ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΙΒΕΡΙΟ - Να γιατί τα βάφουμε κόκκινα


  Όταν σταυρώθηκε από Ρωμαίους και Εβραίους ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα, η θαρραλέα Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, που Τον αντίκρισε αναστημένο με τα μάτια της, βρήκε το κουράγιο και το απίστευτο θάρρος να πάει ως την μακρινή Ρώμη και να ζητήσει να την παρουσιάσουν ενώπιον του Αυτοκράτορος Τιβερίου για να κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία!

  Ο Τιβέριος ήταν σε γενικές γραμμές καλό αυτοκράτορας και είχε ήδη ενημερωθεί για τον Χριστό, την μορφή και τα θαύματά Του από τον πρώην Ανθύπατο της Ιουδαίας Πούμπλιο Λέντουλο, ο οποίος υπήρξε Ανθύπατος εκεί πριν τον Πιλάτο (δείτε εδώ).

  Όταν λοιπόν στάθηκε μπροστά του με πίστη και θάρρος η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, ο Αυτοκράτορας άκουσε με ενδιαφέρον όλα τα υπόλοιπα τα οποία δεν γνώριζε, ζητώντας απόδοση Δικαιοσύνης από τον Καίσαρα για την συκοφαντία και τη σταύρωση του Θεανθρώπου. Αφού οι δικοί του, οι Ρωμαίοι, με την ανοχή του Πιλάτου και με αίτημα των Εβραίων, καταδίκασαν σε σταυρικό θάνατο έναν αθώο, που τόσο είχε ευεργετήσει τον κόσμο! Το ίδιο τον Χριστό, τον Υιό του Θεού και Θεό, ο οποίος και την τρίτη μέρα Αναστήθηκε!  

  Στο σημείο αυτό ακριβώς ο Τιβέριος, απάντησε πως όλα μπορούσε να τα δεχθεί για τον Χριστό, αλλά του ήταν αδύνατο να πιστέψει ότι Αναστήθηκε!

 Εκείνη την ώρα, περνούσε μια υπηρέτης του παλατιού κρατώντας ένα καλάθι αυγά, οπότε βρίσκει ευκαιρία ο Τιβέριος και λέει: 
 "Να, εάν αυτά εκεί τα αυγά γίνουν κόκκινα, τότε θα πιστέψω και εγώ ότι ο Χριστός Αναστήθηκε"! 

  Πηγαίνει αμέσως η Αγία Μαρία Μαγδαληνή, αγγίζει τα αυγά και θαυματουργικά γίνονται όλα κόκκινα! Παίρνει τότε ένα, το δείχνει στον Αυτοκράτορα Τιβέριο και του λέει: 
  "Χριστός Ανέστη"! 

  Και τότε εκείνος απαντά: 
  "Αληθώς Ανέστη"! (αλήθεια αναστήθηκε) 

  Και δίνει ευθύς διαταγή να συλληφθούν στα Ιεροσόλυμα Καϊάφας, Άννας και Πόντιος Πιλάτος και να προσαχθούν ενώπιόν του στη Ρώμη, όπως έγινε!

  Έτσι, χάρη στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, οι ένοχοι της άδικης Σταύρωσης του Χριστού, συνελήφθησαν με διαταγή του Καίσαρα Τιβέριου από Ρωμαίους Στρατιώτες, οι οποίοι και τους έβαλαν σε πλοίο, με προορισμό την Ρώμη!

  Ο δε Καϊάφας πέθανε εν πλω κάπου κοντά στην Κρήτη. Κάποιοι λένε ότι θάφτηκε κοντά στο Ηράκλειο, αλλά ούτε η γης τον δεχότανε και τον έβγαλε επτά φορές, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως το γεγονός ίσως σχετίζεται με τη θέση «Καϊάφας» στην Πελοπόννησο, όπου ίσως τελικά κατέληξε... 

 Ο Άννας πάλι βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη Ρώμη με διαταγή του Τιβέριου, ενώ ο Πιλάτος σκοτώθηκε από βέλος που ρίχτηκε προς τη φυλακή του. Έτσι οι ένοχοι πλήρωσαν την αδικία και συκοφαντία τους.

  Ο Αυτοκράτορας Τιβέριος μετά από όλα αυτά, θέλησε να καθιερώσει τον Χριστό επίσημα ως Θεό, ανάμεσα στις άλλες θρησκείες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας! Το πρότεινε μάλιστα στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο (Τερτυλλιανός) αλλά εκείνη το απέρριψε... Και δυστυχώς οι διάδοχοι του Τιβέριου, έγιναν ανήλεοι διώκτες των Χριστιανών, μέχρι που ήρθε ο γιος της Ελληνίδας Ελένης, ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος, ο ιδρυτής της Κωνσταντινούπολης και της Ελληνοχριστιανικής Αυτοκρατορίας μας, η οποία "ανθεί και φέρει κι άλλο"...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
 Χριστός Ανέστη


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου