Ο ΝΕΟΣ "ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ! Τι απαντά


   Χρειάστηκε να περάσουν 199 ολόκληρα χρόνια από την ώρα που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, αφού πιο μπροστά είχε υψώσει το λάβαρο στην Αγία Λαύρα, πολιορκούσε πια την Πάτρα, ανεμίζοντας την σημαία του Σταυρού (Πουκεβίλ), για να ξεπηδήσει εκεί, στην ίδια πόλη, ένας άξιος και θαρραλέος διάδοχός του, ο εφημέριος του Ιερού Αγίου Νικολάου, πατήρ Αναστάσιος Γκοτσόπουλος!

   Την ώρα που και πάλι όλα "τα 'σκιαζε η φοβέρα" και παραβιάζεται το Σύνταγμα με την πρωτάκουστη παγκοσμίως απαγόρευση τέλεσης της Θείας Λατρείας (γεγονός για το οποίο ήδη διαμαρτύρεται ο Αρχιεπίσκοπος στην Υπουργό Παιδείας, ενώ έχει κατατεθεί αίτηση αντισυνταγματικότητας στο ΣτΕ), ένα άλλος ρασοφόρος τόλμησε να τιμήσει την Εθνική Εορτή των Ελλήνων και να ευχαριστήσει την Υπέρμαχο Στρατηγό και Ευαγγελίστρια του Γένους! Να μνημονεύσει τους αγωνιστές του ΄21 και να Κοινωνήσει Χριστό και Ελλάδα, την "νεκρή" και "φοβισμένη" πατρίδα, που οι ήρωές της πολιορκούσαν πόλεις γεμάτες πανούκλα, πολεμούσαν νηστικοί, ξυπόλητοι και χλευασμένοι από τις Μεγάλες Δυνάμεις και τους κάθε λογής "Μέτερνιχ" της "πολιτισμένης" Ευρώπης...

   Ο παπά Αναστάσιος, λειτούργησε όπως είχε χρέος στον Χριστό και την Πατρίδα, όπως είχε άλλωστε αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με τις υπογραφές των Αρχιερέων! Και συνέβη στην Λειτουργία να παραστούν και πιστοί και ευλαβείς Χριστιανοί, τηρώντας τις αποστάσεις, ώσπου όπως φαίνεται κάποιος τον "κάρφωσε"...

   25η Μαρτίου και όλοι κρύφτηκαν! Οι περισσότεροι είναι αλήθεια υποφέροντας σαν μαρτύριο την απαγόρευση. Αλλά μόνον ένας, ένας αληθινός παπάς βρέθηκε για να ξεπλύνει την "ντροπή" και την "σιωπή" του Έθνους!

  Τον ευχαριστούμε, γιατί "δεν άφησε ατουφέκιστο τον Δράμαλη"! Και ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης, θα τον ασπάζονταν σαν παλικάρι! Γιατί με τέτοιος Ιερείς άναψε και φούντωσε το ΄21 και η Λευτεριά μας! Έτσι κρατήθηκε και σώθηκε Πίστη και Πατρίδα! Το ίδιο το Γένος των Ελλήνων! Άξιος!

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ
   Ο πατήρ Αναστάσιος, που ήδη δέχεται εκατοντάδες συγχαρητήρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνει ο ίδιος την απάντηση στους επικριτές του και τα "παπαγαλάκια" τους, όλα αυτά τα ΜΜΕ που ονομάζουν σωρηδόν "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" τα Σκόπια και απαιτούν την "σφαγή" Αρχιερέων και Ιερέων που απειθαρχούν, γιατί μόνο στην Εκκλησία "κολλάς", αλλά "όχι" στα Σούπερ Μάρκερ, τα ντελίβερυ και τα ξελίβερυ...

"Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία του Ι. Ναού κατά την εορτή του Ευαγγελισμού αισθάνομαι υποχρεωμένος να γνωρίσω τα εξής:

1. Απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στους δεκάδες γνωστούς και αγνώστους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από απλούς πιστούς μέχρι και Αρχιερείς, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου. Τους παρακαλώ να εύχονται να με φωτίζει ο Θεός.

2. Νομίζω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα… Εν τούτοις αισθάνομαι ότι προστίθεμαι και εγώ στα πολλά θύματα της σύγχρονης ανθρωποφαγίας στο βωμό της τηλεθέασης και των “like”. Επειδή λοιπόν κάποιοι συστηματικά κυκλοφορούν fake news αναφορικά με τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών και το πρόσωπό μου ενημερώνω υπεύθυνα:

· Δεν γνωρίζω να μου έχει ασκηθεί κάποια δίωξη. Χθες και σήμερα όλη μέρα ήμουν στον Ι. Ναό (στο κέντρο πόλης της Πάτρας) και στο σπίτι μου και δεν ενοχλήθηκα στο ελάχιστο από αστυνομικές ή εισαγγελικές Αρχές.

· Όσοι απευθύνουν «εκκλήσεις» προς τον Μητροπολίτη να μου επιβάλει ποινές δεν προσδιορίζουν ποιον εκκλησιαστικό κανόνα παρέβην, ώστε να τιμωρηθώ. Ασφαλώς και δεν παρέβην κάποιο εκκλησιαστικό κανόνα. Όσοι ζητούν την κανονική (εκκλησιαστική) μου τιμωρία εκτίθενται, ως εντελώς άσχετοι με την εκκλησιαστική κανονική τάξη ή υπηρετούν άλλες εμπαθείς σκοπιμότητες…

· Από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας η Κοινή Υπουργική Απόφαση 2867/Υ1 /16.3.2020 είναι αυτή που ρυθμίζει τα της λειτουργίας των Ι. Ναών αναφορικά με τη μη διάδοση του Covid-19. Η ΚΥΑ προβλέπει στην § 1 ότι επιτρέπεται η προσέλευση πιστών στους Ι. Ναούς για ατομική προσευχή «τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους».

· Στον Ι. Ναό μας στις 25.3.20 οι ανωτέρω πρόνοιες της ΚΥΑ τηρήθηκαν όχι μόνο επακριβώς αλλά καθ’ υπερβολήν:

 :   Ο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών έχει ωφέλιμη επιφάνεια 515 m2 (κυρίως Ναός: 403 m2 και γυναικωνίτης 112 m2) και ήσαν εκ περιτροπής παρόντα γύρω στους 30 πιστούς, ενώ βάσει της αναλογίας της ΚΥΑ θα μπορούσαν να είναι 51 άτομα.

 :    Από το αναρτηθέν στο διαδίκτυο video προκύπτει ότι τηρήθηκε και η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των πιστών (εξαίρεση υπάρχει στα μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία έτσι και αλλιώς συμβιούν στο ίδιο σπίτι).

 3. Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος απαιτείται ηρεμία, ψυχραιμία, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και προπαντός ΕΛΠΙΔΑ, την οποία μόνο η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μπορεί να προσφέρει. Επιπολαιότητες ή ανίερες σκοπιμότητες όχι μόνο δεν ωφελούν στον κοινό μας αγώνα κατά του ιού, αλλά κάνουν κακό στην κοινωνική συνοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του τόπου.

4. Τα υπόλοιπα μετά την παρέλευση του πειρασμού.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Με ευχές
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος


ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

21 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου