ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ! Όλες οι φοβερές Προφητείες του

Αυγουστίνος Καντιώτης (28-8-2010) - Οι φοβερές Προφητείες του
 

Ο μακαριστός Επισκόπος Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνος Καντιώτης, που κοιμήθηκε στις 28 Αυγούστου 2010 μ.Χ., σε ηλικία 103 ετών και τον ευλαβούνταν και ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, υπήρξε φλογερός Ιεροκήρυκας και Μητροπολίτης, που έσειε με το κήρυγμά του συνειδήσεις, ψυχές, ανθρώπους, το κράτος ολόκληρο και δεν δίσταζε να τα βάλει με τους πάντες και ιδίως με την εκάστοτε εξουσία, όποια και εάν ήταν! Και είναι πράγματι θαυμαστά τα περιστατικά, οι περιπέτειες, οι διωγμοί, το κουράγιο και η τόλμη του! (4ο βίντεο)

Υπήρξε αληθινός Επίσκοπος, που πάει να πει άγρυπνος φρουρός του ποιμνίου του από τις αγέλες των "λύκων" κάθε λογής!

Παρακάτω θα δούμε πρώτα μερικά χαρακτηριστικά και εντυπωσιακά σημεία της ζωής του (δείτε και εδώ), ενώ στη συνέχεια μερικές Προφητείες του, μία από τις οποίες αφορά "την επιδημία εξ ανατολών" του κορωνοϊού, καθώς είναι ο μόνος που την είδε και την ανήγγειλε πριν πολλά χρόνια, προλέγοντας εμμέσως και την αποτυχία των εμβολίων!


1. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

Καντιώτης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Ο Αυγουστίνος γεννήθηκε στο ευλογημένο χωριό Λεύκες της Πάρου στις 20 Απριλίου του 1907. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ανδρέας.

Στο ίδιο χωριό είχε γεννηθεί το 1898 και ο Άγιος Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής ο Σπηλαιώτης, ο μεγάλος αναμορφωτής του Αγίου Όρους, που είχε Δασκάλα την μητέρα του π. Αυγουστίνου, την κυρία Σοφία!

Ο πατέρας του Καντιώτη λεγόταν Νικόλαος και ήταν μικρέμπορος.


ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Ο μικρός Ανδρέας, ως εξαίρετος μαθητής και εξαίρετος χαρακτήρας ήθους και διαγωγής, έλαβε υποτροφία για το Γυμνάσιο της Σύρου, όπου και αποφοίτησε με "άριστα".


ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

Εγγράφηκε κατόπιν το 1925 στη Θεολογική Σχολή Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του επίσης με "άριστα"  το 1929.


ΣΤΗΝ ΙΟ

Έκτοτε διαμένει με την μητέρα του στην Ίο των Κυκλάδων, όπου διδάσκει στο Σχολείο μέχρι το 1934, οπότε καθώς βαδίζει στο νησί έπειτα από βροχή, κάπου μέσα στην λάσπη βρίσκει έναν πεσμένο φάκελο ταχυδρομείου. Σκύβοντας να τον πάρει για να τον παραδώσει, βλέπει με έκπληξη πως απέξω γράφει το όνομά του: Προς Ανδρέαν Καντιώτην

Έκπληκτος για το αναπάντεχο, ανοίγει το γράμμα και βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη! Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Ιερόθεος τον καλεί στο Ιερό Μεσολόγγι, για να αναλάβει Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, στην πιο θρυλική πόλη της Ελλάδας! Τέτοιες ξαφνικές εκπλήξεις κάνει πάντα ο Θεός στα προορισμένα παιδιά Του, καθώς δεν είναι δυνατόν να αφήσει το λυχνάρι κάτω από το μόδι...

Ο νεαρός Καντιώτης συγκινείται, δακρύζει, δοξάζει τον Θεό και την θαυμαστή Προνοιά Του και Χριστουγεννιάτικα ταξιδεύει ολομόναχος μέσα στο άδειο πλοίο της άγονης γραμμής, σε μια προεικόνιση της αποστολής του, όπου ολομόναχος θα επανέφερε ολόκληρες πόλεις, ολόκληρες περιοχές, ολόκληρη βόρειο Ελλάδα στην ευσέβεια, σπέρνοντας σε άγονα εδάφη ψυχών, σπόρους σωτηρίας, πίστης και δύναμης!


ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 Το 1935 χειροτονείται Διάκονος και λαμβάνει το όνομα "Αυγουστίνος" από τον Μητροπολίτη Ιερόθεο, κάνοντας το πρώτο του κήρυγμα στο Μεσολόγγι, παίρνοντας την ιερή φλόγα.  Έκτοτε θα αρχίσει το έργο του ως φλογερός κήρυκας, πυρπολητής των ψυχών και εξολοθρευτής των παθών με την δύναμη του Χριστού!


ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Έτσι το 1941 μετατίθεται ως Ιεροκήρυκας στα Ιωάννινα Και ενώ η ηρωική Ελλάδα στενάζει τότε κάτω από την άνανδρη πολλαπλή Κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων, συν την εγκληματική δράση των Τουρκαλβανών λεγόμενων "Τσάμηδων" (δείτε εδώ), ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώπιον του ίδιου του Μητροπολίτη Σπυρίδωνος Βλάχου (μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών) και των Κατοχικών Ιταλικών Αρχών, εξαπολύει πατριωτικώτατο πύρινο κήρυγμα που γεμίζει περηφάνεια και αντίσταση τις καρδιές, κάνοντας τους Ιταλούς να βράσουν από τον θυμό τους και να εκδώσουν διαταγή συλλήψεώς του, ενώ παράλληλα ο Μητροπολίτης για να τον προστατέψει του απαγορεύει προσωρινά να κηρύττει!

Ο Καντιώτης φεύγει τότε μέσα στο κρύο και τον βαρύ χειμώνα, ενώ οι Ιταλοί του Μουσολίνι ορμούν στο σπίτι που έμενε στα Γιάννενα και αντί εκείνου, συλλαμβάνουν την μητέρα του!


ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Θεός οδηγεί τα βήματα του Αυγουστίνου πια στην ευλογημένη Μακεδονία και του δίνει καταφύγιο στα Γιαννιτσά, πλάι στην αρχαία Πέλλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εκεί και θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος (Ιερέας) το 1942, από τον Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης Παντελεήμονα.

Έκτοτε θα μετατεθεί σε Θεσσαλονίκη και θα λάβει αποσπάσεις σε Κιλκίς, Βέροια, Έδεσσα και Φλώρινα.


"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Στην Φλώρινα βρίσκεται πια ως Ιεροκήρυκας, που αντί "να καθίσει φρόνιμα" ελέγχει ενώπιον του κόσμου τον ίδιο τον Μητροπολίτη του Βασίλειο, επειδή διέμενε συνεχώς στην Αθήνα και ερχόταν στην ακριτική Φλώρινα μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα, ενώ η πολυποίκιλη προπαγάνδα "θέριζε" σε μέρη ιερά και άγια του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς άλλοι με την αθεΐα και τον Σοβιετικό Κομμουνισμό, άλλοι με τον Γιουγκοσλαβικό, άλλοι με τον Βουλγαρισμό, προσπαθούσαν να ξεσχίσουν τις σάρκες της αιώνιας Μακεδονίας των Ελλήνων!

Γίνεται "χαμός" στην πόλη, ενημερώνεται τηλεφωνικά ο Μητροπολίτης στην Αθήνα και τηλεγραφεί αμέσως την απόλυση του "θρασύτατου" Αυγουστίνου Καντιώτη!

Έτσι όμως ο Θεός σώζει τον Αυγουστίνο από θάνατο, αφού λίγο μετά την απόλυσή του οι Γερμανοί ορμούν στην Φλώρινα και συλλαμβάνουν δέκα πατριώτες, τους οποίους και κρεμούν παραδειγματικά έξω από το χωριό "Πρώτη" Φλωρίνης. Ανάμεσά τους θα βρισκόταν και ο τολμηρός Καντιώτης, που όμως είχε και πάλι γλιτώσει ένεκα απολύσεως... 


ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ


Η Πρόνοια του Θεού τον στέλνει πια κατά την περίοδο 1943 - 1945 στην Κοζάνη, που έχουν βάλει στο μάτι οι Ναζί! Ο Μητροπολίτης έχει βγει στα βουνά, οι Γερμανοί εκτελούν και πυρπολούν τα γύρω χωριά (δείτε και εδώ), ο κόσμος έντρομος καταφεύγει πρόσφυγας στην πόλη, όπου η φτώχεια, η πείνα, η δυστυχία και ο θάνατος θερίζουν!

Και ενώ κυριαρχεί απόλυτη απελπισία και θρήνος, ο Καντιώτης ενδύεται δυνάμεως εξ ύψους, γεμίζει πίστη και αισιοδοξία και αναλαμβάνει έναν "άθλο Ηρακλέους"! Να χορτάσει καθημερινά 8.150 ανθρώπους με το τίποτα και το καθόλου! Και με την βοήθεια του Αγίου Νικολάου, όπως έλεγε, έγινε το μεγάλο θαύμα!

Κάθε μέρα είχε όντως 8.150 μερίδες συσσιτίου, σώζοντας κυριολεκτικά την Κοζάνη και κυρίως τον κόσμο των γύρω χωριών από βέβαιο και εξαθλιωτικό θάνατο! Γι΄ αυτό και δίκαια θεωρείται ευεργέτης! Ένας Ήρωας με ράσα, διότι εκτός αυτού του συγκλονιστικού κατορθώματος, οι Γερμανοί τον καταδίκαζαν κάθε τόσο σε θάνατο, τον κυνηγούσαν, αλλά το χέρι του Θεού τον γλύτωνε, όπως τους Αποστόλους από τα χέρια των εναντίων!

Και ιδού το σύστημα της "Εστίας" του (δείτε και εδώ), χρήσιμο για την διαχείριση όσων έρχονται. Εθελοντές νέοι για συλλογή προϊόντων και καυσόξυλων και δώδεκα μεγάλα καζάνια που μαγείρευαν αδιάκοπα, με τις συνεχείς εκκλήσεις, προσευχές και ενέργειες του Αυγουστίνου:

1. Συσσίτιον ασθενικών παιδιών ώρα 7.30 π.μ. αριθ. συσσιτούντων 70

2. Συσσίτιον μεσημβρινόν ώραν 11.30 π.μ. Παιδικόν αριθ. συσσιτούντων 1.330

3. Συσσίτιον μεσημβρινόν ώραν 11.30 π.μ. Γερόντων – ασθενών 750

4. Συσσίτιον μεσημβρινόν ώραν 1 μ.μ. Προσφύγων συσσιτούντων 2.700

5. Συσσίτιον απογευματινόν ώραν 4.30 μ.μ. παιδικόν συσσιτούντων 500

6. Συσσίτιον απογευματινόν ώραν 4.30 μ.μ. Προσφύγων συσσιτούντων 2.700

7. Φυλακισμένων (μεσημβρινόν και απογευματινόν) 100

Σύνολον συσσιτούντων 8.150



ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Το 1945 - 1947 μετατίθεται στην Μητρόπολη Γρεβενών.


"ΚΕΡΑΥΝΟΙ" ΚΑΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Το 1947 επιστρατεύεται σαν στρατιωτικός Ιερέας και υπηρετεί στο Β΄ Σώμα Στρατού με έδρα την Κοζάνη.

Το 1949 και ενώ είναι στρατιωτικός Ιεροκήρυκας, μέσα στον στρατιωτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης καυτηριάζει δημόσια σαν "ασεβέστατο" τον τότε Βασιλιά Παύλο, απαγορεύοντας να ψαλεί το πολυχρόνιό του σαν "ευσεβέστατου", επειδή είχε υπογράψει το Βασιλικό Διάταγμα της 19-7-1949 (ΦΕΚ 161 Α΄ - 23/7/1949), του τότε Υπουργού Κοινωνικής Προνοίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, επί Κυβερνήσεως Θεμιστοκλή Σοφούλη, βάση του οποίου επανιδρυόταν με νέο καταστατικό το από 2 - 12 - 1927  αναγνωρισθέν "Τεκτονικό Ίδρυμα της Ελλάδος", το οποίο εμφανιζόταν σαν "φιλανθρωπικό ίδρυμα", που θα έπρεπε να επιχορηγούνταν ακόμη και με εισφορές "Ναών ή Μονών" της Ορθόδοξης Ελλάδας! (κατεβάστε το ΦΕΚ εδώ - δείτε και εδώ)

Έγινε μέγας σάλος, ο Αυγουστίνος διώχθηκε, η Ιερά Σύνοδος αφυπνίστηκε και ο Βασιλιάς ανακάλεσε το διάταγμα, παύοντας κάθε διωγμό κατά του Καντιώτη, που θριάμβευσε τότε και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο, βλέποντας πως κανένας δίκαιος αγώνας δεν πάει χαμένος!

Για την ιστορία σημειώνουμε πως επτά χρόνια αργότερα η ανάκληση ...ανακλήθηκε και το διάταγμα τέθηκε πάλι σε ισχύ με αφαίρεση του "Ναών ή Μονών", με νέο Β.Δ. στις 23-12-1955 (ΦΕΚ Α΄ 22 - 16-1-1956) και πάλι του Βασιλιά Παύλου, υπό (της νέας Κυβερνήσεως) και πάλι Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είχε αναβαθμιστεί κατακόρυφα και ανεξήγητα από το Παλάτι μετά τον θάνατο του μεγάλου Παπάγου και με υπογραφή αυτή την φορά του τότε Υπουργού Κοινωνικής Προνοίας Πέτρου Λεβαντή, γνωστού εκδότη της εφημερίδας "Ελληνικός Βορράς" στην Θεσσαλονίκη... (κατεβάστε εδώ το ΦΕΚ)

Το ζήτημα δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν απαίτηση της Αγγλίας, όπου κυριαρχεί και δεσπόζει παγκοσμίως η περίφημη "Μεγάλη Στοά"... Θυμίζουμε πάντως τον δόλιο αγγλικό ρόλο στο Κυπριακό, καθώς το 1959 θα πετύχει με Καραμανλή τις επαίσχυντες, εκβιαστικές Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου, που θα βάλουν "εγγυήτρια" δύναμη στην Κύπρο την Τουρκία, παρά αντίθετη ρητή διάταξη της Συνθήκης της Λωζάνης, οδηγώντας, αντί Ένωσης και Ανάστασης, σε "Σταύρωση" τον Κυπριακό Ελληνισμό έως σήμερα...


ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Το διάστημα 1950 - 1951 μετατίθεται στην Μητρόπολη Καρυστίας στην Εύβοια.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τότε, στα 1951 και ενώ ο πρώην Μητροπολίτης Ιωαννίνων έχει γίνει πια Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, γνωστός και ως  "η Φωνή του Γένους", με μεγάλους αγώνες για την Κύπρο μας, καλεί θελήματι Θεού τον παλαιό θαρραλέο Ιεροκήρυκά του από τα χρόνια της Κατοχής και τον διορίζει Ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου και θα μεγαλουργήσει στις ψυχές των Αθηναίων μέχρι το 1967!


ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ

Μέσα σε εκείνα τα χρονιά θα βρεθεί ξαφνικά στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" το 1964 για εγχείρηση όπου παθαίνει μόλυνση και φθάνει στα πρόθυρα του θανάτου. Και ενώ οι γιατροί τον έχουν "ξεγράψει", ξαφνικά ανακάμπτει και βγαίνει υγιής μετά από δύο μήνες νοσηλείας! Γιατί θα είχε ακόμη πολλά να προσφέρει σε λαό και Ελλάδα.


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το 1965 η Ιερά Σύνοδος του απαγορεύει να κηρύττει στους Ναούς, λόγω της γνωστής του ανυποχώρητης στάσης στους Ιερούς Κανόνες, που όπως είδαμε δεν τον έσκιαζε φοβέρα, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι Αθηναίοι και πολλές εφημερίδες, απαιτώντας την άμεση επάνοδό του, όπως και έγινε με ανάκληση της απαγόρευσης!


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Στις 25 Ιουνίου 1967 χειροτονείται ξαφνικά Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και επανέρχεται για πάντα στην ακριτική Φλώρινα, όπου επιτελεί ένα τεράστιο χριστιανικό και εθνικό έργο στην ευρύτερη περιοχή.


ΠΩΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Και όχι μόνο δεν βρέθηκε τυχαία στην Μακεδονία, αλλά και αναδείχθηκε σε μέγα υπερασπιστή της Ελληνικότητάς της, ο πρώτος απ΄ όλους που αφύπνισε ολόκληρη την Ελλάδα και για την οποία δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται και να προσεύχεται, από τότε που σαν μικρό παιδί, στο χωριό του, τις Λεύκες Πάρου, άναψε στην καρδιά του την αγάπη για τη Μακεδονία ο Κερκυραίος Δάσκαλος του Σχολείου, ο οποίος έφυγε εθελοντής το 1912 κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας!

Γύρισε τελικά το 1913 τραυματισμένος, αλλά νικητής, με δεμένο το χέρι! Τότε τα παιδιά έτρεξαν με συγκίνηση και χτύπησαν τις καμπάνες και εκείνος δακρυσμένος άρχισε να τραγουδά το "Μακεδονία Ξακουστή"!

Από τότε η παιδική καρδιά του Καντιώτη έκλεισε μέσα της τη Μακεδονία με ανεξίτηλη αγάπη και ο Θεός - τίποτα δεν είναι τυχαίο - τον αξίωσε ακριβώς να υπηρετήσει ως Ιεροκήρυκας και Μητροπολίτης στην αγαπημένη Μακεδονία, αποτελώντας ακαταμάχητο προμαχώνα και σάλπιγγα των Μακεδόνων! (τα διηγείται ο ίδιος σε δύο διαφορετικές στιγμές στο 2ο βίντεο)


ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟ-ΚΟΣΜΑ

Ο φλογερός Καντιώτης, είναι όμως και ο ερευνητής και συγγραφέας του περίφημου μεγάλου βιβλίου για τον Πατρο-Κοσμά και τις προφητείες του, που τον ένιωσε όσο κανείς και γι΄ αυτό μπόρεσε να τον αποδώσει και να τον κάνει πανελληνίως γνωστό και πάλι, μετά από σχεδόν 200 χρόνια από το μαρτύριό του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος! Και να πώς ξεκίνησαν όλα.

Υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, όπου εκεί στο Μεσολόγγι άκουσε για πρώτη φορά από τους ντόπιους για τον Πατρο-Κοσμά, βρήκε τις Διδαχές και τις Προφητείες του και έκλεισε βαθιά μέσα στην καρδιά του τον Άγιο των Σκλαβωμένων και του Ποθούμενου! Εξέδωσε μάλιστα και περιοδικό της Μητροπόλεως με την ονομασία "Κοσμάς ο Αιτωλός". 

Από τότε, ανακαλύπτοντας ολοένα και περισσότερα, άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία για να εκδώσει ειδικό Βιβλίο για τον Άγιο Κοσμά, κάτι που δεν πρόλαβε τότε να κάνει, λόγω μετάθεσης στα Ιωάννινα το 1941.

Τελικά το όραμά του πραγματοποιήθηκε το 1950, κατά την πρώτη έκδοση του Βιβλίου, που από τότε γνώρισε δεκάδες εκδόσεις και έκανε ευρύτερα γνωστό τον μεγάλο Άγιο του Γένους

Ένδεκα χρόνια μάλιστα μετά την πρώτη καθοριστική έκδοση, ανακηρύσσεται επίσημα Άγιος ο Πατρο-Κοσμάς (+24-8-1779 μ.Χ.) από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 20 Απριλίου 1961!


ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ

Ο Αυγουστίνος Καντιώτης υπήρξε πραγματικά ασυμβίβαστος και συγκρούστηκε με όλους! Με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βασιλείς, την Χούντα που προσπάθησε να τον βγάλει τρελό το 1968, με τα Καρναβάλια, την Μασονία, Σκηνοθέτες, Πολιτικούς, με τους πάντες όσους πήγαιναν κόντρα στο Ευαγγέλιο ή αντίθετα με την Πίστη και την Πατρίδα!


ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τάφος Καντιώτη, Φλώρινα

Μια από τις μεγαλύτερες έμπρακτες προσφορές του όπως είδαμε ήταν η διάσωση της Κοζάνης στα χρόνια της Κατοχής!

Αλλά υπήρξαν και τα εκατοντάδες ορφανά παιδιά που προστάτεψε, μεγάλωσε και σπούδασε!

Αλλά και για  τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έδειξε πρωτοπόρα φροντίδα για την εποχή του!!

Ίδρυσε επίσης Οικοτροφεία φοιτητών και μαθητών, ηγήθηκε της Ιεραποστολικής αδελφότητος Θεολόγων "ο Σταυρός" και συνέγραψε πάνω από 80 βιβλία, ενώ εξέδιδε περιοδικά όπως η "Σπίθα".

Στις 14 Ιανουαρίου του 2000 παραιτήθηκε λόγω γήρατος.

Στις 2 Αυγούστου 2010 υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλωρίνης.

Στις 27 Αυγούστου 2010 παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια και στις 5.00 το πρωί της 28 Αυγούστου 2010 κοιμήθηκε σε ηλικία 103 ετών!

Συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής, έναν αιώνα προσφοράς και στην Εκκλησία και στον συνάνθρωπο, όποιος και εάν ήταν, αλλά και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο πιο ευλογημένο και μαρτυρικό κομμάτι της, την ξακουστή Μακεδονία, για την οποία πρώτος έκρουσε τις καμπάνες συναγερμού! Και είναι βέβαιο πως κατά την υπογραφή της επαίσχυντης "Συμφωνίας των Πρεσπών" έκλαυσε γοερά στα πόδια του Κυρίου, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη Του, που μετά την δοκιμασία και το ζύγισμα πολλών, θα φέρει πίσω όχι μόνο το όνομά μας, αλλά και πολλά προς βορράν αλύτρωτα εδάφη!

Ο τάφος του μεγάλου, μακαριστού και αγιασμένου Αυγουστίνου Καντιώτη, βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης, στον προαύλιο χώρο.

Ο Θεός να τον αναπαύει. Και η Εκκλησία μας να τον αγιοκατατάξει γρήγορα, γιατί τον έχουμε ανάγκη, ειδικά στις δύσκολες ώρες που έρχονται και για τις οποίες ο ίδιος μίλησε τόσο καθαρά.


2. ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

Προφητεία Καντιώτη για Κορωνοϊό

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ

Ο Καντιώτης είναι ο μόνος μέσα στους σύγχρονους αγιασμένους πατέρες και Γέροντες που μίλησε πριν 30 χρόνια για τον ερχομό φοβερής Επιδημίας, πολύ χειρότερης της γρίπης, που θα έρθει εξ΄ ανατολών με ένα περίεργο όνομα και θα σαρώσει τον κόσμο ολόκληρο σαν ηλεκτρική σκούπα, εκμηδενίζοντας γιατρούς και φαρμακεία, λόγω των αμαρτιών και της αμετανοησίας μας!

"Κινδυνεύουμε από Επιδημία. Θα 'ρθει Επιδημία, ωχ, ωχ, ωχ, ωχ! Έρχεται, έρχεται, έρχεται, έρχεται!

Έρχεται! Επιδημία! Όχι γρίπη, σαν την γριπούλα αυτή, που πέφτεις στα κρεβάτια κι αυτό, αλλά, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, έρχεται Επιδημία με ένα περίεργον όνομα ασθενείας, που θα εκμηδενίσει, θα εξευτελίσει τους γιατρούς, θα εξευτελίσει τα φαρμακεία, τα πάντα! Σκούπα ηλεκτρική!

Τι να μας κάνει ο Θεός; Προσευχή δεν κάνουμε, Αγία Γραφή δεν διαβάζουμε, πορνείες και μοιχείες και διαζύγια, και ακαθαρσίες, "σκουλήκια" βρωμερά και ακάθαρτα!

Έρχεται Επιδημία που θα σαρώσει τον κόσμον ολόκληρο! Σκούπα ηλεκτρική!

Και όπως στον Παγκόσμιο Πόλεμο τον πρώτον, ήλθε η Γρίπη εκείνη που εσάρωσε την Αθήνα ολόκληρον και χιλιάδες έπεσαν, απέθαναν, ούτω πως έρχεται εξ Ανατολών φοβερά Επιδημία!

Κινδυνεύουμε, αδελφοί μου! Κύριε ελέησον"!

Πρόκειται πράγματι για συγκλονιστική προφητεία του μακαριστού Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτη, του μόνου που την είδε και μάλιστα εξ ανατολών (Κίνα), η οποία όπως είπε και όπως βλέπουμε είναι πράγματι παγκόσμια!

Η δε ρήση του "θα εκμηδενίσει, θα εξευτελίσει τους γιατρούς, θα εξευτελίσει τα φαρμακεία, τα πάντα", σήμαινε σαφώς την αποτυχία των πολυδιαφημισμένων εμβολίων, τα οποία μάλιστα έφτασαν να κάνουν και υποχρεωτικά, αλλά δεν εξασφάλισαν ανοσία ούτε και με τις 4 δόσεις...


ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΘΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

"Πρέπει να διαθέσουμε τον εαυτό μας για το μαρτύριο. Να είμεθα έτοιμοι. Να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας διά τέτοια σκληράν ημέρα, η οποία έρχεται. Εάν έρθει τέτοιο καθεστώς άθεο και μόνο να συγκεντρωθούμε εδώ πέρα θα απαγορεύεται. Και θα έρθει αστυνόμος του άθεου καθεστώτος, για να μας σημειώσει. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε συγκεντρώσεις, που κάνουμε τώρα, δεν θα μπορούμε να κάνουμε κατασκηνώσεις, δεν θα μπορούμε να έχουμε οικοτροφεία, δεν θα μπορούμε να εκκλησιαζόμεθα, δεν θα μπορούμε να έχουμε τίποτα απολύτως. Θα πάμε τότε στην Εκκλησία των κατακομβών, θα πάμε στην εποχή της τουρκοκρατίας που κρυφά τελούσαν τα Μυστήρια"! ("Οι Χριστιανοί στους έσχατους καιρούς", Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη, έκδοση Β΄, εκδότης "Ανδρονίκη Π. Καπλάνογλου", Κοζάνη 2008, σελ. 47 - 48)


Η ΑΘΕΗ ΘΥΕΛΛΑ

"Θα περάσωμεν μεγάλη θύελλαΘα περάσει μεγάλη θύελλα η πατρίς μας

Τα λέμε αυτά και δεν τα αισθανώμεθα και δεν ενθυμούμεθα τους μάρτυρες της Αλβανίας και των άλλων άθεων καθεστώτων τι τραβούνε, τι υποφέρουνε

Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμεθα ευτυχώς η μόνη χώρα των Βαλκανίων που απολαμβάνει ελευθερίαν. Δεν έχομεν και εμείς αυτήν την πίεσιν που αισθάνονται άλλοι. Απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας δημοκρατικής ζωής. Θα τα έχουμε πάντοτε αυτά;" (σελ. 49)  


ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης, είδε και προφήτευσε και άλλα από τα επερχόμενα δεινά, όπως την πείνα που θα έρθει στις μέρες μας, μιλώντας μάλιστα ειδικά για την Αθήνα, λέγοντας:

"Σε μια νύχτα σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα. Έρημος ο τόπος! Και όλοι έξω στα χωράφια! Για μια πατάτα θα σκοτώνονται 100 άνθρωποι"! (1ο βίντεο)

Δεν είναι ξεκάθαρο όμως από τι θα αδειάσει η Αθήνα. Από άμεση πείνα ή ως συνέπεια πολέμου, επιδημίας ή μεγάλου καταστροφικού σεισμού...


Η ΕΟΚ (Ε.Ε.) ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε ομιλία του στην Αθήνα στις 6-7-1972, επτά ολόκληρα χρόνια πριν την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. (τότε ΕΟΚ), ο Καντιώτης προφήτευε:

"Oυαί και αλλοίμονο. Η ένταξή μας στην ΕΟΚ, όχι απλώς εμπορική, αλλά ιδεολογική, ηθική, οικογενειακή, προφητεύω από της θέσεως ταύτης, ότι θα γίνει ο τάφος της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας και η εξομοίωσή μας προς τα άλλα έθνη τα μακράν ημών. Τί είναι το Έθνος μας; Θα το πω με όλη την σημασία της λέξεως και διαμαρτύρομαι μέχρι του ουρανού και μέχρι τ' άστρα· Το έθνος το δικό μας δεν είναι πλέον ιεραποστολικό, αλλά μασονικό. Αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν βραχυκυκλώση το ταλαίπωρον Έθνος μας και είναι σαν αετός στο κλουβί…. Εμπρός να σπάσουμε την φυλακήν αυτή και ο αετός να πετάξει πάλι ψηλά, πολύ ψηλά, μέχρι τα άστρα του ουρανού"…

 Άλλοτε πάλι, κατόπιν της εντάξεως, διαπίστωσε:
"Οι δικοί μας (ηγέτες) στέκονται σαν μαριονέτες μπροστά στην ΕΟΚ και ό,τι πει η ΕΟΚ αυτό γίνεται και εκτελείται στην Ελλάδα μας. Και κινδυνεύουμε να χάσουμε και την εθνική μας συνείδηση και την χριστιανικής μας συνείδηση"! (εδώ)


ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Σκοπιανό)

Καντιώτης

"Αν όμως, εγώ τα είπα και στους μεγάλους και με αυστηρότερη γλώσσα, εάν δεν προσέξουμε, σας το λέγω - δεν θέλω να ζω να ιδώ την ημέρα αυτή - σας το λέγω όμως, σας το λέγω, σας το προφητεύω, εδώ, ότι εάν δεν προσέξουμε, δεν λάβουμε τα μέτρα μας, εάν δεν κάνουμε το καθήκον μας, εάν, εάν δεν κάνουμε, τότε όπως έχουμε πρόσφυγας - 60 πρόσφυγας έχω από την Αλβανία, 60, μέχρι 70 φτάσανε μέχρι σήμερα -  όπως έχουμε πρόσφυγας Ποντίους, όπως έχουμε πρόσφυγας από την Κύπρο, θα έχουμε πρόσφυγας - Θεέ μου μη γένοιτο, Θεέ μου μην έρθει αυτή η μέρα - θα έχουμε πρόσφυγας και εκ δυτικής Μακεδονίας! Θα γίνετε πρόσφυγες! Πρόσφυγες! Μάλιστα. Σκορπίσανε προχθές χιλιάδες φωτογραφίες που έχουνε ολόκληρον την Μακεδονία με την Θεσσαλονίκη κράτος ιδιαίτερο! Δικό τους κράτος"! (εδώ) (και οι πολιτικοί πήγαν και τους αναγνώρισαν σαν κράτος με το ελληνικό όνομα "Μακεδονία" εντός, βάζοντάς τους έτσι και το κλειδί στο χέρι)


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

"Θα γίνει διωγμός. Θα τα δείτε εσείς που θα ζήσετε, εγώ γέρος άνθρωπος είμαι. Θα γίνει διωγμός και θα δείτε όλους τους δασκαλάκους να προσκυνάνε το κόκκινο θηρίο. Τριάντα χιλιάδες είναι όλοι οι δάσκαλοι. Ζήτημα να μείνουν εκατό που να πουν "προτιμάμε να γίνουμε λούστροι στην πλατεία της πόλεως, παρά να κηρύττουμε αθεΐα". Όλοι οι άλλοι, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Παπαδόπουλο, με όση ευκολία χειροκροτούσαν τον Καραμανλή, με την ίδια ευκολία θα χειροκροτούν και τον αντίχριστο. Θα τα δείτε αυτά

Συμφέρον και μόνον συμφέρον είναι σήμερα οι άνθρωποι. Τέτοιοι είναι και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και οι αξιωματικοί,  γιατί όχι και οι παπάδες και οι δεσποτάδες, δεν κάνω καμία διάκριση"! (σελ. 19 - 20) 


ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΙΩΓΜΟΣ

"Αν έρθει εποχή που θ΄ακούσωμε κι εμείς, όχι στο θέατρο αλλά στην πραγματικότητα, "διωγμός" - και θα ακουστεί η λέξη "διωγμός" εναντίον των πιστών Χριστιανών - μη φοβηθείτε, μη δειλιάσετε. Εγώ δεν θα ζω πλέον, θα βρίσκομαι στον τάφο. Εσείς θ' ακούσετε να φωνάζουν απ' άκρου εις άκρου "διωγμός"! Και οι Εκκλησίες και οι Ιερείς και οι Επίσκοποι θα εξαλείψουν το Ευαγγέλιο, για να κηρυχθεί νέον "ευαγγέλιο". Και ό,τι γίνεται στην Αλβανία και ο,τι γίνεται σε χώρες μακριά, θα γίνει και στην Ελλάδα, προφητεύω. Αλλά ένα πράγμα να ξέρετε πολύ καλά. Ότι δεν θα νικήσουν οι άθεοι, αλλά οι πιστοί.

Προσοχή λοιπόν. Στά όπλα και στα γόνατα. Γιατί θα έρθει η ώρα που θα γίνει ερείπωσις". (σελ. 129)


ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ (Τζιχαντιστές)

"Εάν σε πιάσει ένας και σου πει "έλα 'δω. Να βλαστημήσεις τον Χριστό, αν θέλεις να ζήσεις. Αν δεν τον βλαστημήσεις, θα σου κόψω το κεφάλι. Έτσι, κραπ". Έχει ένα μαχαίρι για να σου κόψει το κεφάλι. Τι θα κάνεις; Ε, θα βλαστημήσεις τον Χριστό; Πες μου, τι θα κάνεις; 

... Σε πιάνουν Τουρκαλάδες, όπως κάτω στην Κύπρο και σου λένε "εδώ, ή θα βλαστημήσεις τον Χριστό και θα σε αφήσουμε να ζήσεις, ειδεμή, μαχαίρι και θάνατος και καταστροφή".

Τι θα προτιμήσεις από τα δύο; Διάλεξε με το ρολόι, έχεις πέντε λεπτά διορία. Τι θα κάνεις; Τι θα σκεφτείς δηλαδή; Τον πατέρα ή την μάνα; Τι θα κάνεις; Σκέψη θα κάνεις; Τι θα σκεφτείς; Γιατί κάθεσαι έτσι σκεπτικός; Χρειάζεται σκέψη αυτό; Δεν χρειάζεται σκέψη, καρδιά θέλει"! (σελ. 45 - 46)


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ '40

"Ο Μάρκος ο Ευγενικός πάλεψε με το μεγάλο θηρίο, τον Πάπα, που τόσα χρόνια βασανίζει τον κόσμο. Και τώρα στα χρόνια μας - τι θα δούνε τα ματάκια μας... Προτιμότερο να μας πάρει ο Θεός από τον κόσμο τούτο, παρά να δούμε τις κακές μέρες που έρχονται - κακά σημάδια έχουμε. 

Ας γλεντάνε, ας διασκεδάζουν, ας βγάζουν τα μάτια τους. Έρχεται η οργή του Θεού. Χειρότερη από εκείνη που ζήσαμε το 1940. Θυμάστε την πείνα, θυμάστε την δυστυχία, θυμάστε την σκλαβιά; Θυμάστε αυτά που ζήσαμε όλοι όσοι μείναμε πιστοί στην πατρίδα και την Εκκλησία; Έρχονται πάλι τέτοιες μέρες"!  (σελ. 38) 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

"…Όχι στα χέρια σας τράπουλες, όχι χορούς και διασκεδάσεις. Να φανήτε άξιοι Έλληνες και Ελληνίδες γιατί έρχεται μαύρο σύνεφο, μαύρο συνεφό και σκούπα ηλεκτρική, που θα σκουπίσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ας παρακαλέσουμε τον Θεό, για να μείνουμε έξω από το σύνεφο και έξω από τους τυφώνες της Ευρώπης· να μείνουμε εδώ στην Εκκλησία με γαλήνη, ως αδέλφια πονεμένα, μαρτυρικά παιδιά της Ελλάδος και έξω από τους τυφώνας και έξω από τους πολέμους για τα πετρέλαια και τα κάρβουνα των μεγάλων ισχυρών της γης. Να μείνουμε εδώ ενωμένοι εν Χριστω Ιησού"!


ΑΝΤΙ ΒΡΟΧΗΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ

"Δεν θ'  ανοίξουν πλέον οι καταρράκται του ουρανού για να πέσει νεράκι πάνω στα κεφάλια των αμαρτωλών ανθρώπων. Αλλά, όπως λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, θα φανούν στον ουρανό τα "μαυροπούλια", που είναι τα αεροπλάνα. Και οι αεροπόροι, από ύψος χιλίων μέτρων, θα πατήσουν τα ηλεκτρικά κουμπιά τους, θα ρίξουν ατομικές βόμβες και θα καταστραφεί η γη. Δεν θα υπάρχουν πλέον πόλεις, δεν θα υπάρχει κόσμος. Θα γίνει καταστροφή άνευ προηγουμένου. Αυτός θα είναι ο Αρμαγεδών της Αποκαλύψεως (16,16), ο τελευταίος πόλεμος, ο οποίος οπωσδήποτε θα γίνει για τις αμαρτίες μας. Η ειρήνη του κόσμου κρέμεται από μια κλωστή"! (σελ. 41 - 42)




3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Καντιώτης - Συλλαλητήρια για την Μακεδονία

ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

"Ήμουν στο Μεσολόγγι τα χρόνια εκείνα Πρωτοσύγκελος και κάθε χρόνο που εορταζόταν η επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου, την Κυριακή των Βαΐων, ερχόταν διάφορα επίσημα πρόσωπα. Ήταν και αυτή η Έξοδος μια ηρωική πράξη και την τιμούσαν. Διότι προτιμούσαν εκείνοι να πεθάνουν, να σκοτωθούν όλοι, παρά να ζουν σκλαβωμένοι. Ερχόταν λοιπόν την ημέρα αυτή διάφοροι ρήτορες και λέγανε και λέγανε. Λόγια, λόγια, λόγια, βερμπαλισμός ατελείωτος.

Οπότε, ένα τέτοιο πρωινό προ του ΄40, το ΄39, ήρθε ο αείμνηστος Μεταξάς και είπε λίγα λόγια. Προφήτης ήτανε; Εστάθηκε με προσοχή πάνω στο μνημείον των ηρώων, που είναι τα κόκκαλα συσσωρευμένα, στάθηκε με προσοχή και είπε τα εξής

"Έλληνες, σημασία έχει το Μεσολόγγι, εάν νέας αφορμής δοθείσης δυνάμεθα να επαναλάβουμε το Μεσολόγγι"!

Τίποτε άλλο δεν είπε. Τίποτε άλλο. Και όντως, το επόμενο έτος η Ελλάς επανέλαβε το Μεσολόγγι"! (σελ. 43 - 44)



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

"Πλήν του θέματος της Βορείου Ηπείρου υπάρχει και άλλο μείζον θέμα. Συγκλονίζεται η Μακεδονία. Επειδή είστε πατριώται σας το λέω ότι δεν πάμε καλά. Ανακινείται το Μακεδονικόν ζήτημα.

Κάτω στην Αυστραλία εκγυμνάζεται ταξιαρχία τρομοκρατών, η οποία και θα δράσει εδώ στην Ελλάδα. Θα έχωμε ημέρες Μακεδονικού Αγώνος. Κατόπιν αυτών, πήρα άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο, για να κάνουμε μια συνεδρίαση οι Ιεράρχαι της Μακεδονίας. Σείεται και θα την χάσωμε την Μακεδονία.

Καθώς έχω πληροφορίες, συνελήφθησαν τρεις τρομοκράται στην Καστοριά, άλλοι τόσοι στη Φλώρινα και τρεις εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν πάει καθόλου καλά το εθνικό μας πρόβλημα. Εκ παραλλήλου με το Βορειοηπειρωτικό, πρέπει να αγωνιστούμε ως Μακεδόνες και για το Μακεδονικό.

Γίνεται διαφώτιση και θα γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα και δικαίως γίνεται. Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα των Ιεραρχών. Τώρα είναι η ώρα - το είπα καθαρά στη Σύνοδο - τώρα είναι η ώρα του Παύλου Μελά. Τον αποκήρυξαν τον Παύλο Μελά, του ξήλωσαν τα γαλόνια. Ένας Παύλος Μελάς χρειάζεται σήμερα.

Δε βλέπετε τι κάνουν οι Αλβανοί για τα δικαιώματά των; Κλονίζουν το μωσαϊκό αυτό των Βαλκανίων". (σελ. 121)


4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

Αυγουστίνος Καντιώτης

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

"Ο λόγος του Θεού είναι ξίφος, σπαθί. Είναι "η μάχαιρα του Πνεύματος", λέει ο Απόστολος Παύλος (Εφ. 6, 17). Όποιος τον κατέχει νικά τους δαίμονας. Γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τον λόγο του Θεού.

... Άμα θέλετε να σωθείτε, ν΄ ανοίγετε την Αγία Γραφή και να διδάσκεστε απ΄ εκεί τα αιώνια και αθάνατα λόγια του Κυρίου"!


ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ...

"Προσέξτε λέει ο Παύλος μην σας εξαπατήσει κανείς. Προσέξτε να μην απατηθείτε στον κόσμο τούτο από την απάτη που κινεί ο σατανάς.

Ένας μύθος του Αισώπου λέει για μια αλεπού, που πήγαινε στα κοτέτσια κι έτρωγε τις κότες. Σ΄ ένα κοτέτσι, που πήγε, ήτανε μέσα κλεισμένες οι κότες και δεν μπορούσε να τις φάει. Και τι μηχανεύτηκε. Έκανε τον γιατρόΝτύθηκε με μπλούζα, πήρε μια τσάντα στο χέρι, έβαλε και κλακ, άλλαξε και λίγο τη φωνή της και είπε στις κότες "καλησπέρα. Τι γίνεται; Καλά; Έμαθα, ότι μια κότα αρρώστησε και ήρθα για να την θεραπεύσω. Είμαι καλός γιατρός για τα πουλιά, ιδιαίτερα για τις κότες. Κι έχω φάρμακα καλά...". 

Πίστεψαν οι ανόητες οι κότες και πήγαν να ανοίξουν αμέσως την πόρτα. Μια κότα όμως, που κοίταζε από την χαραμάδα, τους είπε: 

"Προσέξτε καλά, αυτά τα πόδια δεν είναι του γιατρού, αλλά της αλεπούς..."!

Τέτοιον γιατρό θα έβαζαν στο κοτέτσι, που θα τις έτρωγε όλες.

Αυτό ακριβώς κάνει στους ανθρώπους και ο σατανάς". (σελ. 65)


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Καντιώτης: "Σε μια μέρα θα αδειάσει η Αθήνα και όλοι θα σκοτώνονται στα χωράφια για μια πατάτα"


Α. Καντιώτης - Υπερασπιστής της Μακεδονίας


Τρία χρόνια από την κοίμησή του


Άνθρωποι που έζησαν τον μακαριστό Καντιώτη διηγούνται άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του από την περίοδο ακόμη της Γερμανικής Κατοχής





Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου