ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ! Συγκινητική εξομολόγηση - Βίντεο


 Συγκινεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου με την αυτομεμψία και τις δημόσιες αποκαλύψεις του για την πρόσφατη ασθένειά του, καθώς εξομολογείται με απλότητα και γνησιότητα μικρού παιδιού, πως ο ίδιος ζήτησε κορωνοϊό από την Παναγία για ταπείνωση, ώστε να μην νομίζουν κάποιοι ότι είναι "Σούπερμαν" ή  "Άγιος", αλλά και για να σβήσει μέσα του εν την γεννέση της μια αλαζονεία, που τον έθεσε σε συναγερμό!


ΕΝΑΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΛΗ...

  "Τι "ωραία" ασθένεια! Απλά ταπεινώνει! Ε;

 Της λέω "Παναγία μου, παρά (να) είμαι ένας Δεσπότης και να νομίζουν πως είμαι "Σούπερμαν" και μερικοί πως είμαι και "Άγιος", εν μου διας, μετά από την γιορτή σου, έναν κορωνοϊούλη; Και παρά να είμαι ένας φαντασμένος υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής"! Και η Παναγία μας άκουσε!

  ...Και μιαν αμαρτία που έβλεπα μέσα μου και μίλησα της Παναγίας έτσι, ξέρετε ποια είναι; ...Έβλεπα μιαν αλαζονεία. Άρχισε μιαν ιδέα, να νομίζω κάτι για τον εαυτό μου. Και όταν το κατάλαβα εφοβήθηκα. Και λέω της "Παναγία μου... Ταπεινέ μου Κύριε, ταπείνωσέ με. Ταπείνωσέ με. Χωρίς ταπείνωση δεν θα μπορώ να πω ένα Κύριε ελέησον". Και κανόνισέ τα... Και έχουμε ακόμα. Δεν ξέρουμε"...


ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ "ΑΔΕΙΑ"

  "Εμάς και τον άγιον οδηγό μου, που μνημονεύει συνέχεια ονόματα και είναι ο μόνος που εκόλλησε από μένα, ήταν πολύ πολύ πολύ ήπια, σαν να μου έδωσε "άδεια" η Παναγία να κάτσω να ξεκουραστώ! Βλέπετε και η φωνή μου ανανεώθηκε και τα πόδια μου ανανεώθηκαν, δόξα τω Θεώ"!

  Δείτε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα στο βίντεο:


NOIAZOMAI

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments: