ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΛΑΚΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

 

 Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη της Κρήτης, την οποία είχαν επισκεφθεί μαζί οι Μητροπολίτες Μόρφου και Λεμεσού διαπιστώνοντας από κοντά την Χάρη που είχε (δείτε το βίντεο), κοιμήθηκε τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου 2021 μ.Χ. σε ηλικία 95 ετών.


Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

 Επιγραμματικά και σύμφωνα με όσα ανέφερε στον επικήδειο λόγο του το πνευματικό της τέκνο, ο πατήρ Αντώνιος Φραγκάκης (δείτε εδώ), η Γερόντισσα γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1926 στην Πόμπια Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα ημιορεινό χωριό στο νότο της Μεσαράς, πατρίδα του Μιχαήλ Κόρακα, Οπλαρχηγού της Κρήτης κατά των Τούρκων.

ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ

 Ο παππούς της ήταν Ιερέας και ο πατέρας της Ιατρός τον οποίο και υπεραγαπούσε, αλλά κάποτε συνέβη να τον στεναχωρήσει και κατόπιν Εξομολογήσεως να έρθει σε μεγάλη μετάνοια, εκλιπαρώντας με την αγνότατη και ευαίσθητη ψυχή της την συγχώρεση του Θεού. 

 Εκεί, πάνω στην αληθινή μετάνοια ψυχής, γεμάτη έντονη εσωτερική δόνηση, νίψη και καθαρμό, σκύβοντας να πάρει κάτι, ήρθε μέσα της ξαφνικά σαν γαλαζόλευκη δροσιστική φλόγα, η Χάρη του Αγίου Πνεύματος, διαπερνώντας γλυκά και ειρηνικά το κεφάλι της και πλαταίνοντας την καρδιά της!


ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 Αγαπούσε ιδιαίτερα τον Ταξιάρχη Μιχαήλ, ο οποίος της είχε κάνει πολλά θαύματα και μάλιστα την έσωσε θαυμαστά από γάμο που της ετοίμαζαν από καλοπροαίρετη πρόθεση οι δικοί της, ενώ εκείνη, μετά την επίσκεψη της Θείας Χάριτος, βρισκόταν συνεχώς άλλη συχνότητα και σκεπτόταν μόνο τα κάλλη του Παραδείσου, έχοντας γευθεί την ανεξίτηλη και ασύγκριτη γλυκύτητα του Θεού, που σε αλλοιώνει, σε κάνει άλλο άνθρωπο, που ούτε καν γυρίζει να δει πια τα φθαρτά, τα κοσμικά και τα γήινα, έχοντας γευθεί τα άφθαρτα, τα υπερκόσμια και τα ουράνια!


ΑΓΓΕΛΟΙ

  Ενώ φρόντιζε επί πολλά χρόνια την άρρωστη ανιψιά της Αντωνία που υπεραγαπούσε, ζούσε παράλληλα ασκητική ζωή, με γονυκλισίες, αγρυπνίες, νηστείες, συνεχή εκκλησιασμό, λεπτομερής εξέταση της συνειδήσεως, τακτική εξομολόγηση, συχνότατη Θεία Κοινωνία, εφαρμογή της σιωπής και αδιάλειπτη, δυνατή προσευχή, τόσο, που κάποτε μικρά παιδιά την είδαν να υψώνεται, να φωτίζεται και να περικυκλώνεται από αγγέλους, σύμφωνα πάντα με τον π. Αντώνιο Φραγκάκη στο e-Mesara.


ΦΙΛΟΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 H Γερόντισσα ένιωθε χειρότερη όλων και γι΄ αυτό ήταν απολύτως ταπεινή, τόσο που φιλούσε εκείνη τα χέρια όλων όσων πήγαιναν κοντά της, ζητώντας συγχώρεση! Η δε ελεημοσύνη της έφθανε στην αυτοθυσία και την στέρηση των πάντων, αλλά ο Κύριος την πάντων και η Παναγία δεν την άφηναν έτσι και της έστελναν συνεχώς ό,τι χρειαζόταν.

ΟΙ 7 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

 Για την αγνότητα, την σιωπή, την ταπεινοφροσύνη και την ελεημοσύνη της αξιώθηκε να δει τους επτά Αρχαγγέλους Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ουριήλ, Ραφαήλ, Φαναήλ και Θαναήλ, αλλά και το ολόχρυσο παλάτι που την περίμενε στον Παράδεισο!


ΔΕΝ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

 Η Γερόντισσα Γαλακτία είχε καλλιεργήσει ακόμη την πολύ μεγάλη και δύσκολη αρετή της μη κατάκρισης για κανέναν και για τίποτα, προσευχόμενη πάντα μυστικά για τον φωτισμό των ψυχών, νιώθοντας η ίδια σαν η αμαρτωλότερη του κόσμου, σαν η χειρότερη όλων, ώστε να μην έχει δικαίωμα να κατακρίνει παρά μόνον τον εαυτό της. Καλλιεργούσε επίσης τους καλούς λογισμούς για όλους και εύρισκε πάντα καλό στον καθένα και σε αυτό εστίαζε!

ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ

 Νικώντας την σάρκα και υποτάσσοντάς την στο πνεύμα με τις νηστείες, τις προσευχές και τις συνεχείς αγρυπνίες της, αξιώθηκε να δει το γαλαζόλευκο Άγιο Φως της Αγίας Τριάδας και την ουράνια δόξα Της, αλλά και την τραγική κατάσταση της κόλασης πολλών ανθρώπων, για τους οποίους και πάλι προσευχόταν μυστικά να δοθεί έλεος.


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ

Αξιώθηκε της επισκέψεως των καβαλάρηδων Αγίων Μηνά, Γεωργίου, Δημητρίου και Νικήτα, τους οποίους περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια, ενώ την επισκέφθηκε η ίδια η Παναγία, συνοδευόμενη από την Αγία Παρασκευή, προαναγγέλλοντας την εν Χριστώ αναχώρησή της!


ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ - ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

 Η μεγαλόσχημη ταπεινή Γερόντισσα υπήρξε λοιπόν όντως ένας επίγειος άγγελος και ένας ουράνιος άνθρωπος, γλυκαίνοντας, ζεσταίνοντας, παρηγορώντας, βοηθώντας, αναπτερώνοντας όποιον την επισκέπτονταν, αλλοιώνοντας με την Χάρη του Θεού και δια της προσευχής της την ψυχή του, προσανατολίζοντάς την στον αγαθό και φωτεινό δρόμο της εν Χριστώ ζωής, που και εδώ έχει πολλές ανταμοιβές και στον Παράδεισο πολύ περισσότερες και αιώνιες, ανεκδιήγητου κάλους, όπως τις προγεύτηκε η οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης, η οποία είδε τον Ιανουάριο του 2020 σε όραμα την μεγάλη κάθαρση που θα κάνει ο Θεός στον κόσμο διά ρομφαίας Μιχαήλ, αλλά και την ξεχωριστή προστασία που θα έχει η Ελλάδα χάρη στην αγκαλιά της Παναγιάς, που τόσο αγαπούμε όλοι, θεωρώντας την μανούλα της Ελλάδας και της Κύπρου μας.

  Να πως καταγράφει επακριβώς ο "Στύλος Ορθοδοξίας" (δείτε εδώ) το σχετικό  φοβερό όραμα της οσίας Γερόντισσας της Κρήτης:

 "Είδα απόψε έναν αστραφτερό άνδρα να κάθεται σε θρόνο φοβερό! Κρατούσε ένα τοπάκι σαν μπίλια. Πάνω στην μπίλια άρχισαν να μεγαλώνουν κάτι σαν αόρατα μικρόβια. Όταν συνήλθα παρακαλούσα τον Θεό να μου εξηγήσει τι ήταν αυτό που είδα. Έλαβα πληροφορία στην καρδιά μου, ότι ο Καθήμενος επί του θρόνου είναι ο Παλαιός των Ημερών! Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός! Η μικρή μπίλια που κρατούσε είναι το σύμπαν. Δεν είναι ούτε κόκκος άμμου στα άχραντα χέρια Του. Αυτοί που ψηλώσανε πάνω στο σύμπαν είμαστε εμείς οι άνθρωποι. Μας φουσκώνει ο εγωισμός και νομίζουμε ότι είμαστε σπουδαίοι και πανύψηλοι. Είμαστε, βέβαια, σπουδαίοι γιατί είμαστε παιδιά του Θεού και όλο το σύμπαν δημιουργήθηκε για μας. Αλλά για να το νιώσουμε αυτό πρέπει να αισθανόμαστε ένα τίποτα μπροστά στον Κύριο μας και μεταξύ μας. Όχι να σηκώνουμε μπόι και να τον βλασφημούμε και να νομίζουμε πως είμαστε Θεοί χωρίς Αυτόν. 

 Ζήτησα μετά να δω την γη. Την είδα να την κρατεί σαν σφαιρίδιο και πάλι. Είδα όμως ότι είχε γύρω - γύρω κάτι που βρωμούσε . Ήταν κάτι σαν διάφανη μεμβράνη. Τσίπα, όπως λέμε, γλίδα καλύτερα. Ήταν παχύρευστη και σιχαμερή και είπε ο Θεός:

 "Μιχαήλ βγάλε αυτήν την βρώμικη φέτσα (σ.σ. αποξηραμένα κατακάθια από κάποιο υγρό) με το σπαθί σου! Μας αηδίασε η βρώμα τους με τα στοματικά τους όργια, τις μοιχείες τους, τους Σοδομισμούς τους και όλα τα πονηρά έργα τους".

 Τότε παρακαλούσα να μπει το μαχαίρι που θα βγάλει τη φέτσα από την σφαίρα της γης όσο γίνεται πιο απάλαφρα. Μου απάντησε: 

  «Δεν γίνεται»! 

 Μετά παρακάλεσα για την πατρίδα μας με δάκρυα. Και απάντησε: 

"Η πατρίδα σου έχει πολλή τέτοια φέτσα! Πνίγηκε σ’ αυτήν την βρώμα. Για το χατίρι όμως της μητέρας μου (Της Παναγίας) θα βγει πολύ ελαφριά. Δεν θα νιώσουν το μαχαίρι".

 Τότε συνήλθα. Κατάλαβα ότι ο κόσμος θα καθαρίσει με αίματα. Θα ξεμαγαρίσει με αφόρητο πόνο και πολέμους. Ευχαριστώ συνέχεια την Θεοτόκο για την προστασία Της στην Ελλαδίτσα μας""!

 Επομένως, η μετάνοια, η διόρθωση, η Εξομολόγηση, η επιστροφή του καθενός μας, εκτός από Ορθοδοξία είναι πλέον και Φιλοπατρία, διότι έτσι γεμίζει η "φαρέτρα" της Παναγιάς και προστατεύεται η γλυκιά μας πατρίδα από όσο φοβερά είναι να γίνουν. Πατρίδα την οποία άλλωστε Εκείνος έπλασε και σε Εκείνον την χρωστούμε και Τον ευγνωμονούμε!


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 Σύμφωνα πάλι με τον π. Αντώνιο Φραγκάκη, η Γερόντισσα έχει πει σχετικά: 
 
"Θα έχουμε δυσκολίες, αλλά όχι όσα ακούτε και διαβάζετε… Με το που θα κάνουν κάτι οι Τούρκοι, θα έρθει και το τέλος τους"!

  Ειδικά για τους Τούρκους και την Κρήτη που την έχουν βάλει ως γνωστόν στο μάτι με την "Γαλάζια πατρίδα" και το πήγαινε - έλα στην Λιβύη τάχα, η Γερόντισσα, όπως έχει αναφέρει ο π. Αντώνιος είπε περιφραστικά και λεβέντικα: 

 "Ακόμη κι αν κάποτε στοχοποιηθεί η Κρήτη, δεν φοβάμαι, γιατί οι Τούρκοι είναι κάλπηδες"! Δηλαδή έχουν κάλπικη ανδρεία, είναι φοβητσιάρηδες

 Αρκεί να θυμηθεί κανείς τι έπαθαν οι Γερμανοί στην Κρήτη το 1941 και πόσο απέτυχαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το  1974 κατά τον Αττίλα 1, καθηλωμένοι στον γιαλό επί μέρες, ώστε αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν σε εκεχειρία, για να φέρουν νέες δυνάμεις και να πραγματοποιήσουν αργότερα τον Αττίλα 2, την ώρα που συζητούσαν παράλληλα στην Γενεύη για να κερδίσουν χρόνο, με όλη την υποστήριξη, πολιτική και στρατιωτική των Άγγλων και του Κίσινγκερ, με τον 6ο στόλο να παραφυλάει μην περάσουν ελλαδικά αεροπλάνα και τους κάνουν πίτα...

  Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι πρέπει η Κρήτη να είναι "ξέφραγο αμπέλι", ιδίως στον νότο, γιατί "η αλεπού μπαίνει νύχτα από εκεί που δεν το περιμένεις" και "όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά"... Θυμίζουμε ότι η απομάκρυνση της Ελλαδικής Μεραρχίας από την Κύπρο στα τέλη του 1967, είχε ανοίξει την όρεξη των Τούρκων για την Κύπρο, βλέποντάς την "όπως ο λύκος τα πρόβατα"...


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, που είχε επισκεφθεί την Γερόντισσα Γαλακτία μαζί με τον Λεμεσού Αθανάσιο το 2017, είχε πει χαρακτηριστικά:

  "Μεγάλη Αγία, μεγάλη Αγία! Όταν κοιμηθεί τότε θα καταλάβουν όλοι! Και οι Κρητικοί ιδιαιτέρως  που την έχουν και δεν εκαταλάβαν ακόμη την αξία της"!


Ο ΤΑΦΟΣ

  Ο τάφος της βρίσκεται την Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχε βρεθεί παλαιά εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1873, όταν η μεγαλόνησος ήταν ακόμη υπό τουρκική κατοχή. 

 Η ανέγερση τότε Ναού υπήρξε θαύμα, η πρώτη ίσως πράξη "Ελευθερίας", καθώς συνάντησε την σφοδρότατη αντίδραση των Τούρκων, με τους Κρητικούς να μην καταλαβαίνουν τίποτα και να απευθύνονται με βαριά παράπονα στους Προξένους των Μεγάλων Δυνάμεων, που, Θεία Προνοία, "έτριξαν τα δόντια" και δόθηκε τελικά η πολυπόθητη άδεια, ενώ ο πασάς που αρνούνταν να ικανοποιήσει το ελληνικό αίτημα ανακλήθηκε και τιμωρήθηκε!

  Την ευχή της και την προσευχή της να έχουμε. Να σταματήσουμε τα άσχημα, όσα μπορούμε ο καθένας, για να γλυτώσει η Ελλάδα μας από σεισμό, εισβολή, πείνα και κάθε άλλη συμφορά. Αμήν


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

6 comments:

  1. Πού τα βρήκατε αυτά τα πράγματα;;
    Συναναστρεφόμουν επί δεκαετίες τη γερόντισσα. Ουδέποτε είπε τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έλεγε, αντιθέτως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά πιστεύω πως ήταν μια πραγματικά Αγία γερόντισσα! Και μου κάνει εντύπωση πως ότι είπε για τα στοματικά όργια και τους Σοδομισμους, τα ίδια έλεγε και ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ Αριζόνας, σύμφωνα με τον οποίο όσοι κάνουν αυτά τα πράγματα έχουν κερδίσει μια θέση στην κόλαση, ενώ εξαιτίας των εκτρώσεων, των σοδομισμων, του πανσεξουαλισμου και του < γάμου> των ομοφυλοφίλων, η ανθρωπότητα και κυρίως η Δύση θα νιώσει την πυρηνική οργή του Θεού! Στο μόνο πράγμα που διαφωνώ με την γερόντισσα είναι για ότι είπε για την Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τον μακαριστό άγιο γέροντα Γεννάδιο, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος προφήτης τής Κρήτης, όχι μόνο θα εισβάλλουν οι Τούρκοι στην Κρήτη αλλά θα ρημάξουν και πολλά χωριά ( ενώ τελικά θα ηττηθούν ολοκληρωτικά από τον ελληνικό στρατό στην Κρήτη) και μάλιστα ο Γεννάδιος ανέφερε και σε ποιες περιοχές θα εισβάλλουν οι Τούρκοι (Θα εισβάλλουν οι Τούρκοι από το νότιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιωτικα - Μοναστήρι Πρέβελη- και από το Μαριδάκη, από το χωριό Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου. Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που περνούν θα κάνουν γενική σφαγή και καταστροφή. Στην επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου, θα γίνει μεγάλο μακελειό και καταστροφή.Το βογκητο και το κλάμα των ανθρώπων θα ακούγεται από την Βουβαλα, το βουνό στις Μελαμπες Ρεθύμνου! Τελικά, όμως, οι Τούρκοι θα νικηθούν και θα καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθοχωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμα και γυναίκες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπε για τον αν εισβάλουν ή όχι, αλλά πως δεν φοβάται, γιατί είναι δειλοί και άρα ακόμη και εάν τολμήσουν θα ηττηθούν. Όμως οι Πρεσβείες της Παναγιάς είναι που γέρνουν την πλάστιγγα και η δική μας μετάνοια. Οι Τούρκοι έχουν στοχοποιήσει την Κρήτη. Πίοω από τις ΑΟΖ και τα Μνημόνια, πίσω από το ενδιαφέρον τους για την Λιβύη, κρύβεται ο κύριος στόχος τους που είναι η Κρήτη, επειδή η κατοχή της θεωρείται ζωτικός και θεμελιώδης κρίκος της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και οι Κρητικοί να αγρυπνούν και να προσεύχονται, διότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να χτυπήσει σε ώρα αδυναμίας, ακόμη και σε ώρα σεισμού (μη γένοιτο)... Τώρα όμως και με την Γερόντισσα Γαλακτία στον ουρανό, θα είναι ακόμη πιο εύκολα για την Ελλάδα και ειδικά για την Κρήτη τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή