ΜΟΡΦΟΥ - ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1.700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ! Βίντεο


  Σχεδόν 1.700 χρόνια μετά την κοίμησή της, η Βασιλομήτωρ Αγία Ελένη, η Ελληνίδα που ανέστησε με τον υιό της την νέα Αυτοκρατορία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών πλέον και που με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού επέφερε την μεγαλύτερη πνευματική νίκη στην Οικουμένη και τον παγκόσμιο Πολιτισμό και Ανθρωπισμό, εμφανίστηκε στην Κύπρο, επί των ημερών του Μητροπολίτη Μόρφου και σε περιοχή της ακριτικής και ταπεινής Μητροπόλεώς του, ενδιαφερόμενη για έναν Ιερό Ναό της που επί αιώνες παρέμενε ανεγκαινίαστος, χωρίς να το γνωρίζει κανείς!



ΤΟ "ΑΣΑΡΑΝΤΙΣΤΟ" ΣΑΡΑΝΤΙ

 Πρόκειται για τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Σαράντι της Κύπρου μας, φτιαγμένο από πέτρα κατά τον 15ο αιώνα.

 Η Αγία Ελένη, εμφανίστηκε δύο φορές, την πρώτη σε όνειρο και την δεύτερη ολοζώντανη, ζητώντας να ειδοποιήσουν τελικά τον Μόρφου, μια και ο Ιερέας του χωριού δεν πίστευε ότι ήταν δυνατόν παμπάλαιος Ναός να είναι ανεγκαινίαστος!

 Πράγματι, η κυρία Αλεξάνδρα, η γυναίκα την οποία επισκέφθηκε θαυματουργικά η Αγία Ελένη, απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Νεόφυτο και εκείνος, ξεσκεπάζοντας την Αγία Τράπεζα, διαπίστωσε ότι δεν είχε εγκαινιασθεί, δεν είχε μυρωθεί πράγματι η Εκκλησία της Αγίας Ελένης!



ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ


 Μα αν η Αγία Ελένη Νοιάζεται τόσο για μια μικρή, ταπεινή, άγνωστη εκκλησούλα της, φανταστείτε πόσο Νοιάζεται για ολόκληρη την Ορθόδοξη Κύπρο και Ελλάδα μας, που πολεμούνται επί αιώνες από τον αιώνιο εχθρό του Γένους

 Αλλά και πόσο Νοιάζεται για την ίδια την Πόλη της, δική της και του υιού της, του Αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου, του ιδρυτή της Β΄ Αυτοκρατορίας μας!

 Μέσα στα θλιβερά σημεία των καιρών, ο Θεός δίνει και χαροποιά σημεία των ουρανών, για να μην χάνουμε το θάρρος, τον δρόμο, το μονοπάτι μας!

  Δόξα τω Θεώ! Μεγάλη η χάρις των Αγίων, προς δόξα Θεού!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου