"ΒΟΜΒΑ" ΜΟΡΦΟΥ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΩ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ! Ανακοίνωση


Σαν "βόμβα" έσκασε η είδηση της άρνησης του Μητροπολίτου Μόρφου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου!

Η Μητρόπολη Μόρφου μάλιστα εξέδωσε ειδική ανακοίνωση, εξηγώντας τους πολύ προχωρημένους, πνευματικούς και σοβαρούς λόγους μια τέτοιας πρωτόγνωρης απουσίας, που όμως έχει την εξήγησή της.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

"Πληροφοροῦμε τὸ εὐσεβὲς χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου, ὅτι ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θὰ ἤθελε νὰ παραστεῖ στὴν τελετὴ τῆς ἐνθρόνισης τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου τὴν Κυριακή, 08.01.2023, ὅμως προτιμᾶ νὰ παραμείνει στὸ ταπεινὸ κελλί του, προσευχόμενος, τόσο γιὰ τὸν Μακαριώτατο Κύπρου, ὅσο καὶ γιὰ τὸν δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου καὶ πάσης Οὐκρανίας κ. Ὀνούφριο.

Σημειώνουμε γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν, ὅτι ὁ Καθηγούμενος τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ καὶ Τσερνόμπιλ κ. Παῦλος, καθὼς καὶ ἡ συνοδεία του, αὐτὲς τὶς μέρες δοκιμάζονται ἰδιαίτερα, ἀπειλοῦνται καὶ διώκονται ἀπὸ τὰ στρατεύματα τοῦ Χαζάρου προέδρου τῆς Οὐκρανίας κ. Ζελένσκι. Ἤδη μάλιστα ἔχει σφαγιασθεῖ ἕνας Ὀρθόδοξος ἱερέας τῆς κανονικῆς Ἐκκλησίας τοῦ Κιέβου.

Ὅπως συγκεκριμένα ἀνέφερε ὁ ἐν λόγῳ Μητροπολίτης Παῦλος, ἀπὸ τὸ βράδυ τῆς 31ης Δεκεμβρίου 2022 ἔχει ἀπαγορευθεῖ στὴν κανονικὴ Οὐκρανικὴ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία νὰ τελεῖ ἱερὲς Ἀκολουθίες στὴν «ἄνω» Λαύρα, στὸν ναό, στὴν Τράπεζα τῆς Μονῆς καὶ στὸν ναὸ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ἀπειλεῖται ἡ λειτουργία τῆς περίφημης Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου, ποὺ διανύει μία ὑπερχιλιετὴ ἁγιασμένη ἱστορικὴ πορεία.

Νὰ εὐχηθοῦμε ὅλοι μας καλὴ στερέωση στὸν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, ἐξ ὕψους φώτιση καὶ ἐνίσχυση στὰ πολυσχιδῆ ποιμαντικά του καθήκοντα, καὶ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ στὴν πολυειδῶς χειμαζόμενη Ὀρθόδοξη Οὐκρανικὴ Ἐκκλησία.

Ἐπισκοπεῖον Μητροπόλεως Μόρφου ἐν Εὐρύχου, 06.01.2023"


Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 
ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Παύλος, Καθηγούμενος Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σταλινικός διωγμός κατά της παλαιάς Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας που ανήκε επί αιώνες στο Πατριαρχείο Μόσχας και ιδίως κατά του Καθηγουμένου της ιστορικής Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, με τα πάνω από 120 άφθαρτα λείψανα Αγίων, που είναι βέβαιο πως δεν θα ανεχθούν τον διωγμό και την αρπαγή τους από τον Ζελένσκι...


Ο Καθηγούμενος, που έχει διαχωρίσει απολύτως την θέση του από την απαράδεκτη Ρωσική Εισβολή (όπως και όλη η "Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία" του Ονουφρίου που είναι πια αυτόνομη από την Μόσχα και τον Πατριάρχη Κύριλλο, ο οποίος και ευλόγησε την εισβολή - ο Ονούφριος έχει μάλιστα τροποποιήσει το καταστατικό, δεν μνημονεύει πια τον Κύριλλο και η Μόσχα τον θεωρεί "σχισματικό"), μπορεί να προσφύγει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Εκκλησία της Ελλάδας, ώστε να ασκηθεί πίεση στον Ζελένσκι, για την παύση κάθε δίωξης και αρπαγής των Ιερών Ναών, που αυτή η ίδια η αδελφότητα ανακαίνισε και η οποία προσεύχεται για ειρήνη, αντιμετωπίζοντας όμως ανίερο πόλεμο!


Αναμένεται μάλιστα να παραστούν στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου και Επίσκοποι από την νέα "Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας" του Επιφανίου και ο Μόρφου, που αναγνωρίζει μόνο την παλαιά "Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία" του Ονουφρίου, δεν θέλει προφανώς να παραστεί για να μην τους αναγνωρίσει και να μην τους επιβραβεύσει από πάνω, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο διωγμός! Στέκει δηλαδή καθαρά και ξάστερα, ως αληθινός άνδρας! Ασυμβίβαστος και πάλι και πάντα, όπως και στον "διωγμό" της Κύπρου, όταν απαγόρευαν τον Εκκλησιασμό!

Μάλιστα ο Κύπρου Γεώργιος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αναγνωρίζει τον Επιφάνιο και όχι τον Ονούφριο και ότι στην Λειτουργία των Χριστουγέννων μνημόνευσε τον Επιφάνιο!

Για όλα λοιπόν θα μείνει έγκλειστος και προσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μόρφου, διότι μέρες Χριστουγέννων και Θεοφανείων, ο Χριστιανισμός διώκεται και πάλι, στο όμορφο Κίεβο και την ιστορική Λαύρα, ενώ κάποιοι στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα, κάνουν πως δεν βλέπουν και ετοιμάζονται να τους υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες...

Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Παύλος, Καθηγούμενος Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου

Δείτε το βίντεο με τον συγκλονιστικό "θησαυρό" των πάνω από 120 άφθαρτών λειψάνων στα έγκατα των σπηλαίων της Λαύρας του Κιέβου! Από εδώ θα προέλθει η ειρήνη και η λύση...


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου