ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ!


  Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ από τις 27 Δεκεμβρίου 2018 προειδοποίησε για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που θα έχουν καθοριστικές επιπτώσεις στο θέμα των Σκοπίων, με απανωτά δημοσιεύματά του στο facebook (εδώ και εδώ) και φαίνεται πια πως "ο κύβος ερρίφθη"!

   Οι καταιγιστικές πλέον εξελίξεις έχουν ως εξής:

  1. Η συμφωνία για να τραβήξει η Συγκυβέρνηση ως τον Μάρτιο ΔΕΝ ισχύει πλέον!

  2. Αυτό αποδεσμεύει από τη μια τον Καμμένο για να ψηφίσει Πρόταση Δυσπιστίας της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι δύσκολο να περάσει, από τη στιγμή που το ΚΚΕ με τους 15 Βουλευτές του αποφασίσει να στηρίξει την προδοσία των Πρεσπών και τον σύντροφο Τσίπρα, αποχωρώντας από τη Βουλή, αντί καταψηφίζοντας...

   3. Παράλληλα όμως αποδεσμεύεται και ο Τσίπρας από τη Συγκυβέρνηση και μπορεί να κάνει τον μεγάλο ελιγμό. Δηλαδή την αιφνιδιαστική κατάθεση Πρότασης Εμπιστοσύνης για τον χειρισμό του Σκοπιανού, κίνηση που θα αναγκάσει τον Καμμένο και τους πιστούς του να μην ψηφίσουν "ΝΑΙ", δίνοντας έτσι την ζητούμενη ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να αναγγείλει και επίσημα το διαζύγιο της Συγκυβέρνησης και να προχωρήσει με "νέα πλειοψηφία" σε Ανασχηματισμό, όπου την καρέκλα του Καμμένου μπορεί να την δώσει ακόμη και στον Κοτζιά! Ή σε όσους "Ιούδες" φανούν στο ξέφωτο από ΑΝΕΛ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ ή Ένωση Κεντρώων...

ΨΗΦΟΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ
   Με την ευκαιρία ας διευκρινιστεί, ότι η πρόταση/ψήφος Δυσπιστίας απαιτεί 151 τουλάχιστον Βουλευτές, ενώ η πρόταση/ψήφος Εμπιστοσύνης απαιτεί 120 τουλάχιστον (αν είναι παρόντες 239 και απέχουν 61). 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. για να λάβει από τους 145 Βουλευτές του ψήφο Εμπιστοσύνης, θα πρέπει να είναι παρόντες 289 και να απέχουν μόλις 11...  Οι Βουλευτές που συνειδητά απέχουν και δεν καταψηφίζουν την Κυβέρνηση με "ΟΧΙ", αλλά ούτε και την υπερψηφίζουν με "ΝΑΙ", θεωρείται ότι την ανέχονται (ανοχή)...

  Σχετικά αναφέρει το Σύνταγμα, στο άρθρο 84, παρ. 6: "Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών. (σ.σ. δηλαδή 120)

 Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών" (σ.σ. δηλαδή 151)

ΨΗΦΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
   Με τον παραπάνω αριστοτεχνικό πολιτικά χειρισμό, ο Τσίπρας δεν θα επιδιώξει φυσικά ψήφο Ανοχής, όπως "πέταξε" ο Τζανακόπουλος απλά για να πιάσει στον ύπνο τον Καμμένο ή να μπορέσει να διαβάσει τις κινήσεις του. Ο Τσίπρας θα επιδιώξει ψήφο πλήρους Εμπιστοσύνης, καθαρή πλειοψηφία 151, ώστε να εξασφαλίσει νέα πλειοψηφία και σίγουρη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή!

  Ο Τσίπρας είχε λάβει με τις ψήφους των ΑΝΕΛ155 Βουλευτές, ενώ ο ίδιος έχει 145 στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορεί να ισχυριστεί λοιπόν ή να "εκβιάσει", πως εάν εκείνο το βράδυ δεν μαζέψει τουλάχιστον 151 ψήφους ή και 155, θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Διαλέγοντας εκείνος το πότε! 

  Προσέξτε! Έτσι ο Τσίπρας ΔΕΝ θα αναγκαστεί να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, χωρίς να εκτεθεί ούτε στους ξένους όπου έχει δεσμευθεί, αλλά χωρίς να εκτεθεί υπερβολικά και στους ανενημέρωτους "αναποφάσιστους" ψηφοφόρους, αφαιρώντας ένα μεγάλο κομμάτι πολεμικής της ΝΔ και ταυτόχρονα φορτώνοντάς της το Σκοπιανό στην πλάτη!

   ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
   Ο Πάνος Καμμένος παρακολουθεί με τεντωμένα νεύρα τα τεκταινόμενα, γνωρίζει πια ότι όλα τελειώνουν εδώ, πως ο Μάρτιος είχε τεθεί για να τον αποκοιμήσει, πως πίσω από την πλάτη του παίζονται άθλια παιχνίδια και αρπάζονταν Βουλευτές του, πως έχουν αποφασίσει να τον τελειώσουν ή να τον εκθέσουν και πως στο τέλος ίσως δώσουν εκδικητικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Νίκο Κοτζιά!

   Μάλιστα σήμερα ο Κοτζιάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο 247news, έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά, υπονοώντας πως έχουν εξασφαλιστεί Βουλευτές του Καμμένου που στην ουσία θα αποστατήσουν από τους ΑΝΕΛ, για να στηρίξουν Τσίπρα και την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

ΚΟΤΖΙΑΣ: "Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του"...

   Η παραπάνω φράση λοιπόν έκανε τον Καμμένο κυριολεκτικά να εκραγεί δημόσια με twitter του, καταγγέλοντας  κυβερνητικό σχέδιο "αποστασίας" και κηρύσσοντας ο ίδιος "ανένδοτο" για τη Μακεδονία, αποκαλώντας "ολετήρα" (καταστροφέα) της χώρας τον Κοτζιά!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ 5-1-2019: "Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ".

"ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΩ ΝΑ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ 
ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΕΤΗΡΑ ΚΟΤΖΙΑ"
   Σε νεότερο twit του ο Καμένος, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ότι η Επανάσταση θέλει πόλεμο, έδειξε για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του να αντιδράσει πια δυναμικά και "επαναστατικά", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό το επέλεξαν ο ολετήρας Κοτζιάς και οι συνοδοιπόροι του!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ 6-1-2019:"Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…"!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  Το ερώτημα τώρα είναι ποιος από τους δύο, Καμμένος ή Τσίπρας, θα κάνει πρώτος την κρίσιμη τελική κίνηση, που δεν θα είναι απλά μια τρικλοποδιά, αλλά ένα χτύπημα "νοκ-άουτ"...

   Ο Τσίπρας θα προλάβει να καταθέσει πρώτος την Πρόταση Εμπιστοσύνης - παγίδα για τον χειρισμό του Σκοπιανού ή ο Καμμένος θα παραιτηθεί με πάταγο πιο μπροστά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, εμποδίζοντας την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και σείοντας κατόπιν σαν "Σαμψών" το πολιτικό σκηνικό, με αυτά που είδε, με αυτά που έζησε και με αυτά που ξέρει...

   Οι ώρες τρέχουν. Τα Σκόπια αρχίζουν στις 9 Ιανουαρίου την τελική ψήφιση των τροποποιήσεων του Συντάγματος και αναμένεται να τελειώσουν το πολύ ως τις 15 Ιανουαρίου 2019...  Την ίδια μέρα ο Καμμένος συγκάλεσε τα όργανα των ΑΝΕΛ, ενώ την επομένη έρχεται η Μέρκελ...

  Σε λίγες ημέρες, θα παιχτούν τα πάντα για όλη την Ελλάδα και ιδίως για την δοξασμένη Μακεδονία μας!

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου