ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΣΕ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! Βίντεο - ντοκουμέντο

Καρατζαφέρης - Ναι σε Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου


Περίεργες αυτές οι Απόκριες. Συνήθως μπαίνουν μάσκες, μα φέτος βγαίνουν! Μετά την Ντόρα Μητσοτάκη (Μπακογιάννη) και ο μητσοτακικός Γιώργος Καρατζαφέρης, που καμαρώνει για τις 3.000 επισκέψεις του στον πολιτικό οίκο των Μητσοτάκηδων, είπε "ναι" σε Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ενώ την ίδια στιγμή αποχωρεί αηδιασμένος ο Κώστας Καραμανλής, από μια παράταξη που έγινε "παράλλαξη" και πάει για "παραχάραξη"!


ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - "ΝΑΙ" ΣΕ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Μιλώντας σαν "Ύπατος Εκλογικός Εκπρόσωπος" του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκμπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" (21-2-2023), ρωτήθηκε σχετικά:

Ερώτηση: Πολλοί μιλάνε για την Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Μπορεί να γίνει;

Καρατζαφέρης: "Κάτω από κάποιους όρους όλα συζητούνται! Θα ΄ταν πάρα πολύ εγωιστικό να επιβάλουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε μια κλειστή λίμνη! Δεν μπορούμε. Νομίζω υπάρχει χώρος επεξεργασίας"!

Δηλαδή όχι μόνο λέει "ναι" σε Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας με την Τουρκία, αλλά χρησιμοποιεί και τα επιχειρήματα της Τουρκίας περί "λίμνης" και ψέγει τους Έλληνες σαν "εγωιστές", που θέλουν αυτή την "λίμνη" δική τους! Και ας έχουν χυθεί ποταμοί αίματος και μαρτυρίων και γενοκτονιών για να κρατηθεί αυτή η "λίμνη" Ελλάδα! Και προαναγγέλει ακόμη "χώρο επεξεργασίας" αυτής της ελληνικότητας, κυριότητας ή κυριαρχικότητας που υπογράφει και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, δίνοντας σε όλα τα νησιά μας και χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δηλαδή χώρο Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και εκμετάλλευσης! Όχι ΣΥΝεκμετάλλευσης! Όχι γκρίζας ιδιοκτησίας! Όχι μοιράσματος! Αλλά κυριαρχικής εθνικής εκμετάλλευσης!

Επομένως όλα αυτά παρακάμπτουν το ίδιο το θεμελιώδες Δίκαιο της Θάλασσας και το δίκιο του 1821 και του 1912 -13 και του 1940-45!

Μέχρι χθες η Τουρκία απειλούσε να μας επιτεθεί νύχτα και ετοιμαζόταν να το κάνει! Ενώ έχει ήδη υπό τουρκική κατοχή την μισή Κύπρο μας, την οποία ετοιμαζόταν να προσαρτήσει και το ξεχνάμε;

Καταρχήν, αποτελεί πάγια αρχή της διεθνούς πρακτικής, να πιέζουν αυτόν που πιέζεται! Αν δείχνεις λοιπόν ελαστικότητα, αυτομάτως δίνεις σήμα για πιεστικότητα και ας έχεις όλα τα δίκια του κόσμου...


ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΝΤΟΡΑ



Λίγες ημέρες πριν, η ίδια η Ντόρα Μητσοτάκη (Μπακογιάννη), μιλώντας στις "Αντιθέσεις" (Κρήτη TV, 17-2-2023) δήλωσε σχετικά με την Συνεκμετάλλευση:

Ερώτηση (Γ. Σαχίνης): Είναι ταμπού για σας το θέμα της Συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο;   

Ντόρα: Εγώ δεν έχω κανένα ταμπού κύριε Σαχίνη. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτή την στιγμή υπάρχει η συμφωνία Ισραήλ - Αιγύπτου - Κύπρου - Ελλάδας. Η Τουρκία δεν ήθελε να μπει μέσα, εκλήθη, αλλά δεν ήθελε να μπει, λόγω Κύπρου. Άρα δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή το οποία να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Αντίθετα, πάρα πολλά από τα προβλήματα θα μπορούσαν να έχουν βρει λύσεις. Λύση συνεργασίας. Ο τρόπος που συνεργάστηκε ο Λίβανος με το Ισραήλ είναι ένα παράδειγμα. Φανταστείτε, ότι αυτές είναι δύο χώρες που είναι σε πόλεμο και από την άλλη πλευρά συνεργάζονται. Όταν είπα λοιπόν κάποια στιγμή θα υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία όλης της Μεσογείου, το θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου.


NOIAZOMAI


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου