ΜΠΑΪΝΤΕΝ: ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΜΗΝΥΜΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1821!



   Ως όχι απλό, τυπικό μήνυμα, αλλά ως "μηνυματάρα" αξιολογείται πλέον η επιστολή του Αμερικανικού Προέδρου προς την Ελλάδα, για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821!


ΜΠΑΪΝΤΕΝ: ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν απέστειλε μήνυμα στην Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου αποκωδικοποιώντας το βλέπουμε ότι:

1. Υμνεί και ανυψώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες, που αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό όπως οι Αμερικανοί την Αγγλοκρατία (Πόλεμος Ανεξαρτησίας, 1775 - 1783)

2. Τονίζει την έμπνευση των Αμερικανών από την αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία (Δημοκρατικοί)

3. Σημειώνει τον ρόλο "εκατομμύριων υπερήφανων Ελληνομαρικανών", που άλλωστε τον βοήθησαν αποφασιστικά να συντρίψει τον φιλότουρκο Τραμπ

4. Υπογραμμίζει με νόημα ότι η Ελλάδα είναι "νατοϊκός Σύμμαχος καίριας σημασίας" αλλά και "στενός φίλος των ΗΠΑ"

5. Προεκτείνει για πρώτη φορά τον ρόλο της Ελλάδας στην Μαύρη Θάλασσα (!), κάτι που εκτιμάται ως κατακόρυφη αναβάθμιση της πατρίδας σε εταίρο πρώτης γραμμής, που της αποδίδεται ήδη νέα "περιοχή ευθύνης" και "στρατηγικό βάθος" πρωτοφανούς σημασίας, που αφορά όχι μόνον την αφερέγγυα και αντινατοϊκή πλέον Τουρκία, αλλά και την Ρωσία, που τόλμησε να συμμαχήσει με τα λερωμένα από τόσες Γενοκτονίες τουρκικά χέρια

6. Αναδεικνύει την σημασία του εγκλωβισμένου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ως Έλληνα ηγέτη της περιοχής


"ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ" Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

   Είναι βέβαιο πως μόλις διαβάσει ο Ερντογάν καλά το μήνυμα Μπάιντεν προς την Ελλάδα, θα γυρέψει "τα χάπια του", καθώς αυτό είναι γεμάτο αιχμές κατά της σημερινής Τουρκίας και συγκεκριμένα της ηγεσίας της, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος υπερτονίζει την αξία της Ελλάδας και της Επανάστασής της, η οποία στρεφόταν κατά της Τουρκίας, ενώ τονίζει δυο φορές την σημασία της Δημοκρατίας που η Τουρκία δεν έχει, επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς τον ρόλο των Ελληνοαμερικανών στην εκλογή του, την ώρα που ο Ερντογάν ήταν συνεταίρος του Τραμπ και η βόμβα της Halkbank είναι έτοιμη να σκάσει, ενώ "ζεματάει" κυριολεκτικά εκείνο το "σύμμαχος καίριας σημασίας" και ειδικά η αναβάθμιση του εκτοπίσματος της Ελλάδας για πρώτη φορά στην Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο), στο κεφάλι κυριολεκτικά της Τουρκίας!

  Το γεγονός επίσης, ότι μέσα στην επιστολή του για την Ελλάδα ρίχνει τον προβολέα και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, που εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος μέσα στην τουρκική σκλαβιά, δείχνει την πλήρη αμερικανική Προεδρική απαρέσκεια προς τον Ταγίπ Ερντογάν και το φιλορωσικό και αντικουρδικό καθεστώς του!

  Μάλιστα αυτή την στιγμή η Οικονομία της Τουρκίας είναι υπό κατάρρευση και ίσως είναι ζήτημα ημερών το να βγει ο κόσμος στους δρόμους...

   Οι εξελίξεις αυτές είναι κυριολεκτικά ιστορικές!


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


  "Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

 Με χαρά απευθύνω στον ελληνικό λαό τα συγχαρητήριά μου για την ιστορική επέτειο των διακοσίων χρόνων από τον αγώνα του για ανεξαρτησία.

 Οι Έλληνες αγωνιστές του 1821 εμπνέονταν από τα ιδανικά και τη δράση της Αμερικανικής Επανάστασης, ακριβώς όπως οι Αμερικανοί επαναστάτες και οι Πατέρες του Έθνους μας είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Και για περισσότερα από 200 χρόνια, οι Έλληνες και οι Αμερικανοί συμπορεύτηκαν, σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας που έδωσαν πνοή στις επαναστάσεις μας. Συμμετέχω από κοινού με τον ελληνικό λαό και τα εκατομμύρια υπερήφανων Ελληνοαμερικανών στον εορτασμό αυτής την χαρμόσυνης επετείου.

 Η Ελλάδα είναι ένας νατοϊκός σύμμαχος καίριας σημασίας και στενός φίλος των ΗΠΑ, παρέχοντας σταθερότητα και συμβάλλοντας ενεργά στην ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων. Στη διάρκεια της καριέρας μου, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με πολλούς Έλληνες πρωθυπουργούς και να συνομιλήσω διά μακρών με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ως Πρόεδρος, προσβλέπω στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκ νέου επιβεβαίωσης της κοινής μας δέσμευσης στην Διατλαντική Συμμαχία και στο σύνολο των κοινών αξιών που μας ενώνουν.

Ειλικρινώς δικός σας,

Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ"


  Μετά από αυτή την θερμή επιστολή - μήνυμα, ο μη ερχομός του Μακρόν στην Ελλάδα, ίσως σημάνει ολική ελληνική στροφή προς τις ΗΠΑ, ιδίως εάν ο Μπάιντεν αποφασίσει να ενισχύσει με όπλα αιχμής την Ελλάδα, ώστε να παίξει δυνατά όχι μόνο στην Μεσόγειο, αλλά και στην Μαύρη Θάλασσα, μπαίνοντας "σφήνα" ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν, εκεί, στα ανοιχτά της Πόλης και της Τραπεζούντας...


   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. Πάντως για παράδειγμα η paypal, απ' ότι είχα δει πριν λίγο καιρό, έχει υποκατάστημα στην Τουρκία αλλά όχι στην Ελλάδα, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή