"ΑΤΣΑΛΙ" Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - 70% ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ 90% ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΤΖΑΝΑΚΗΣ!

 

"Ατσάλι" παραμένει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη στον Σκάι (1-10-2021), το 70% των Ιερέων και το 90% των Μοναχών δεν έχουν εμβολιαστεί! Και όλα αυτά παρά τον "βομβαρδισμό" επί 1,5 χρόνο από Κυβέρνηση, Ειδικούς και ΜΜΕ... Και ενώ η παράλληλα η μισή σχεδόν Ελλάδα παραμένει ανεμβολίαστη...


ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ

  Όσοι απορούν βέβαια, απλά δεν γνωρίζουν την Εκκλησία, δεν γνωρίζουν την Ορθοδοξία, που ξέρει πως εάν δεν το επιτρέψει ο Θεός, δεν πέφτει ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά μας και άρα δεν φεύγει κανείς εάν δεν έρθει η ώρα που γνωρίζει μόνον η ανεξιχνίαστη Πρόνοια του Χριστού, ώστε να τον πάρει την πιο κατάλληλη για την σωτηρία της ψυχής του στιγμή

 Ουδείς λοιπόν άτρωτος από την μία, αλλά και ουδείς εγκαταλελειμμένος από την άλλη, αφού η Θεία Πρόνοια θα ενεργήσει το καλύτερο για εκείνον, με κριτήρια όμως ουράνια. 


ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΟΣ;

  Ειδικά για τους Ιερείς και μάλιστα τους Μοναχούς, ο θάνατος θεωρείται διαβατήριο Ζωής! Δεν είναι κάτι που τους φοβίζει και γι΄ αυτό δεν πτοούνται από τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό, που το πολύ πολύ να τους στείλει, όπως λένε, μια ώρα νωρίτερα στον Παράδεισο, αν το επιτρέψει ο Θεός. Έτσι εξηγείται και η αφοβία των Αγίων μαρτύρων μπροστά σε απειλές και φοβερά και απάνθρωπα βασανιστήρια!

 Γιατί άραγε οι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος ζήτησαν και έλαβαν ασθένεια από τον Θεό; Και μάλιστα μαρτυρική; Ή υπάρχει κανείς που πιστεύει πως σήμερα θα έτρεχαν από τους πρώτους να κάνουν το εμβόλιο; Ή θα έπαιρνάν τυλιγμένο σε σακουλάκι το αντίδωρο; Χώρια που υπάρχουν παρενέργειες, αλλά και Εξαναγκασμός, που δείχνει τον παρονομαστή...


ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

 Χώρια που η 2.000 ετών Εκκλησία μας έχει καταγεγραμμένες αμέτρητες περιπτώσεις θαυματουργικών θεραπειών, θαυματουργικών παύσεων επιδημιών από τον Χριστό με τις προσευχές της Θεομήτορος και των Αγίων! Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να πτοηθεί ή να λυγίσει, όταν "οι μπαταρίες" και οι πνευματικές της "αποθήκες" είναι γεμάτες θαύματα;

  Αρκεί να πάει κανείς σε οποιαδήποτε Ιερό Ναό, σε πόλη, χωριό, Μοναστήρι και θα δει δεκάδες και εκατοντάδες ευχαριστήρια τάματα, ευχαριστηριακές δηλαδή αφιερώσεις των πιστών για κάποιο θαύμα του Θεού, της Παναγίας και των Αγίων Του, που κυρίως αφορά ιατρικά θέματα και θεραπείες, διότι "ζει Κύριος ο Θεός" και "θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού" και "ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει, ὅτι ἐγὼ πρὸς τὸν πατέρα μου πορεύομαι, καὶ ὅ,τι ἂν αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, τοῦτο ποιήσω, ἵνα δοξασθῇ ὁ πατὴρ ἐν τῷ υἱῷ. ἐάν τι αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐγὼ ποιήσω"!


ΝΗΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΗΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

 "Άλλο ο Άγιος, άλλο ο καθημερινός, γεμάτος υποχρεώσεις άνθρωπος", θα πουν κάποιοι. Ε, γι΄ αυτό η επίσημη Εκκλησία κάνει την "οικονομία" της απλής σύστασης εμβολιασμού, αλλά όχι εκφοβισμό, όχι εξαναγκασμό και υποχρέωση εμβολιασμού, πετυχαίνοντας έτσι να κρατά ανοικτούς και ελεύθερους τους Ναούς, όπου βρίσκει κάθε ψυχή παρηγοριά, ελπίδα και Θεία Κοινωνία! Και ο νοών νοείτω...

 Στην ουράνια αγκαλιά της κουρνιάζουν έτσι λοιπόν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι, φοβισμένοι και άφοβοι, "νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες" που λέει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και όλοι κοινωνούν εκ του ιδίου Θείου Ποτηρίου, το αυτό Σώμα και Αίμα του Χριστού, γινόμενοι αδέλφια, που τίποτα κοσμικό δεν μπορεί να τους διχάσει ή να τους χωρίσει. Και είναι αυτό μια σπάνια παγκοσμίως εκπληκτική εικόνα απέραντης ομόνοιας, απέραντης αγάπης και γι΄ αυτό απέραντης ισχύος εν Χριστώ.

 Κάποιοι Χριστιανοί βέβαια φοβούνται περισσότερο και σκέπτονται πιο πολύ κοσμικά, έχοντας μέριμνες και υποχρεώσεις που ανθρωπίνως τους κυριεύουν. Κάποιοι άλλοι πάλι σκέπτονται περισσότερο ουράνια και αφήνουν την μέριμνα και το τιμόνι στον Θεό, νιώθοντας ανάξιοι να πετύχουν οτιδήποτε μόνοι τους χωρίς την βοήθειά Του, γνωρίζοντας την συγκλονιστική Πρόνοιά Του, ακόμη και για το παραμικρό, σε όσους Τον εμπιστεύονται απολύτως. Όλοι αυτοί οι Χριστιανοί και οι μεν και οι δε, είναι αδελφικά και ειρηνικά μέσα στην Εκκλησία, που ενώνει και δεν διχάζει και οφείλει τέτοιες ώρες να κάνει κήρυγμα αγάπης, με απλά λόγια Παΐσίου, Πορφυρίου, Ιακώβου, που είναι όμως γεμάτα νόημα και Χάρη και δείχνουν τον δρόμο.

"Ὅς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ᾿ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν. Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ;" είπε ο Χριστός, λέγοντας τα πάντα.

  Το ποια από τις δύο κατηγορίες θα δικαιωθεί περισσότερο, θα το δούμε στο τέλος της δοκιμασίας.


ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ;

 Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που βλέπει αυτά που γίνονται και μάλιστα τον σκοταδιστικό Εξαναγκασμό, ως "σημείο των καιρών":

"Υποκριταί, τὸ μὲν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν, τὰ δὲ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι";

 Και εάν για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, ήταν "σημείο των καιρών", δεν θα θεωρούνταν τέτοιο και ο Υποχρεωτικός Παγκόσμιος Εμβολιασμός, όχι αρρώστων μάλιστα, αλλά εντελώς υγειών ανθρώπων;

 Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί, ενώ δεν είναι "αντιεμβολιαστές" (ατυχέστατος όρος), παραμένουν άγρυπνοι και επιφυλακτικοί και δεν εμβολιάζονται από έλλειψη εμπιστοσύνης, την οποία ακριβώς επιτείνει η απαράδεκτη Υποχρεωτικότητα, που όλως τυχαίως, προέβλεψαν από τον Μάρτιο κιόλας του 2020 πατέρες του Αγίου Όρους, σαν να είχαν μπροστά τους "ανοιχτό βιβλίο"...


ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

  Η δε κοσμική εξουσία, εάν νοιάζεται πραγματικά για την ζωή των ανθρώπων, τότε θα πρέπει να μάθει να μην επιβάλλει, να σέβεται τον άνθρωπο και τον Θεό πάνω από όλα, που έχει πάντα την δύναμη να τα προλάβει όλα, να τα θεραπεύσει όλα, να τα αναστήσει όλα και να κάνει ένα ευσεβές κράτος, από τελευταίο, πρώτο και λαμπρό στην οικουμένη, παράδειγμα σε όλα τα έθνη.

 Που ακούστηκε να "νοιάζονται" τάχα για τον άνθρωπο και να του στερούν τιμωρητικά τον μισθό, την θέρμανση, το ψωμί των παιδιών του; Αυτά μόνο στην εποχή των Διωγμών, της "Ιεράς Εξέτασης" και των φρικτών μαύρων και κόκκινων Ολοκληρωτικών Καθεστώτων είχαν γίνει!

  Η Δημοκρατία, η Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, λένε όμως το αυτονόητο. Ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί ας εμβολιάζεται και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ας μην εμβολιάζεται, χωρίς φοβέρες, χωρίς διωγμούς, χωρίς αποκλεισμούς, όταν μάλιστα υπάρχουν self και rapid test, που μπορούν να πιστοποιήσουν την υγεία των εργαζομένων ανά πάσα στιγμή. Διότι έτσι δεν τάσσεται κανείς κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, διευκολύνοντας μάλιστα τον εμβολιασμό! Ενώ με την υποχρεωτικότητα πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο...


ΙΔΙΑ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ

 Η Εκκλησία λοιπόν ως προς την εξουσία, συνολικά τηρεί κατά βάθος την ίδια ακριβώς στάση που είχε επί αιώνες. Είναι εκείνη η ίδια που δεν είχε λυγίσει στους υποχρεωτικούς Ρωμαϊκούς Διωγμούς! Εκείνη η ίδια που δεν λύγισε στις υποχρεωτικές Αιρέσεις και Πλάνες Βασιλέων! Εκείνη η ίδια που δεν λύγισε στην υποχρεωτική κατάργηση των ιερών Εικόνων! Εκείνη η ίδια που δεν λύγισε στην υποχρεωτική "Ένωση των Εκκλησιών"! Εκείνη η ίδια που δεν λύγισε στην υποχρεωτική τουρκική - ισλαμική δουλεία! Εκείνη η ίδια που δεν λύγισε στον υποχρεωτικό διωγμό της Αντιβασιλείας του Όθωνα! Εκείνη η ίδια που δεν λύγισε στην υποχρεωτική διαγραφή του Χ.Ο. από τις Ταυτότητες...


ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ

 Είναι επίσης η ίδια εκείνη που αγωνίζεται συνεχώς προσευχόμενη φιλάνθρωπα, παραμένοντας παράλληλα αδούλωτη και ελεύθερη εν τω κόσμω. 


ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

 Και σε επίσημο ακόμη επίπεδο η Εκκλησία αποδέχεται μόνο τον προαιρετικό εμβολιασμό και όχι τον υποχρεωτικόσεβόμενη την ελευθερία του ανθρώπου που χορήγησε ο ίδιος ο Θεός, για να επιλέγει ο κάθενας ελεύθερα τον δρόμο του, το Φως ή το σκοτάδι, τον Παράδεισο ή την Κόλαση. Να πού βρίσκεται λοιπόν η αληθινή Ελευθερία.

 Ο Εξαναγκασμός δεν είναι του Θεού! Δεν είναι της Ορθοδοξίας, αλλά της ενάντιας πάντα εξουσίας...


ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ...

 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός του βασιλικού - κυβερνητικοιύ εκφοβισμού που πήγε να ασκηθεί κάποτε στον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα, κάνοντας την εξουσία τελικά να ομολογήσει ότι "ευκολότερο είναι να μαλάξεις τον σίδηρο, παρά τον Βασίλειο"! 

 Αυτό είναι η τάχα "ξεροκέφαλη" και δήθεν "οπισθοδρομική" Αγία Ορθοδοξία! Που κάποιοι προσπαθούν να εκφοβίσουν με τον θάνατο της ...Ανάστασης.


ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 Αλλά αυτοί που επικρίνουν Ιερείς και Μοναχούς επειδή δεν εμβολιάζονται, αρνούνται ταυτόχρονα να δουν και να παραδεχθούν το τεράστιο παγκοσμίως θαύμα που συντελείται μπροστά στα μάτια τους επί 1,5 τώρα χρόνο, καθώς εβδομαδιαία Κοινωνούν όχι μόνον εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες Χριστιανοί από το ίδιο κουταλάκι, αλλά έπειτα καταλύει όλο το απομένον Σώμα και Αίμα Χριστού ο ίδιος ο Ιερέας, πίνοντας και την τελευταία σταγόνα! Όλο το υπόλοιπον του Αγίου Ποτηρίου, όπου το κουταλάκι εκατοντάδων πιστών μπήκε εκεί μέσα εκατοντάδες φορές, την Κυριακή και κάθε Κυριακή και Εορτή, σε κάθε Ναό της Ελλάδας και της Κύπρου! Και οι Ιερείς αυτοί είναι όχι μόνον όρθιοι, αλλά και κατά 70%, σύμφωνα με τον Τζανάκη, ανεμβολίαστοι! Και ζουν!

 Αυτό και μόνον το συγκλονιστικό θαύμα, εν μέσω Πανδημίας, θα έπρεπε να κάνει τα μάτια μας να τρέχουν και τα χείλη μας να αναφωνούν "Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος" και "Δόξα τη δυνάμει Σου Κύριε"!


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ

  Τέλος υπάρχει και η κατηγορία κάποιων συστηματικών επικριτών, που είναι και εκτός Εκκλησίας και ταυτόχρονα δεν ανήκουν στον Κυβερνητικό χώρο, που από τη μια προβλέπουν συνεχώς εφιαλτικές καταστάσεις και αριθμό βαρέων κρουσμάτων που ευτυχώς δεν επαληθεύεται και από την άλλη απαιτούν μετωπική σύγκρουση της Κυβέρνησης με την Εκκλησία και υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των Ιερέων και των πιστών, ώστε να οδηγήσουν την Κυβέρνηση σε παγίδα εκλογικού "θανάτου".

 Είναι δικό της θέμα, εάν η ήδη βαριά "λαβωμένη" Κυβέρνηση Μητσοτάκη, θελήσει να πατήσει την "πεπονόφλουδα" και να συντριβεί εκλογικά και ανεπανόρθωτα, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει "απλή αναλογική", χωρίς να χρησιμοποιεί προς το παρόν την απλή λογική...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

2 comments:

  1. Συμφωνούμε σε όλα πλην του ότι ο εμβολιασμός γίνεται για μειωμένη νόηση-μεταδοτικοτητα που οδηγούν σε προβλήματα στο αδύναμο σύστημα υγιειας μας κ οχι για αποφυγή θανάτου αφού δεν ειναι τοσο θανατηφόρος ιος γενικά. Επίσης ενω η θεια κοινωνία δεν κολλάει, ιερείς-μοναχοί νοσουν, με άλλο τροπο, κ μεταδιδουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνουν και αυτοί self και rapid για να μην υπάρχει "λογισμός", οπότε είστε καλυμμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή