Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Βίντεο, φωτογραφίες Ο θαυματουργός Τίμιος Σταυρός του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη (δείτε εδώ) από το Εκκλησάκι του Βράχου, τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, ευλόγησε την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ),στο Στρατόπεδο Παπάγου και τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης, την Παρασκευή 3-7-2020!   Ο πατήρ Δημήτριος, έμεινε εμβρόντητος όταν είδε το εντυπωσιακό άγημα και των τριών Όπλων να παρουσιάζει όπλα στον Τίμιο Σταυρό, κάτι ασυνήθιστο μέσα στην γενική διάλυση και την πικρή εντύπωση του πρόσφατος κλεισίματος των Ναών για τον ...κορωνοϊό.


   Όμως άλλο οι πολιτικοί και άλλος ο ευσεβής Στρατός μας, που ετοιμάζεται και πάλι για τους μεγάλους άθλους και την μεγάλη δόξα, για την τελική αναμέτρηση με την Τουρκία! Αρκεί να τον αφήσουν και να μην μπλεχτούν πάλι στα πόδια του όπως στα Ίμια το 1996...

  Και η ηγεσία του Στρατού μας κάνει εκείνο που πρόσταξε ο ίδιος ο Χριστός στον Άγιο και Μέγα Κωνσταντίνο στις 27 Οκτωβρίου 312 μ.Χ.. Να βάλει το "εν τούτω νίκα", τον ανίκητο Τίμιο Σταυρό Του, μπροστά από τον Στρατό, σημείο μέγα και εν πολέμοις φρικτόν! Αυτόν που εμείς έχουμε στην ουράνια Ελληνική Σημαία!


   Και είναι προς τιμήν και του Υπουργού κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανήτου Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου (εδώ), αλλά και του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, ότι παραβρέθηκαν στην υποδοχή και ευλογία του Τιμίου Σταυρού, λαμβάνοντας έτσι και μοναδικές ευχές από τα χέρια και την καρδιά ενός απλού Ιερέα, γεμάτου πίστη, γλυκύτητα και αγάπη, σκαρφαλωμένου πάνω στα βράχια του Λυκαβηττού, που το ποίμνιό του είναι πια το μεγαλύτερο της Ελλάδας, μέσα από τις Λειτουργίες, τις διηγήσεις, τις συγκινήσεις, αλλά και τα θαύματα, που μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (δείτε εδώ)!

Ο ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΕΘΑ  Την διακονική επίσκεψη και την συνάντησή του με την ηγεσία του ΥΕΘΑ, διηγείται στο βίντεο ο ίδιος ο πατήρ Δημήτριος.


  Αναφέρει παράλληλα και δύο θαύματα που καθόρισαν την ζωή και τον έργο του, όπως την θαυμαστή εμφάνιση του μακαριστού π. Αντωνίου Μορφέση τον οποίο έκανε Γέροντά του, αλλά και την ευλογία του Αγίου Προκοπίου, που με τον λαμπρό σταυρό που κρατούσε, επέδρασε τόσο στην παιδική ψυχή του π. Δημητρίου, ώστε ζητούσε να αποκτήσει και εκείνος σαν μεγάλωνε έναν τέτοιο Σταυρό, όπως και θαυμαστά έγινε!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ

π. Αντώνιος Μορφέσης στην Αμερική
  Με την ευκαιρία ας αναφέρουμε λίγα λόγια για τον πνευματικό του πατρός Δημητρίου, όπως τα βρήκαμε σε σχετικό αφιέρωμα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

  Ο γέροντας Αντώνιος Μορφέσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιθάκη όπου και εκάρει μοναχός αφού ήταν μεγάλη η φλόγα της πίστεως του αλλά και η επιθυμία του να διακονήσει την Αγία μας Εκκλησία.

 Από νεαρή ακόμα ηλικία η ζωή του πατέρα Αντωνίου ήταν πλήρης από την χάρη του Αγίου Πνεύματος, ενώ ήταν προικισμένος με πολλές αρετές και χαρίσματα «ουράνια»

 Ύστερα από κάποια χρόνια αναχώρησε για την Αμερική στην οποία έζησε περισσότερα από 50 χρόνια, διακονώντας την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, το ποίμνιό της και τους ομογενείς μας, ως καλός στρατιώτης του Κυρίου.

 Με πολλή αγάπη και πίστη και πνευματικό σθένος εργαζόταν και προσευχόταν αδιαλείπτως για το ποίμνιό του και τα πνευματικά του τέκνα. Αμέτρητες ψυχές έβρισκαν ίαση, ανάπαυση, παρηγοριά και λύτρωση στην αγάπη και την προσευχή του οσίου αυτού πατέρα της Εκκλησίας μας.

Asteri Charvalia (acharvalia) στο Pinterest
Βιβλίο του γέροντα
Αντωνίου Μορφέση
 Όμως πολλοί ακόμα άνθρωποι έξω και μακριά από το χώρο της εκκλησίας μας, ακόμα και αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι είχαν δεχθεί την ευεργεσία, την αγάπη και τη παρηγοριά του γέροντος Αντωνίου, γιατί δεν έκανε ποτέ διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους τους οποίους έβλεπε όλους σαν «εικόνες» του Θεού.

  Στάθηκε αληθινός πατέρας και ποιμένας για όλους και οδήγησε πολλούς αλλόθρησκους στην ορθόδοξη πίστη βαπτίζοντας τους, ενώ ήταν Φάρος που εξέπεμπε το Φως του Κυρίου μας και βράχος της πίστεως μας σε μια χώρα με πολλούς κινδύνους, αιρέσεις και πλάνες

  Ο Κύριός μας «βλέποντας» τον αγώνα και τη θυσία του πατρός Αντωνίου τον «στεφάνωσε» και μετά από επώδυνη ασθένεια μετοίκησε στις ουράνιες μονές κοντά στον «Γλυκό» του Ιησού.

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

2 comments:

 1. Γιατί πέφτεις σε πλάνη? Ο Λέκκας δεν έχει ανακηρυχθεί άγιος παρά μόνο από την μητέρα του που εξαιτίας του πόνου της απ'την πρόωρη απώλεια του γιού της,τον αγιοποίησε στο μυαλό της κ προσπάθησε με τη δημιουργία βυζαντινότροπων εικόνων να πιέσει προς την αγιοποίηση του. Όσον αφορά δε τον πατέρα (?) Αντώνιο, δεν τον γνώρισα προσωπικά, αλλά έχω μάθει ότι τους ιερείς μας τους ξύριζαν όταν τους αποτείχιζαν, καθαιρούσαν, αφόριζαν από το σώμα της εκκλησίας, ή λίγο πριν την εκτέλεση στο Μπούτοβο της Σοβιετικής Ένωσης. Κανένας Ορθόδοξος ιερέας αυτόβουλα δεν ξυριζόταν κόντρα, ειδικά σε μια ελεύθερη (ως προς αυτό το κομμάτι ) χώρα όπως είναι η Αμερική. Λίγη προσοχή σε αυτά που γράφετε....ο Θεός ξέρει καλύτερα από εμάς πότε θα τιμήσει έναν άνθρωπο... θαύματα που δεν διαφέρουν από αυτά που βλέπουμε στους ευαγγελιστές τηλεοπτικούς πάστορες της Αμερικής καθώς και σε άλλες αιρέσεις, ποτέ δεν είχαν θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.... λίγη προσοχή μόνο στο τι υιοθετούμε...
  Σημ: ένα καλύτερο ψάξιμο στο YouTube θα δείξει ότι από πολύ καιρό πριν ο συγκεκριμένος ιερέας σχολίαζε πραγματικά καταστάσεις, μάλλον, διαφορετικά από ότι σήμερα... όπως και στο θέμα του κορωναϊού....Ο Θεός να τον φωτίσει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί στις δύσκολες στιγμές που περνάμε...ο Λέκκας δεν έχει αγιοποιηθεί παρά τις προσπάθειες της μητέρας του που βίωσε τον πόνο που νοιώθει κάθε μάνα που χάνει τον γιό της,κ μέχρι εκεί όμως.... ένας νέος που πεθαίνει από ανίατη ασθένεια ούτε γίνεται άγιος ούτε ήρωας επειδή απλά έτσι τον φαντάζονταν,κ επιθυμούσαν οι δικοί του.... δεύτερον, στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας οι ξυρισμένοι ιερείς ήταν είτε αποτειχισμένοι, είτε καθαιρειμένοι, είτε αφορισμένοι... εξαίρεση αποτελούν οι Άγιοι μάρτυρες του Σοβιέτ που τους ξύριζαν οι μπολσεβίκοι λίγο πριν το μαρτύριο (καμιά φορά ούτε τότε ακόμη έχοντας οι δήμιοι ψήγματα ανθρωπιάς κ ευσεβισμού...) . Κανένας ιερέας Ορθόδοξος δεν ξυρίζεται κόντρα, πόσο μάλλον κ σε μια χώρα όπως στην Αμερική, όπου δεν υπάρχει (έως ώρας τουλάχιστον) διωγμός θρησκευτικών πεποιθήσεων.
   Επιπλέον καλό θα ήταν με τον παπά Δημήτρη να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Δεν θυμάμαι στα συναξάρια που διαβάζουμε να υπάρχουν άγιοι που δίνουν show, κάνοντας θαύματα μπροστά σε κάμερες...έχω δει ευαγγελιστές, γιαχωβάδες κ ένα σωρό άλλους αιρετικούς στο YouTube να κάνουν ανάλογες παραστάσεις, αλλά όχι Ορθόδοξους....
   Επιπλέον πριν υιοθετήσουμε συμπεριφορές κ απόψεις, καλό θα ήταν να κάναμε μια έρευνα στο διαδίκτυο για το ποιός είναι ο παπά Δημήτρης, τι έλεγε παλαιότερα για πολλά θρησκευτικά κ εθνικά θέματα, για τον κορωναϊό για τους πολιτικούς για το Ουκρανικό κλπ κλπ
   Σημ: είχα στείλει ανάλογο μνμ το πρωί αλλά δεν γνωρίζω αν παραλήφθηκε,. συγγνώμη εάν επαναλαμβάνομαι...
   Ο Θεός μαζί μας....

   Διαγραφή