ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ "ΑΣΠΙΔΑ" ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ! Έρευνα Επιστημόνων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins


 Η διάσημη ρήση του πρωτοκορυφαίου Ιατρού της αρχαιότητας, του περίφημου Ιπποκράτη, ότι "στην τροφή είναι το καλύτερο φάρμακο και στην τροφή το πιο βλαβερό δηλητήριο", επιβεβαιώνεται και πάλι από την Επιστήμη.

Συγκεκριμένα, έρευνα Επιστημόνων του αμερικανικού Πανεπιστημίου Johns Hopkins, που δημοσιεύθηκε στο "Communications Biology" του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Nature στις 18-3-2022 (δείτε εδώ), από τον Τομέα Λοιμωδών Νοσημάτων της Ιατρικής και Παιδιατρικής Σχολής, από το Κέντρο Ερευνών για την Φυματίωση, τον Τομέα Πνευμολογίας, το Τμήμα Ογκολογίας, το Τμήμα Ακτινολογίας, το Ινστιτούτο Bloomberg-Kimmel για Ανοσοθεραπεία Καρκίνου και το Τμήμα Αναπτυξιακής Νευροϊολογίας, εξέτασε την επίδραση της σουλφοραφάνης (SFN), της κύριας βιολογικά ενεργής φυτοχημικής ουσίας που προέρχεται από τη γλυκοραφανίνη, που υπάρχει σε υψηλές συγκεντρώσεις στα σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, σε σχέση με τον Covid-19.


 ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τα δε αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι εκπληκτικά, καθώς διαπιστώθηκε πως η σουλφοραφάνη ανέστειλε στο εργαστήριο την εξάπλωση έξι στελεχών του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων της "Δέλτα" και Όμικρον", αλλά και του εποχικού κορωνοϊού HCoV-OC43, που ευθύνεται για το κοινό κρυολόγημα των ανθρώπων!

Ακόμη πιο θετικά ήταν τα αποτελέσματα, όταν η σουλφοραφάνη αλληλεπίδρασε με την ρεμδεσιβίρη συνεργικά για να αναστείλουν την μόλυνση από κορωνοϊό!



ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Η δε χορήγηση σουλφοραφάνης σε ποντίκια K18-hACE2 πριν από την ενδορινική μόλυνση από SARS-CoV-2, μείωσε σημαντικά το ιικό φορτίο στους πνεύμονες και την ανώτερη αναπνευστική οδό και μείωσε τον τραυματισμό των πνευμόνων και την πνευμονική παθολογία, σε σύγκριση με μολυσμένα ποντίκια που δεν είχαν λάβει θεραπεία.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

"Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η σουλφοραφάνη (SFN) θα πρέπει να διερευνηθεί ως δυνητικός παράγοντας για την πρόληψη ή τη θεραπεία λοιμώξεων από κορωνοϊό" τονίζουν οι Επιστήμονες του Johns Hopkins που διεξήγαγαν την σχετική έρευνα, γεμίζοντας ελπίδα τον κόσμο και ανοίγοντας τους δρόμους αντιμετώπισης της ίδιας της φύσης, έτσι όπως τόσο θαυμαστά την έχει δημιουργήσει και προικήσει ο Θεός.

 Η Επιστημονική Ομάδα του JH προγραμματίζει μελλοντικά και άμεσα αντίστοιχη έρευνα και σε ανθρώπους, για να διαπιστωθεί και κλινικά στην πράξη, εάν όντως υπάρχουν ευεργετικά αποτελέσματα της σουλφοραφάνης και στον άνθρωπο, σε σχέση με την αντιπετώπιση των κορωνοϊών, όπως ήδη εικάζεται.



"ΑΣΠΙΔΑ" ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΛΑΧΑΝΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Άρα λοιπόν τα κλασσικά σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο κάθε είδους και το κουνουπίδι, που περιέχουν την ζωτική ουσία της έρευνας, μοιάζει να είναι το νέο ελπιδοφόρο φυσικό "όπλο" και κατά των κορονοϊών, ενώ γνωρίζουμε ήδη πως η σουλφοραφάνη έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βοηθάει πολύ και στην αντιμετώπιση του αυτισμού!

  Το σημαντικό εδώ, είναι ότι η σουλφοραφάνη απελευθερώνεται με τον τεμαχισμό των παραπάνω λαχανικών στο στόμα μας, ενώ μειώνεται αρκετά όταν τα λαχανικά αυτά βράσουν. Άρα πρέπει να επιδιώκουμε να τα τρώμε ωμά, σε σαλάτα, αφού τα πλύνουμε πολύ καλά. Εναλλακτικά τα μαλακώνουμε λίγο στον ατμό ή τα ζεσταίνουμε ελαφρά σε νερό στην κατσαρόλα, χωρίς να βράσουν.

 Η τροφή μας, μπορεί να γίνει το φάρμακό μας, αρκεί να είναι φυσική και το καλύτερο, καλλιεργημένη στον κήπο μας από εμάς τους ίδιους, χωρίς φυτοφάρμακα.

  Οι παλιοί λοιπόν που λέγανε πως "το λάχανο είναι το φάρμακο των φτωχών" κάτι ξέρανε...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου