαση stealth και ισχυρή αυτοάμυνα έναντι κάθε είδους αεροπορικών απειλών, όπως πυραύλους, ελικόπτερα, αεροσκάφη, UAV, αλλά και κατά πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων!

ALS 90 - Η Ελληνική Κορβέτα

Συγκεκριμένα η Als 90 έχει μήκος 96,20 μέτρα, με πλήρωμα 112 ατόμων και ταχύτητα 27,3 κόμβων.

Θα εξοπλίζεται με κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (CMS - Combat Management System) με έως και 14 κονσόλες πολλαπλών λειτουργιών, με Ολοκληρωμένα Συστήματα Επικοινωνίας και Πλοήγησης (TCO - Tactical Command Office), με τρισδιάστατο ραντάρ επιτήρησης αέρα και επιφανείας, ραντάρ πλοήγησης και σόναρ στο κύτος.

ALS - η Ελληνική Κορβέτα

Θα φέρει 1 κύριο πυροβόλο ταχείας βολής OTO 76/62 SR κατά αεροσκαφών και στόχων επιφανείας, 2 πυροβόλα των 27 ή 30 χιλιοστών2 αυτόματα πυροβόλα ασύμμετρων απειλών των 12,7 χλστ., 1 Σύστημα Εγγύς Αμύνης (CIWS) αντιπυραυλικό/αντιαρεπορικό PDMS RAM2 πυροβολαρχίες των 4 αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon,  30 πυραύλους Hellfire, 1 έως 3 μονάδες κάθετων εκτοξευτών Mk41, 2 μονάδες δέσμης 3 τορπιλών, 2 συστήματα αντιμέτρων για εχθρικές τορπίλες WASS C310 και Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου EW!

Όπλα Πολεμικού Ναυτικού

Als 90 έχει θέση 1 ελικοπτέρου SIKORSKY S-70B ή Aegean Sea Hawk 10 τόνων, θέση 1 UAV, 2 φουσκωτών RIB των 6,48 μέτρων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και 16 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων!


Η Als 90 προτείνεται με κινητήρες 23,68 MW, ενώ πρέπει να υπάρξει πλέον και αυτόνομος ηλεκτροκινητήρας, για αόρατο ακουστικό ίχνος σε εχθρικά υποβρύχια, όπως π.χ. οι νέες ιταλικές κορβέτες.

ALS 90 - η Ελληνική Κορβέτα

Με όλα αυτά τα τρομερά χαρακτηριστικά, σε σχεδιασμό, συστήματα και όπλα, η Ελληνική Κορβέτα Als 90 (που σίγουρα θα πάρει και ένα ελληνικό ιστορικό όνομα πλάι) όχι μόνο είναι εφάμιλη των καλύτερων, αλλά ξεπερνά τον ανταγωνισμό, έχοντας, ειδικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, τα ιδανικότερα χαρακτηριστικά πολλαπλών ρόλων και μάχης! Πολύ περισσότερο που επιδέχονται κάθε νεότερη βελτίωση και προσαρμογή σε τυχόν νέες απαιτήσεις του Ελληνικού ΠΝ..

ALS 90 - η Ελληνική Κορβέτα

Είναι άλλωστε "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά" που έχουν την μεγαλύτερη ναυτική παράδοση στον κόσμο και υπήρξαν και η πρώτη ναυπηγική δύναμη του πλανήτη στα αρχαία και βυζαντινά χρόνια, έχοντας και το μοναδικό, μυστικό όπλο, το περίφημο "υγρό πυρ"!

Η Κυβέρνηση και η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, που θα βάλουν μπροστά το πρόγραμμα Ναυπήγησης Ελληνικών Πολεμικών Πλοίων, θα γράψουν Ιστορία!
Als 90 - Καταπληκτικό ελληνικό σκαρί, σχεδιασμένο από ελληνικά χέρια


Η ολοκαίνουρια Ελληνική Κορβέτα Als 90, των 2.000 τόνων, θα στοιχίζει περίπου 250 εκατομμύρια, που θα μείνουν μέσα στην Ελλάδα, ενώ η εμπειρία που θα αποκτηθεί θα είναι πολλαπλασιαστής δύναμης και εθνικής αυτοπεποίθησης, βάζοντας να δουλέψουν για την πατρίδα τα καλύτερα μυαλά, οι μεγαλύτερες καρδιές και τα πιο έμπειρα χέρια των Ελλήνων!

Γιατί παντού, σε κάθε βράχο, σε κάθε πέλαγο, είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα: "Μέγα το της θαλάσσης κράτος"!

Σχεδιαστές, Ναυπηγοί, ΠΝ, Πανεπιστήμια, Ειδικοί, ας κάνουμε τις θάλασσες να μιλήσουν επιτέλους ξανά Ελληνικά! Μπορούμε!


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

2 comments:

 1. Θέλω άδεια για να το αναδημοσιεύσω στο σαιτ μου βάζοντας τον συντάκτη, το λινκ και το σαιτ σας.
  https://hellenicdefencenet.blogspot.com/
  Αν θέλετε μπορείτε να αναδημοσιεύσετε και δικά μας άρθρα όσα θέλετε ευχαριστώ πολύ.
  Γεώργιος Δικαίος Μικρός Ήρωας.
  Το άρθρο θα το στείλω στον Γιάννη Τζαγκαράκη που συνεργάζομαι μαζί του ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή