ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ!


 Κοιμήθηκε  (ώρα ΗΠΑ 10.00 μ.μ. 7-12-2019 μ.Χ. / ώρα Ελλάδος 7.00 π.μ. 8-12-2019) ο μέγας Ορθόδοξος Ιεραπόστολος της Αμερικής Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα, πνευματικό παιδί του μεγάλου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστού του Σπηλαιώτη!

   Ο απλούς, καλοσυνάτος Αγιορείτης Γέροντας με το ασκητικότατο σώμα και την γλυκιά, σχεδόν παιδική φωνή, ήταν Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους όταν μετέβη στην Αμερική για να μεταδώσει τελικά την Ορθοδοξία αλλά και την Ορθοπραξία στην αχανή χώρα του Ατλαντικού, καταφέρνοντας μάλιστα να ιδρύσει 19 συν 2 υπό δημιουργία - Ορθόδοξα Μοναστήρια, που με επίκεντρο την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου Αριζόνα, ακολουθούν το τυπικό του Αγίου Όρους, προσελκύοντας όχι μόνο τους χιλιάδες Ομογενείς από ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και χιλιάδες Αμερικανούς που βρήκαν εκεί δροσιά και νόημα στη ζωή τους και ανακούφιση στις ψυχές τους!

ΒΙΟΣ

  Ο Γέροντας Εφραίμ γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1928 στον Βόλο. Το κατά κόσμον ονομά του ήταν  Ιωάννης Μωραΐτης.

  Μεγαλώνοντας με φτώχεια και στερήσεις, λαχτάρησε από νωρίς να γίνει μοναχός, ώσπου στα 19 του χρόνια κατάφερε να πάει στο Άγιον Όρος, το 1947.

  Μεγάλη ευλογία στάθηκε η υπακοή του στον μεγάλο αναμορφωτή του Άθωνα Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή και Σπηλαιώτη, στο σπήλαιο του Τιμίου Προδρόμου.

  Το 1973 γίνεται Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, καθοδηγώντας και ανασταίνοντας και τις Ιερές Μονές Ξηροποτάμου, Κωνσταμονίτου και Καρακάλλου, συνεχίζοντας στον δρόμο του Αγίου Γέροντά του!

  Το 1979 μεταβαίνει στον Καναδά και αγκαλιάζεται από την Ομογένεια, ενώ η φήμη του απλώνεται και στις ΗΠΑ, όπου τελικά με την Χάρη της Παναγιάς θα ριζώσει και θα φωτίσει, ιδρύοντας 19 Μοναστήρια εκεί και άλλα 2 στον Καναδά!


Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ


ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ
(ενεργοποιήστε τους υπότιτλους)

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου