ΕΚΤΑΚΤΟ: ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ - ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ", ΑΛΛΑ ...ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!


   Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ξεχασμένο Σκοπιανό, το οποίο φροντίζει ευτυχώς ο καλός Θεός της Δικαιοσύνης! 

  Η Κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκαν προεκλογικά να βάλουν "βέτο" στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., μετεκλογικά τα ξέχασαν όλα και αναγνώρισαν φαρδιά - πλατιά σαν "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" το κρατίδιο των σφετεριστών της Ιστορίας μας.

   Η γειτονική Βουλγαρία όμως δεν είναι ούτε "Τσίπρας", ούτε "Μητσοτάκης" και "δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της" όσον αφορά τους Σκοπιανούς, ιδίως όταν προσπαθούν να απαρνηθούν το βουλγαρικό παρελθόν τους, καθώς ως γνωστόν πολλοί από αυτούς ήταν Βούλγαροι μέχρι που ο Τίτο επέβαλε τον "Μακεδονισμό" για να υφαρπάξει τα εδάφη της μίας, μόνης και αληθινής Μακεδονίας των Ελλήνων.

  Όταν μάλιστα η Σόφια το 2017 είχε υποχρεώσει τα Σκόπια σε "Συνθήκη Φιλίας" με κοινό βουλγαρικό εορτασμό εθνικών επετείων και ηρώων (δείτε εδώεδώεδώ και εδώ), ήταν φανερό το τι θα ακολουθήσει.

  Η Αθήνα του ΣΥΡΙΖΑ και Κοτζιά φυσικά και δεν έδωσε καμία σημασία τότε στην στρατηγική αρχιτεκτονική της Σόφιας, που παίζει δυνατά σε όλα τα Βαλκάνια και εξελίσσεται σε δυνατό πιόνι που φτάνει μέχρι την Αλβανία! Γιατί η Σόφια είδε εγκαίρως ότι έρχεται νέα σύγκρουση στα Βαλκάνια, με τους Αλβανούς να επιχειρήσουν να πάρουν την κυρίαρχη θέση που είχε παλιά η Σερβία και επομένως η μεγαλύτερη άμυνα που έχουν να αντιτάξουν είναι  ο επαναβουλγαρισμός των Σκοπίων και αργότερα η ...ένωση!  Βεβαίως ξέρουν ότι υπάρχουν εκεί και σχεδόν 300.000 Έλληνες, ξεχασμένοι παντελώς από την Αθήνα, που δεν θέλει ούτε να ξέρει, ούτε να μάθει. Και γι΄ αυτό δεν προσπάθησε να εξασφαλίσει στην ολέθρια Συμφωνία των Πρεσπών...


ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ "ΒΕΤΟ"
  Το τελευταίο λοιπόν καιρό η Σόφια προειδοποίησε ξεκάθαρα τα Σκόπια, πως εάν δεν θα βρουν στο πλαίσιο της Συμφωνίας Φιλίας για γλώσσα, ιστορία, εθνότητα, τότε η Βουλγαρία θα θέσει βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ε.Ε., όπως και έγινε σήμερα 17-11-2020, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, παρά τις προηγούμενες ασταμάτητες πιέσεις και πρωτοβουλίες της Γερμανίας, που ασκεί και την Προεδρία της Ένωσης...

  Η Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Eκατερίνα Ζαχαρίεβα, επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι η Σόφια αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Σκόπια και ως εκτούτου δεν θα αρχίσουν τον Δεκέμβριο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις!

 Η Ζαχαρίεβα τόνισε πως έχει βάλει τρεις προϋποθέσεις στα Σκόπια, οι οποίες είναι "η τήρηση της γλώσσας του 1999, ένας χάρτης πορείας για το πώς θα εκπληρωθεί η Συμφωνία (σ.σ. Φιλίας) και η δέσμευση των Σκοπίων πως δεν θα υποστηρίξουν αξιώσεις για την σκοπιανική μειονότητα στη Βουλγαρία (σ.σ. Πιρίν)"!

 Θυμίζουμε ότι έναν μήνα πριν (12 Οκτωβρίου 2020), ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, απείλησε με εισβολή Συντάγματος Μηχανικού για ισοπέδωση όλων των αντιβουλγαρικών μνημείων των Σκοπίων:

 "Αν χρειαστεί θα στείλω ένα Σύνταγμα του Μηχανικού να απομακρύνει μνημεία και επιγραφές που δεν ανταποκρίνονται στα ιστορικά γεγονότα"! (δείτε τι έλεγε και το 2018 εδώ)

 Η επιθετική δήλωση Καρακατάνοφ, έκανε τότε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ να απαντήσει οργισμένα:

 "Σύμφωνα με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο ουδείς έχει δικαίωμα να επιβάλει στους "Μακεδόνες" ποιοι είναι και ποια γλώσσα μιλούν. Ούτε σε 7 μήνες, ούτε σε 7 χρόνια, ούτε σε 700 χρόνια θα βρεθεί κυβέρνηση που θα συμφωνήσει να συζητήσει για την "μακεδονική" γλώσσα και την "μακεδονική" ταυτότητα"...

  Φανταστείτε αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών στην οποία και στηρίζονται, τα Σκόπια θα έφταναν σήμερα σε διάλυση και θα εκλιπαρούσαν την Ελλάδα να τα αναγνωρίσει με οποιοδήποτε όνομα, για να απαλλαγούν από την Βουλγαρία...


ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
  Οι Βούλγαροι απαιτούν πλέον από τα Σκόπια να αποκηρύξουν την δήθεν "Μακεδονική Γλώσσα" ως τεχνητό κατασκεύασμα του Τίτο και να αποδεχθούν επί της ουσίας ότι είναι Βουλγαρική Διάλεκτος, να αποκηρύξουν την ύπαρξη "Μακεδονικού Έθνους" και "Μακεδόνων Ηρώων" όπως του Γκότσε Ντέλτσεφ που ήταν Βούλγαρος, με  ταυτόχρονη αποκατάσταση των δικαιωμάτων όσων δηλώνουν  (ή θα δηλώσουν σε μελλοντική απογραφή...) "Βούλγαροι" και εξαφάνιση όλων των αντιβουλγαρικών επετείων και καταχωρήσεων στα βιβλία Ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης και της κατοχής της περιοχής από τον Βουλγαρικό Στρατό, στα πλαίσια της Ναζιστικής και Βουλγαρικής Συμμαχίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τέλος να απαρνηθούν οι Σκοπιανοί την ύπαρξη "Μακεδονικής" μειονότητας στο Πιρίν της Βουλγαρίας!

  Με άλλα λόγια η Σόφια απαιτεί τα Σκόπια να δηλώσουν "Βουλγαρία"!

  Αυτοί οι όροι όμως για την γλώσσα, την εθνική ταυτότητα και τους ήρωες - ιστορία, είναι πολύ δύσκολοι για τους πλαστογράφους, διότι εάν τους δεχτούν δεν θα είναι πια ψευτο"Μακεδόνες", αλλά Βούλγαροι! (Τι εθνικό έγκλημα έκαναν οι Τσίπρας - Κοτζιάς - ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ...)


ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  Αντιθέτως, η Σόφια έδωσε πράσινο φως για την ένταξη της Αλβανίας, για την οποία η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να θυμηθεί ότι καταπιέζει εκεί σφοδρά την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, τρομοκρατεί και αρπάζει περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, αλλάζοντας και τα εκλογικά σύνορα δήμων, για να μην εκλέγονται Έλληνες Δήμαρχοι...

  Στα Βαλκάνια λοιπόν πια η Σόφια κινεί τα νήματα, τόσο που ούτε το σκληρό Βερολίνο κατάφερε με πιέσεις και απειλές να αλλάξει μυαλά στους Βουλγάρους για τα Σκόπια!

  Μόνο σε εμάς, στα "βουτυρόπαιδα" των Κυβερνήσεών μας, περνά η μπογιά της Μέρκελ και όταν βήχει εκείνη στη Γερμανία, συναχώνονται οι δικοί μας στην Ελλάδα...

  Ζητείται εθνική Αναγέννηση. Επειγόντως. Ακόμη και η Βουλγαρία τόλμησε. Εμείς; Οι αληθινοί και μόνοι και αιώνιοι Μακεδόνες; Εμείς οι Έλληνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Θα μείνουμε ακόμη στα πόδια των συνενόχων; Ή θα αγκαλιάσουμε ξανά την Ιστορία και την Δόξα;

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


 

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου