ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


 Mε συγκίνηση και δέος ανοίχθηκε στο Άγιον Όρος ο τάφος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, πνευματικού τέκνου του Αγίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστού και Σπηλαιώτου!


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

 Ο μακαριστός Γέροντας, γεννημένος στην Δρούσια Πάφου της Κύπρου μας την 1η Ιουλίου 1921, ξεχώρισε για την γλυκύτητα των λόγων του, για την μεστότητα και την σοφία του, δώρα Θεού, που πήγαζαν από την υπακοή στον Άγιο Γέροντά του και την ολόψυχη αφοσίωτή του στον Θεό.

 Ο Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ανέλαβε Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το 1989 και υπήρξε ο νέος της κτήτοραςΚοιμήθηκε δε την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., με ένα χαμόγελο στα χείλη, ανεβαίνοντας στα ουράνια να απολαύσει τους καρπούς των κόπων, των θυσιών και των προσευχών του.

 Τώρα, μετά 12 χρόνια, η Ιερά Μονή άνοιξε τον τάφο του οσίου Γέροντα, τελώντας την ανακομιδή των λειψάνων του (20-10-2021 μ.Χ.), παρουσία του πνευματικού του τέκνου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου και πολλών άλλων, καθώς και πλήθους πιστών.

 Ο Γέροντας με την τόση αγάπη, σοφία και διάκριση είναι πάλι μαζί τους, με τα λείψανα και την χρυσοκίτρινη σαν κεχριμπάρι  κάρα του, σημείο της Αγιότητας του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού!

  Δείτε το βίντεο της συγκινητικής ανακομιδής, της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ

 Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός είναι ο Γέροντας που με την Χάρη του Θεού τα είχε δει όλα: τα Μνημόνια και την Οικονομική Κρίση,  την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, την Φτώχειατην Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!


"ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" ΜΕ ΡΑΣΑ


 Την ευχή του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού να έχουμε και να τον επικαλούμαστε προς βοήθεια και δική μας και της πατρίδος, χωρίς να λησμονούμε ούτε στιγμή την ευλογημένη Κύπρο και τον Άγιον Όρος της Μακεδονίας μας, που μας τον χάρισαν, προς δόξα Θεού!

  
  Ο Γέροντας Ιωσήφ, είναι μια πολύ μεγάλη μορφή, ένας πολύ μεγάλος Άγιος και ένας πολύ μεγάλος Έλληνας! Ένα αληθινό παλικάρι Πίστεως και Πατρίδας! Ένας "Κολοκοτρώνης" με ράσα!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου