ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG - Το απέκρυψε επί δύο μέρες η Κυβέρνηση

 

(ανανέωση 4) Την μεγαλύτερη τουρκική πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών πραγματοποίησαν οι Τούρκοι την Τετάρτη 18-5-2022πετώντας με δυο F-16 σε απόσταση 2,5 μόλις μιλίων (4 χιλιομέτρων) από την ίδια την Αλεξανδρούπολη!


ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ

 Ωστόσο προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά για την απόκρυψη επί δύο ολόκληρες ημέρες της βαθιάς τουρκικής παραβίασης, καθώς η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ έγινε στις 20 Μαΐου, 48 ώρες μετά το συμβάν! Και το ερώτημα είναι γιατί τέτοια απόκρυψη, γιατί τέτοια καθυστέρηση, γιατί τέτοια τρομακτικά νυσταλέα αντίδραση!

 Σημειώνουμε ότι το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του, από την οποία ενημερωθήκαμε για την θρασύτατη παραβίαση, απέφυγε να δώσει την ημερομηνία των γεγονότων (δείτε παρακάτω), κάνοντάς μας αρχικά να υποθέσουμε ότι η παραβίαση έγινε στις 20 Μαΐου. Χρειάστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για να μάθουμε ότι η παραβίαση είχε γίνει στις 18 Μαΐου!

Εδώ λοιπόν κάτι συμβαίνει, διπλά ανησυχητικό. Πρώτον γιατί δεν "κλείδωσε" τα τουρκικά αεροσκάφη η ενεργοποιημένη υποτίθεται ...Αεράμυνα! Δεύτερον γιατί η Κυβέρνηση απέκρυψε επί δύο ολόκληρες μέρες τόσο σοβαρή και ευθεία εναέρια εισβολή ως την ίδια την Αλεξανδρούπολη!


"ΠΡΟΒΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ" ΣΤΟ LNG

 Η τεράστια τουρκική πρόκληση μέσα στην Ελλάδα πάντως, αλλάζει όλα τα δεδομένα, καθώς πλέον στοχεύει την νέα Eλληνοαμερικανική Συμμαχία, που έχει ακριβώς επίκεντρό της την Αλεξανδρούπολη!

Τα τουρκικά μαχητικά, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπονοής την ελληνική πόλη, επί της ουσίας στόχευσαν την περιοχή της υπό κατασκευή πλωτής μονάδας παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης του αμερικανικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG - FSRU), τις ίδιες δηλαδή τις ΗΠΑ και την ενεργειακή στρατηγική τους!

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η "πρόβα επίθεσης" έγινε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επιτυχημένη και ζωτικής σημασίας ελληνική επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, όπου διαφάνηκε το νέο βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η τεράστια ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας, που αποτελεί πλέον "κόκκινο πανί" όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για την ίδια την "σκληρή" Ρωσία...


ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η τουρκική λοιπόν πρόκληση, δεν στρέφεται μόνο κατά της χώρας μας, αλλά κυρίως κατά της Αμερικής και του Τζο Μπάιντεν, καθώς ολοκάθαρα πια η Τουρκία παίζει το παιγνίδι της Ρωσίας, με την οποία όπως φαίνεται έχει μυστική συμμαχία, με κοινό στόχο το ίδιο το Ισραήλ! Αρκεί να παραβάλει κανείς το πρόσφατο ξέσπασμα Λαβρόφ κατά των Ισραηλινών και το παλαιότερο όραμα Ερντογάν για κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και απελευθέρωση των Παλαιστινίων... Με την Ρωσία ήδη εδώ και χρόνια, βαθιά μέσα στην Συρία, όπου ανακατεύεται και η Τουρκία...

Oι δε πωλήσεις Bayraktar στην Ουκρανία ήταν μέρος του σχεδίου "αποκοίμησης" του ΝΑΤΟ, μέσα στο οποίο η Άγκυρα αποτελεί την 5η φάλαγγα, καθώς με Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν και ισλαμικές χώρες, σκοπεύει να καταστεί παγκόσμιος τύραννος! Το πρόσφατο βέτο σε ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με πρόσχημα τους ...Κούρδους, είναι άλλη μια απόδειξη για το διπλό παιχνίδι που παίζει υπέρ της συμμάχου της Ρωσίας. Η οποία και ποτέ δεν θα αποτολμούσε να εισβάλει στην Ουκρανία, εάν δεν είχε εξασφαλίσει την συνεργασία της Τουρκίας, η οποία υποτίθεται πως είναι "νατοϊκή" χώρα, η αιχμή του αμερικανικού δόρατος στο μαλακό ρωσικό υπογάστριο...


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΦΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Η τεράστια τουρκική πρόκληση, μπορεί να αποδειχθεί από την άλλη ότι αποτελεί ταυτόχρονα και μια τεράστια γκάφα της αγχωμένης και αδίστακτης Τουρκίας, που δείχνει ξεκάθαρα πια ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο και φοβάται "Ελληνοαμερικανική Εισβολή" από την Θράκη, με στόχο την ίδια την Πόλη και τα στρατηγικής σημασίας Στενά, που δεν πρέπει πλέον να είναι φιλικά προς την Ρωσία, την Κίνα και το Ισλάμ...

 Η στόχευση του ίδιου του αμερικανικού LNG είναι πρωτοφανής εχθρική ενέργεια κατά των ΗΠΑ και θα έχει άμεσες και θανάσιμες συνέπειες για τον Ερντογάν, θυμίζοντας συν τοις άλλους στους Δημοκρατικούς, όχι μόνο την Κωνσταντινούπολη και την Αγια - Σοφιά μας, αλλά και τους ξεχασμένους Κούρδους της Συρίας, του Ιράκ και της Τουρκίας, οδηγώντας σε άμεση υλοποίηση πλέον το "Κουρδικό Κράτος", ως υπεραναγκαίο ανάχωμα σε Τουρκία - Ρωσία, στον βορρά μάλιστα του φιλικού μας Ισραήλ, που ίσως τώρα καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται...

 Η Τουρκία υπερέβη τα εσκαμμένα και θα το πληρώσει πολύ πολύ ακριβά. Σε μια στιγμή που πολύ σωστά η Ελλάδα βρίσκεται ενεργά, δυναμικά και μαχητικά στο πλευρό των ΗΠΑ, ακολουθώντας επιτέλους το δόγμα του Ιωάννη Μεταξά!


ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε με εντονότατο διάβημα μετά από δύο ολόκληρες ημέρες, όπως είδαμε, θεωρώντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταδείξει σε όλους ότι η Τουρκία δεν πια εχθρός μόνο της Ελλάδας, αλλά της ίδιας της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ολόκληρου του δυτικού κόσμου!

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ".


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 Στο ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε η γείτονα δια του εκπροσώπου τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε με δυο λόγια πως η Ελλάδα τάχα είχε κάνει πρώτη παραβιάσεις στην Τουρκίας στις 16 και 17 Μαΐου και η έτσι η Άγκυρα απάντησε με παραβιάσεις στις 18 Μαΐου, στα πλαίσια της "αμοιβαιότητας" όπως σημειώνει ειρωνικά και αλαζονικά, πληροφορώντας μας έτσι για το πότε έγινε η κορυφαία παραβίαση, που αποσιώπησε επί δύο ημέρες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη...



ΥΠΕΞ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην τουρκική απάντηση, εξέδωσε ανταπάντηση το ελληνικό ΥΠΕΞ στις 21 Μαΐου 2022, κατηγορώντας την Τουρκία ότι απειλεί με πόλεμο με την Ελλάδα, κάτι που δείχνει πού έχει οδηγήσει τα πράγματα η πολιτική "κατευνασμού", ο τορπιλισμός της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, της εθνικής παιδείας και η τακτική των συμβιβασμών και των Πρεσπών, που ανοίξαν, όπως είχαμε προβλέψει, πολύ περισσότερο την όρεξη στην Τουρκία, αφού και ένας "τυφλός" βλέπει, πως όταν ένα κράτος δίνει το όνομά του και την ιστορία και την κληρονομιά του στον πρώτο άρπαγα, τότε έχει απωλέσει την εθνική τιμή και συνείδησή του, δηλαδή την ψυχή του...

 "Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη πριν από λίγες ημέρες.

Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο μια χώρα που πραγματοποίησε πρόσφατα 42 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους σε διάστημα μόλις μίας ημέρας και που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, να κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες.

Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία".

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου