ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ 1600 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ



  Έκθαμβος μένει ο κόσμος καθώς προσέρχεται να προσκυνήσει τιμητικά την ιερή κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και αντικρίζει μπροστά του απρόσμενα το εντελώς άφθαρτο αριστερό αυτί του μεγάλου πατέρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!

ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ
   Το αριστερό αυτί του Αγίου παραμένει έτσι επί 1600 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας μαζί με το άφθαρτο επίσης χέρι του όχι μόνο σημείο αγιότητας, αλλά και διαρκούς ομολογίας της αλήθειας και αυθεντικότητας της Ορθόδοξης Πίστης και Θεολογίας!  Επειδή ακριβώς σε αυτό το αριστερό αυτί του Αγίου, κατέβηκε εξ ουρανού ο Απόστολος Παύλος και του υπαγόρευσε την ερμηνεία των Επιστολών του, την οποία και συνέγραψε ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος! Την ουράνια εκείνη επίσκεψη είχε δει με τα μάτια του ο μαθητής του Ιωάννη και μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Άγιος Πρόκλος!


ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
   Η κάρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου θησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ήρθε στην Θεσσαλονίκη για την εορτή του (13 Νοεμβρίου), στον ομώνυμο Ι. Ναό πίσω από το Θεαγένειο, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 μ.Χ., με καθημερινές Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις, Ιερό Ευχέλαιο και Αγρυπνίες.

   Την ευλογία του Αγίου να έχουμε. Χωρίς να ξεχνούμε ότι και εκείνος, όπως και οι άλλοι δύο από τους Τρεις Ιεράρχες, τα έβαλαν και με την πολιτική εξουσία, για να προφυλάξουν το ποίμνιο, την Ορθοδοξία, την Παιδεία, τον συνάνθρωπο, από αδικίες, αιρέσεις, πλάνες και αυθαιρεσίες, που πασχίζουν πάντα να σβήσουν το ιλαρό καντήλι μας. Αλλά όσο τους πολέμησαν οι πολιτικοί άρχοντες, άλλο τόσο τους δόξασε ο ίδιος ο παντοδύναμος Θεός!

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου